Golf VII 1.2TSI 85KS
Re: Golf VII 1.2TSI 85KS
Ide losije svakako. To su dve razlicite filozofije voznje, ako kreces iz mesta maksimalnim ubrzanjem bice donekle slicni ali ovako u svakodnevnoj voznji primetices da je dizel u ovom konkretnom slucaju jaci, manje ces morati da pritiskas papucicu gasa.
1.2 tsi je najbolje porediti sa 1.4 ili cak i 1.6 atmo benzincem i u tom slucaju je najcesce bolja opcija.
1.2 tsi je najbolje porediti sa 1.4 ili cak i 1.6 atmo benzincem i u tom slucaju je najcesce bolja opcija.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Na papiru je blizu sa dizelom, u praksi dizel ide osetno bolje. Nije stvar samo snage motora već i zapremine, broja cilindara itd. Sedi i probaj Golfa, pa ako ti deluje ok onda gledaj Octaviu. Ja mogu da se kladim da ćeš biti zadovoljan kako ide Golf. Doduše, te kratke test vožnje sa dva čoveka u autu nisu baš pokazatelj, ali bar donekle stekneš utisak koliko auto može.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Svako se pruži koliko je dugačak, ali s obzirom da se kod nas nov auto (uglavnom) kupuje jednom u 7, 8 ili 10 godina, možda treba biti malo "fleksibilan" sa budžetom.
1.2 TSI 86 KS biraj sa ogromnom marginom očekivanja (performanse, izdržljivost, postrodaja), da ne bi bilo posle razočarenja velikog.
1.2 TSI 86 KS biraj sa ogromnom marginom očekivanja (performanse, izdržljivost, postrodaja), da ne bi bilo posle razočarenja velikog.
Oba imaju po cetiri cilindra.trojanac napisao:Na papiru je blizu sa dizelom, u praksi dizel ide osetno bolje. Nije stvar samo snage motora već i zapremine, broja cilindara itd. Sedi i probaj Golfa, pa ako ti deluje ok onda gledaj Octaviu. Ja mogu da se kladim da ćeš biti zadovoljan kako ide Golf. Doduše, te kratke test vožnje sa dva čoveka u autu nisu baš pokazatelj, ali bar donekle stekneš utisak koliko auto može.
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
na primer , Thalia 1.5 dci 48kw i fabia 1.2 htp 47kw. Isti put, Ns-Zlatibor , imao sam osecaj kao da talija ima 50% vise snage. Iako su na papiru slicni
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Pa Thalija i ima 50% vise snage na papiru, tako je i u praksi.
Nema tu nikakve mudrosti, voznja je direktno u vezi sa smagom koju je motor u tom trenutku isporucio.
Ovo sto si naveo su samo maskimalno moguce dositizive snage, ne i snaga motora u radu, tokom voznje.
Ali, da bi poredio krajnji efekat u voznji nedostaju ti brojke za poredjenje prenosnih odnosa menjaca.
Menjac moze dosta toga da promeni u karakteru dinamike voznje i pri istom motoru a kamoli uz razlicite motore.
Potrebne su ti krive momenta na tocku i onda ces saznati sta je na papiru dostizno.
Nema tu nikakve mudrosti, voznja je direktno u vezi sa smagom koju je motor u tom trenutku isporucio.
Ovo sto si naveo su samo maskimalno moguce dositizive snage, ne i snaga motora u radu, tokom voznje.
U brojkama je jasno, 1.2 TSi je slabiji za 1/3, toliko manje KS ima u tom opsegu obrtaja sto se tice motora.mikip napisao:O.K. Ajmo da pitam to ovako, danas sam se vozio u Oktaviji O2, 1.9 tdi 105ks. Ona ima 250 Nm @ 1500-2500 RPM i ubrzanje od 11.8 s do 100 km/s. Sto se mene tice ona sasvim dobro ide. Ako to uporedimo sa ovom Oktavijom O3, 1.2 TSI sa 86ks, ona ima 160 Nm @ 1400–3500 RPM i ubrzanje od 12 s do 100km/s. Koliko je to losije od ove O2 ?
Ali, da bi poredio krajnji efekat u voznji nedostaju ti brojke za poredjenje prenosnih odnosa menjaca.
Menjac moze dosta toga da promeni u karakteru dinamike voznje i pri istom motoru a kamoli uz razlicite motore.
Potrebne su ti krive momenta na tocku i onda ces saznati sta je na papiru dostizno.
O.K. U sustini onda ce mi motor 1.6 tdi od 90ks dati vise snage ?
Ne.
Motor daje snage koliko je ima. TSI od 105 će ti dati 105 KS, a TDI od 90 takođe 90 KS.
Uopšte ne mora da znaci da ce iz primera iznad stari 1.9 od 105 da ide bitno različito od TSI. Zavisi od menjača.
Da, ima manje Nm na zamajcu, ali ako je redukcija veća, a verovatno jeste jer ima 1000 obrtaja više, onda na točku mogu biti vrlo slični.
Ko kralj sam se vozio u Stilu sa 80 KS i 196Nm. Ko lud je ubrzavao uzbrdo i apsolutno nije bilo problema na magistrali. Jedina slabost je autoput zbog buke.
Zašto? Imao je veoma skraćen menjač. Između semafora je poprilično egal sa JTD od 115 KS, ali preko 80 na sat se vidi ko kosi, a ko vodu nosi.
Ja lično mislim da taj TSI na magistrali ide sjajno i da gubi dah tek na autoputu. Obilaženje kamiona uzbrdo neće biti problem.
Tapatalk
Motor daje snage koliko je ima. TSI od 105 će ti dati 105 KS, a TDI od 90 takođe 90 KS.

Uopšte ne mora da znaci da ce iz primera iznad stari 1.9 od 105 da ide bitno različito od TSI. Zavisi od menjača.
Da, ima manje Nm na zamajcu, ali ako je redukcija veća, a verovatno jeste jer ima 1000 obrtaja više, onda na točku mogu biti vrlo slični.
Ko kralj sam se vozio u Stilu sa 80 KS i 196Nm. Ko lud je ubrzavao uzbrdo i apsolutno nije bilo problema na magistrali. Jedina slabost je autoput zbog buke.
Zašto? Imao je veoma skraćen menjač. Između semafora je poprilično egal sa JTD od 115 KS, ali preko 80 na sat se vidi ko kosi, a ko vodu nosi.
Ja lično mislim da taj TSI na magistrali ide sjajno i da gubi dah tek na autoputu. Obilaženje kamiona uzbrdo neće biti problem.
Tapatalk
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Daje maksimalnu snagu tek u maksimalnim rpm, za nekoga ko ne vozi tako ce ipak biti snazniji motor koji ima vise obrtnog na nizim rpm.
Послато са GT-N7100
Послато са GT-N7100
Dakle, onda da gledam rpm a manje ks ?
Nađi negde taj motor za test, turbo ima, verujem da se sasvim normalno vozi
Podsetiću da su TDI motori tradicionalno jači nego što fabrika prijavljuje 

Zeni stigao Golf, sinoc sam ga malo provozao. Mnogo lepo se vozi, i za ne previse zahtevne vozace je vise nego dobar izbor. Do 120-130 kmh lepo ubrzava i ne bi trebalo biti bilo kakvih problema sa preticanjima na magistrali. Kada ga budem malo duze provozao napisacu utiske.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I TSI istoVelja napisao:Podsetiću da su TDI motori tradicionalno jači nego što fabrika prijavljuje

Izmericu ja Fabiju bas. U principu se ne bih iznenadio da ima do 120 KS.