Mazda 6 2013

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Mazda 6 2013

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Ova motorizacija je sasvim korektna, ali ne bih savetovao nista ispod, ovo je neki minimum da auto bude to sto treba.
Pa nije neka razlika izmedju njega i slabijeg, svega 20 ks...ovaj 165 za 0.4s brze stize do 100 sto je zanemarljivo.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Potrošnja?

Ako si jako visok, to za retrovizor je sasvim logično. Kontam da ti na većini kola to predstavlja problem. Što se ostatka preglednosti tiče, isti sam utisak stekao kada sam u nju seo. Doduše, ja je nisam vozio...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Trenutna potrosnja je za ovih 4500km 7.6l. Ovo je vecinom autoput. Sve u svemu super.

Cesto mi smeta retrovizor ali ovde je bas posebno izrazeno. On nije samo zalepljen na staklo vec i oko njega ima dosta plastike sa raznim senzorima i sl (pogledaj na prvoj slici vidi se)...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Još jedno pitanje:

Da li možeš da je uporediš sa bembarom? Koliko zaostaje Mazda?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Nadam se da mislis na BMW 3, a ne 2 i po puta skuplji 5 GT :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sa kojom? Sa ovim mojim sadasnjim ne mogu, prosto ne mogu da ih poredim jer su dva totalno razlicita sveta. Ne u smislu da je Mazda losija, vec potpuno neke dve razlicite filozofije, kategorije, velicine i sl...

Sa prethodnim vec mogu. E90 se cini cvrscim u voznji, on odaje utisak kao da je izliven iz jednog komada metala, Mazda je takodje utegnuta ali ne odaje taj utisak. E90 daje malo vise povratnih informacija u voznji.
Opet i ovde imam problem sa poredjenjem ova dva auta, postoji ogroman generacijski jaz, ali ni motorizacija nije uporediva. Moj stari E90 trosi mnogo vise, povlaci osetno jace, upravljiviji je, ima manje mesta unutra (zapravo i spolja je manji), pregledniji je, muzika je slicna, neki materijali su bolji u E90 neki u Mazdi (koza je dosta bolja u BMW-u).
Nju bi pre trebao porediti sa F30, sto takodje mogu da uradim. Generalno BMW je ispred, ali ne sad nesto ne znam ni ja koliko, ova Mazda je vrlo vrlo korektan auto (dakle kavlitativno zaostaje znatno manje nego cenovno). U Mazdi, bar karavan cini mi se da ima nesto vise mesta. Sedista u BMW, bar ona sportska su udobnija. E sad opet pitanje je kako opremljenje modele gledamo, i dalje mislim da Mazda nema konkurenta za F30 320D sa automatskim menjacem, to je prosto nesto cemu Mazda ne moze da ponudi konkurenta. Medjutm ako bi poredio npr 318i sa sa rucnim menjacem naspram ove Mazde, nije velika razlika.

Sta mi se najvise svidja kod ove Mazde? Pa to sto je sve unutra nekako skladno i nemate utisak da su stedeli kako bi pojeftinili auto u odnosu na neki skuplji model. Npr, kada sednete u Skodu, vidite na 100 mesta da su pojedini delovi uradjeni kako su uradjeni da bi bilo jeftinije, ovde je ceo auto nekako izbalansiran i vrlo lepo uklopljen. Dakle kupujes ga zato sto ti se auto svidja takav kakav je, a ne zato sto je jeftinija verzija nekog Audi-a ili sl...
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

Hvala!

Naravno da sam nisam mislio na poređenje sa GT-om. Znam da si svašta probao, imao si trojku, a između ostalog si verovatno imao uvid i u Floydovu novu, pa me je zanimalo poređenje. Više sam mislio na izradu i sam utisak o kolima, nego na motore...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Mazda 6 2013

Post od Floyd »

Laki, brines me koliko postajes toleranatan prema ne-premiumima, posebno onih nize klase...da bar poredis sa VW-om pa da te covek razume :mrgreen:

Salu na stranu, Mazda jeste osetno veca od serije 3, C klase i sl.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ja vec pisah da je na mene enterijer ostavio utisak vece Honde Civic i to je to (nazalost), a da su mi VW CC, Audi A4 i BMW 3 (F30) dosta iznad...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Mazda 6 2013

Post od dag81 »

Pa naravno da su iznad. Zoom zoom bum kao sa svakom Mazdom u poslednjih 10ak godina i to prodje na polovini zivotnog veka.

Sto ne znaci da mi se ne svidjaju sve om3, 6, mx 5, ali da li bi bila moja kupovina siguran sam da ne.

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
7footer
Reactions:
Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker

Post od 7footer »

"Mana" ove Mazde je što je ogroman auto, i ljudi sad od nje očekuju kvalitet 2,3x skupljih modela.

Dakle, mnogo je veća od konkurenata, fizički je u višoj srednjoj klasi, dok je cenom u srednjoj klasi (čak i nižoj srednjoj premijum klasi).
Žao mi je, ali ne može veličina E klase (možda i veća koji cm), oprema Lexusa LS, kvalitet A6 po ceni BMW 1.
Ipak je nerealno.

Sa druge strane, dobija se veliki i udoban auto, tih, i što je najbitnije NE krade se.
Dizajn je (barem u jačim paketima) slobodno mogu reći vrhunski, i mogu se kladiti da će u narednim godinama biti sve bolji. Auto izgleda kao malo jeftiniji Maserati. Zadnji deo je odlično rešen. Viđao sam u onoj njihovoj plavo/ljubičastoj sa belom/sivom/bež koja već kožom i većim felnama, za svaku pohvalu.

Mazda da hoće može napraviti kvalitetniji auto nego gore pomenute, ali je po toj ceni niko ne bi kupio.
Velika je šteta što se nisu više angažovali kada su pokretali svoj Premium brand "Amati", u svoje vreme izgledale su 10g novije od konkurencije. Bile su priče i o velikim kupeima sa zadnjom vučom...
Pozdrav
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ogroman auto, sa ogromnim prtljažnikom. :)

Slika
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
DukeNS
Reactions:

Post od DukeNS »

profesorPROST napisao:Policijski laseri ne vide novu Mazdu 6, baš me zanima kako :zbunjen:

Slika
Evo i teksta. Na brzinu sam slikao, tako da nije neki kvalitet...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Samo jedan model radara, najstariji u upotrebi u HR (TraffiPatrol) ima problem sa Mazdom i njihov MUP to zna, tako da ne verujem da će biti problema.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

http://www.youtube.com/watch?v=SZMjbmlYSRM
Je l' provalio neko dokle se "vrti" ovaj dizelas u Mazdi? :trljamoci: