Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
Re: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
Sto se tice potrosnje kolega ima dizela u starom I30, i u Beogradu mu trosi daleko vise od 6.2l, pominje i 8l.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Mislim da sma precizno rekao, gradska voznja, bez onog stani kreni non stop. Lagana noga na gasu, do 2500 obrtaja. Voznja 15km do posla. Prosek 6.0-6.2
Potpuno sam svestan da neka teza noga na gasu i prava gradska voznja moze da nabije 8 potrosnju...
Potpuno sam svestan da neka teza noga na gasu i prava gradska voznja moze da nabije 8 potrosnju...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Trio prosvetli nas malo u vezi kia benzinaca 1.4 vs 1.6 gdi 

E ovo je dobro, duza garancija automatski podrazumeva da je motor iz R&D izasao bez greskexxmarkoxx napisao:Ljudi mante se corava posla, ko bi dao garanciju na motor 7 godina, a da stavlja motor sa greskom ili los motor??.

Woodoo,
Niko to nije rekao, rekao sam samo da su dovoljno sigurni u taj motor kad su dali tu garanciju. Svi prave greske, posebno u tim ogromnom serijama koje rade, ali su iz KIA dovoljno sigurni da daju fabricku (napominjem fabricku) garanciju od 7 godina.
Poenta svega da KIA nema loše motore, samo svako treba da odabere po svom džepu.
Niko to nije rekao, rekao sam samo da su dovoljno sigurni u taj motor kad su dali tu garanciju. Svi prave greske, posebno u tim ogromnom serijama koje rade, ali su iz KIA dovoljno sigurni da daju fabricku (napominjem fabricku) garanciju od 7 godina.
Poenta svega da KIA nema loše motore, samo svako treba da odabere po svom džepu.
Jedno sa drugim nema nikakve veze. Kolika je garancija na motore u BMW-u npr? Koliku garanciju Kia daje na koroziju?
Al ti je prodjenje, poredis auto od 25k e sa autom od 12k evra....
Garanciju je dala fabrika i ona ti garantuje da ce da izdrzi toliko. Ako ne izdrzi, zamenice ti motor. Cuo sam da je bilo par slucajeva gde menjao motor. A i sto sam cuo da su menjani motori pod garancijom i na bmw i audi.
To nije nikakav pokazatelj da je motor los. Da li bi ti dao garanciju na svoj proizvod od 7 god ako nisi siguran da ce toliko da izdrzi? Ili ces sebi svesno da pravis trosak? Nije ovo nuklearna fizika.
Da skratim, imas 7 godina fabricke, prenosive garancije na motor i menjac. 7 godina si miran.
Garanciju je dala fabrika i ona ti garantuje da ce da izdrzi toliko. Ako ne izdrzi, zamenice ti motor. Cuo sam da je bilo par slucajeva gde menjao motor. A i sto sam cuo da su menjani motori pod garancijom i na bmw i audi.
To nije nikakav pokazatelj da je motor los. Da li bi ti dao garanciju na svoj proizvod od 7 god ako nisi siguran da ce toliko da izdrzi? Ili ces sebi svesno da pravis trosak? Nije ovo nuklearna fizika.
Da skratim, imas 7 godina fabricke, prenosive garancije na motor i menjac. 7 godina si miran.
Realno gledano, garancija na motor i na menjač je čist marketinški trik. Male su šanse, gotovo nikakve, da se oni pokvare u roku od 7 god (150.000 km)
a realnije je da imaš problem sa svim ostalim što garancija neće pokriti (tj. ono što nazivaju potrošnim delovima ili dodatnom opremom).
A sve te "potrošne delove" ćeš, da bi sačuvao garanciju, morati da menjaš kod njih, po njihovim cenama rada i delova.
Ukratko, mnogo lepše zvuči na papiru ta priča o garanciji.
a realnije je da imaš problem sa svim ostalim što garancija neće pokriti (tj. ono što nazivaju potrošnim delovima ili dodatnom opremom).
A sve te "potrošne delove" ćeš, da bi sačuvao garanciju, morati da menjaš kod njih, po njihovim cenama rada i delova.
Ukratko, mnogo lepše zvuči na papiru ta priča o garanciji.
Milose,
Ta tema oko garancije je posebna tema. Mada se tu samo delimicno slazem sa tobom. Potrosne delove i ne moras da menjas kod njih. Kod njih si u obavezi samo da menjas delove pod garancijom. Isto nemoj da neko pokusa sa pricom oko skupih servisa, jer realno godisnje bi trosio vise u proseku 80e nego da radis te servise na ulici. Za 7 godina, 560e bi potrosio vise. To je na 7 godina ipak zanemarljiva cifra. No nije tema garancija (iako sam ih ja dobrano izmuzao u garanciji, pa sam i ceo set kvacila menjao na 20k km a nisam morao)
Ovde se vodila polemika oko motora i price da je ovaj KIA 1.4 motor los. I tu sam se pozvao na garanciju, a i ti si sam rekao, preci ce 150k km bez problema. To ne moze da uradi los motor, to sve vreme i pokusavam da kazem...
Ta tema oko garancije je posebna tema. Mada se tu samo delimicno slazem sa tobom. Potrosne delove i ne moras da menjas kod njih. Kod njih si u obavezi samo da menjas delove pod garancijom. Isto nemoj da neko pokusa sa pricom oko skupih servisa, jer realno godisnje bi trosio vise u proseku 80e nego da radis te servise na ulici. Za 7 godina, 560e bi potrosio vise. To je na 7 godina ipak zanemarljiva cifra. No nije tema garancija (iako sam ih ja dobrano izmuzao u garanciji, pa sam i ceo set kvacila menjao na 20k km a nisam morao)
Ovde se vodila polemika oko motora i price da je ovaj KIA 1.4 motor los. I tu sam se pozvao na garanciju, a i ti si sam rekao, preci ce 150k km bez problema. To ne moze da uradi los motor, to sve vreme i pokusavam da kazem...
Sad pričaš kao zaposleni Kie. Uz to mešaš garanciju sa kvalitetom motora. To što daju 7 god garanciju apsolutno ne znači da je motor kvalitetan. Više ljudi je ovde pisalo za probleme. Pohvalno je što ga menjaju, a da li je pohvalno što crkne brzo, nije.xxmarkoxx napisao:Garanciju je dala fabrika i ona ti garantuje da ce da izdrzi toliko. Ako ne izdrzi, zamenice ti motor. Cuo sam da je bilo par slucajeva gde menjao motor.
Mislim da ovde nikome nije cikn‘o motor, cak niko nije ni imao problema.
Neke druge stvari su bile problematicne
Tapatalk
Tapatalk
Pricam ti sa strane obicnog korisniku, kupca KIA vozila. Kupujem auto i 7 godina ne moram da brinem o motoru u njemu. Dobar ili ne, meni ce raditi 7 godina sigurno.
Ako si pak mislio na tehnicke stvari, kompresije i slicne "anomalije" za mene su spanska sela i u to se ne razumem, niti zelim da se razumem. Zelim da imam pouzdan auto bar 7 godina.
btw Ne vozim vise KIA vozilo ali mi jako smetaju hejteri koji hejtuju bez razloga
Ako si pak mislio na tehnicke stvari, kompresije i slicne "anomalije" za mene su spanska sela i u to se ne razumem, niti zelim da se razumem. Zelim da imam pouzdan auto bar 7 godina.
btw Ne vozim vise KIA vozilo ali mi jako smetaju hejteri koji hejtuju bez razloga
Na te probleme sam i mislio, ali sam se malo figurativnije izrazioblaugrana napisao:Mislim da ovde nikome nije cikn‘o motor, cak niko nije ni imao problema.

Nisam nailazio na probleme sa letvom kao kod mene, tako da bi mogli reci da su izolovani slucajevi, pa na kome se zalomi.
Takvih slucajeva ima kod svih proizvodjaca
Tapatalk
Takvih slucajeva ima kod svih proizvodjaca
Tapatalk
Ovde je više ljudi pomenulo problem sa lancem, između ostalih i trio driver, tako da to nije izolovan slučaj.