Kvalitet našeg Punta

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Re: Kvalitet našeg Punta

Post od Sloba »

Milsim da to nema veze, pre svega ako su kola bila u zatvorenom prostoru. Kumova sestra iz Hrvatske je kupila Punto Mk2 1.9 D koji je više od dve godine bio u salonu i dobar je.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Fiat 500L

Post od Sh@rance »

Rakhil napisao:Nista ne moze da opravda dzukele iz FASa niti se moze reci da 2000 evra manja cena opravdava neispravan auto. Druga stvar je sto je taj auto bio nenormalno skup i svi su ga kupovali zbog uslova kredita. Ovi sa kraja prodaje su trebali da kostaju 3-4k evra manje pa da se kaze da je rizik opravdan.
Ako se gleda iz aspekta kupovine novih kola Punto je bio naj jeftiniji za kupovinu + odlican kredit, moj auto je kostao 10500e - reciklaza - poklon klima zavrsni racun 9300e nov auto sa dizel motorom. Druga je prica sta je moglo da se kupi polovno za te novce u to vreme cak i dacija je bila 10500 e 1.5dci, benzinci su bili mnogo jeftiniji. Za 9300e nije bilo sanse da nadjes bilo koji drugi auto sa dizel motorom kostali su mnogo mnogo vise. Dali mu je cena visoka ili ne toliko je kostao i kada je bilo subvencije i kada je nije bilo.
Pisao sam davno na VG forumu kako sam bio razocaran Puntom verovatno sam ocekivao od njega da je kao mercedes pogotovo sto sam iz citroena XM seo u Punta, sada posle tri godine sam prezadovoljan sa njim ako izuzmemo ono sto se desilo u Maju. Ja nikakve velike probleme nisam imao. Mali auto odlican za grad, mali potrosac, jeftino odrzavanje, jeftina registracija. Da sam imao 9300e u kesu sigurno ga ne bih kupio ovako je i presedan bio uslov kupovine, uzeo sam auto bez dinara troskova samo placam rate.
Zadnji Punto koji je sklopljen u Kragujevcu je bio u junu 2011, tako da sam se bio bas zacudio da je Bax iskesirao 7700e za nov auto star 2godine, ja ga ne bih nikada kupio. Covek je imao Z10 sa kojom je bio zadovoljan verovatno je racunao da ce i sa tim puntom biti zadovoljan.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pa Sarancetov je bio potopljen par dana, pa koliko vidim, nije se dezintegrisao, cak mu je kvacilo na probnoj voznji bilo odlicno, znanto bolje nego moje koje je 2 puta sredjivano, menjano u Kompresoru.

Tako da sve te price o stajanju, su smislene, samo oko propalih pneumatika, a i to je zato sto nisu ispostovali proceduru i naduvali ih na 3 bara.
A price oko cene su takodje iz dve perspektive, Punto dizel je u redovnoj prodaji bio 11500 evra, a to je cena po kojoj sam ja uzeo Astru dizel.
Z10 je model koji 7 godina nije imao pad cene, dok su za to vreme Astra H presla put od 15.000 do10.000 evra.
Tako da, to sto je neko platio 11500 evra za taj auto, govori o tome da je isao na povoljan kredit, i na kraju, to i nije ta cena, vec neka druga, ako se posmatraju trzisni uslovi primenjljivi na konkurenciju.

EDIT: Pretece me Sarance.

PS.
1. gume - razlog lose skladistenje
2. kvacilo - razlog los deo, potvrdjeno i sa sluzbenim regularno je uzet, isto kliza kvacilo
3. zamajac, ne moze da se iskrivi od stajanja, mozda posle 1000 godina
4. glava volana - potvrdjeno da je felerican deo, koji svima pravi probleme, opste poznata stvar
5. drndav prednji most, i istegnuti srafovi, ako srafovi mogu da se istegnu od stajanja, onda jebiga, mada su ovo bezuspesno sredjivali 4 puta, tj. veze nemaj uda to rese.

OK gume su 200 evra, ostatak pokvarenih delova je preko 1500 evra, i nema veze sa stajanjem, vec sa kvalitetom.

Da je auto zardjao pa da pricate da je crkao zbog stajanja na livadi, ovako su spekulacije, da bi se umanjila najgora stvar, celogodisnje drndanje sa reklamacijama.

Da ja imam servis, popisao bi kvarove, sredio coveku auto za 1 dan, i zavrsio pricu, ali ovde je glavno bilo, daj da sacuvamo dupe i da mu nedamo pokvarene delove, nego na svaki nacin da ga otkacimo....

I eto otkacili su me, mislim da je i njima pao kamen sa srca kad su saznali da im vise necu dolaziti :mrgreen:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Saša napisao: Inače, možda se neko seća da je pominjano ovde na forumu da u Novom Sadu u bivšem salonu Zastave Promet u Temerinskoj (firma otišla davno u stečaj) već godinama leži u izlogu prašnjav i zaboravljen jedan crni Puntić sa lepim alu-felnama - e pa od pre nekih nedelju-dve više ga nema tamo, konačno ga se neko "setio"... Pitam se u kakvom li je on samo stanju otišao nekom... :)
Kupio ga neko za 100-200 evra, uradice generalni pregled svega, zameniti sta treba i eto odlicnog auta.
Naravno nece se odmah voziti, ulozi se novac, sredi.
To su dobri auti jer nisu pohabani mehanicki ali treba neko strucan sa voljom da ih pretrese i dovede u vozno stanje.
Ja bih prvi uzeo takav auto, malo para se ulozi a dobije se znatno veca upotrebna vrednost.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Za te pare (ma i 10 puta veće) bih ga uzeo i ja, odmah... :)
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Nas sluzbeni Punto je kupljen kad i Baxov. Identican je. Sada je na 75.000 km, kliznula mu je lamela pre 10ak hiljada km. Jos ga tako voze, ali je porucena druga. Osim toga ama bas nikakvih problema. Isto je stajao godinu i kusur...

Tapatalk Post
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

Ljubitelju, ti se bas frljas tim cenama. Da li stvarno mislis da jedan Punto, star verovatno 7-8 godina, sa domacim papirima moze da kosta 100-200e, ma koliko stajao? Ili ona Fiesta ST 40k dinara? Jesi video negde za te pare? Znas li koliko kostaju havarisani i stranci?

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Љубитељ (по мом мишљењу) често зна да тупи, ал` овде је у праву.
Ако је фирма у стечају свашта је могуће.
Људи су куповали пословни простор по 200Е по квадрату, што не би Пунто за 200Е у дилу са стечајним?!?
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Tačno tako!

Mislim da je Bax imao nesreću da naleti na model koji je bukvalno krpljen iz delova, tačnije nešto su imali delova na lageru a za ostalo su se snalazili.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ne bih rekao, crkavale su mi regularne stvari, samo sam jako rano to provaljivao.
Glava volana ce crci svakome, kad tad, kao i kvacilo na dizelu, moj na 5.000km, i dva slucaja na 60.000km, kojima smo svedoci, to je uzrok loseg kvaliteta delova, nista drugo...
Jos mi je neko pricao kad sam kupovao svoj da je njegov rodjak takodje imao otkaz kvacila na dizelu na 10.000km. Uzrok losa dimenzionirnost kvacila prema momentu motora...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mislim da nije kvalitet kvačila problem, nego pogrešan deo. Nije za toliko Nm.

Svi do jednog su za opoziv.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Kvalitet našeg Punta

Post od Saša »

Opel u Corsu sa tim motorom stavlja plivajući zamajac, ako se ne varam. Slučajno? :)

TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Može i to da bude problem, ukoliko je lamela ostala približnih karakteristika.

Da su imali malo mozga, mogli su kroz mapu to da preduprede, i nikad ne bi crklo ništa, samo bi u kritičnom režimu auto bio malo manje živahan. Čak ni Nm nisu morali da smanjuju, već kašnjenje na isporuku momenta u odnosu na nagli pritisak papučice gasa.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Kvalitet našeg Punta

Post od Saša »

Ili u prevodu, Stevi lamela nije crkla jer je vozio lagano, a Baxu zato što ga je baš cepao (lično se uverio). :D

TT
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Steva, nije ni imao Kg Punto...
A i menjao je lamelu...
Odgovori