Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Tesla automobili

Post od Xepoj87 »

To bi im bio metak u koleno :)
Iskreno, ne mogu da verujem da neko kupi auto gde od ostava imas kasetu i drzace za case :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Evo ja bih kupio jer ostave (osim kasate) ni ne korsitim :)
Sto se tice tvojih argumenata u vezi duzeg puta, slazem se donekle ali ti je pretpostavka za zauzete punjace potpuno pogresna. Ovde u dosta garaza u gradu imas po nekoliko parking mesta za elektro automobile (po pravilu na najboljem mestu u garazi) gde mozes da ih punis a ja do sad ni jednom nisam video da su svi zuzeti. Uvek budu minimum 2 slobodna.
Kako bude rastao broj tih automobila na putevima, sasvim logicno ce rasti i broj punjaca...

Sve ostalo je stvar potreba i ukusa...
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

@Heroj, vidi, veoma jednostavno: slozices se samnom da ljudi koji imaju 100 000 eur/USD za auto nisu idioti i da su te pare zaradili zato sto imaju nesto u glavi. Ne zaboravi da taj auto ima jako dobre finansijske opcije kupovine (lizing, kredit), kao i ICE automobili. Oni glasaju novcanikom i kazu da im takvi automobili ocigledno odgovaraju.
Dakle ti nisi kupac tog automobila jer ti ocigledno neki nedostaci smetaju i mislis da bi te on ogranicavao, ali reci da su te kupovine veliki problem, izgleda da nisu. Kao sto ne kupuju svi BMW, Mercedes i Audi tako ima mesta i za EV automobile. Ti neces kompromis. OK, ja sam spreman da prihvatim to. Oko enterijera se ne slazemo. A drzace za case imas :)

I da superchargers nisu problem, ima ih vise nego dovoljno da bi doslo do zagusenja. To sta ce biti kada ih bude vise, pa bice vise punjaca. Uostalom postoje i drugi punjaci koji pune istom brzinom a nisu Tesla, on-board chargers se koriste za drugi nacin punjenja kuci ili kada bas nemas drugu opciju.

@Laki, ne mogu da dodaju to jer onda to nije 0 emission car i gube se poreske olaksice i cela homologacija mora da se menja. Ali posto ima prednji gepek prazan......DIY
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Jel ima Tesla 12v uticnicu napred,gledali Beli i ja i nismo uspeli da nadjemo ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ako se dobro sećam, onaj kung-fu norvežanin reče da ima napred ali nema nazad i u gepeku.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Dzoni_m napisao:

@Laki, ne mogu da dodaju to jer onda to nije 0 emission car i gube se poreske olaksice i cela homologacija mora da se menja. Ali posto ima prednji gepek prazan......DIY
To je sad diskutabilno kako bi to bilo posmatrano, posebno ako ga naprave da bude montazno demontazni. Tipa generalno vozin bez njega ali kad krenem na duzi put ubacim ga.
U principu kao sto mogu kuci da ga punim iz generatora mogu i u pokretu, sve zavisi kako se gleda i sta bi zakon progutao.

Bukvalno su mi ti gotovi generatori padali na pamet. Problem je sto sam siguran da ne bi mogao sam da ga stavis jer garantovano ima zastitu da ne moze sa se pokrene dok je utaknut u struju. Zatim cak i da moze je pitanje i kako bi se management baterije snasao sa punjanjem u pokretu moguce da bi se potpuno polupao. To je nesto sto bi oni morali odraditi. Za mene bi to bio jedan ogroman plus.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Mislim da bi se time potpuno obesmislio njihov koncept.
Povećanje autonomije (ukoliko je moguće) je jedini ispravan put.

Volt / Ampera imaju benzinski generator.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ih Volt/Ampera, aj da si rekao Fisker Karma pa i da nstavimo diskusiju :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Gde bi se setio Fiskera :)
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Fisker je najbolji koncept steta sto je propao
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Mmmm, Fisker... :driving:

http://www.topgear.com/uk/videos/1639263996001

A bice ih opet izgleda, kupise ih Kinezi pre par meseci :)

http://www.reuters.com/article/2014/09/ ... H320140918

E to je primer kako auto treba da izgleda(enterijer posebno) :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Laki021 napisao:Bukvalno su mi ti gotovi generatori padali na pamet. Problem je sto sam siguran da ne bi mogao sam da ga stavis jer garantovano ima zastitu da ne moze sa se pokrene dok je utaknut u struju. Zatim cak i da moze je pitanje i kako bi se management baterije snasao sa punjanjem u pokretu moguce da bi se potpuno polupao. To je nesto sto bi oni morali odraditi. Za mene bi to bio jedan ogroman plus.
Ma Laki zaboravio sam smajli, kakvi agregat, prvo tesko da bilo koji trofazni staje u gepek a drugo ne moze punjenje u pokretu. Takodje, ti agregati imaju oko 90-100kg :)

@Milos, ima ispod naslona za ruke. Tu su 2 USB-a i 12V.

Stari Volt/Ampera su samo prelazna resenja. VIdecemo novi model sta donosi. Isto kao i Fisker koji samo lepo izgleda a kao automobil je jako lose prosao na svim testovima. Razlog je sto nisu hteli da odstupe ni milimetar od dizajna, tako da je unutra skucen, mesta na zadnjoj klupi nema, pogon je los, nikakve performanse. Fisker je tipican primer neuspeha gde su imali samo jedan adut (izgled) dok je sve ostalo bilo lose ili prosecno. Jednostavno, trziste je reklo svoje.

Jeste malo mator klip ali par razmisljanja na temu EV i hibrida.

https://www.youtube.com/watch?v=fgcxZl6KELE
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Fisker je super dizajniran auto, enterijer pogotovo, samo im je falio tim koji ce to iz crteza da pretvori u funkcionalan auto, a deo tog tima fali i Tesli. Naravno, takodje je trebao biti skroz elektricni, mada i sa potrosnjom od 2, 3l, to moze da prodje.
Videcemo na sta ce da lici Tesla X, mozda napokon bude smislen model, elektro crossover, ne vidim kako to ne bi bilo super za grad :)
Nadam se da ce barem on biti visi od Corvette :)
Samo da porade na enterijeru, to jest ergonomiji i prakticnosti, jer je ovako beskoristan, osim ako eventualno sluzi samo da se vozis do posla.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nisam hteo ranije da ti kazem posto sam mislio da si napravio lapsus, ali ako sam dobro cuo (nek neko proveri, meni je los net) lik je rekao da je teziste automobila nisko kao kod korvete (u fazonu masa je dole pa ima centar kao sportski automobil pa je dobar u krivini) :)
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:

Post od Dzoni_m »

Da upravo je to rekao.
Visina Tesle nije problem. Plus sto ima opcija sa vazdusnim oslanjanjem (koja je ubedljivo prednjaci u prodatim primercima). VIdecemo sta trziste kaze. Model X je rasporodat za 2015. Ako se sada poruci isporuka je pocetkom 2016 za X. Ne znam koliki je proizvodni kapacitet za model X ali za S je oko 600+ kom nedeljno, makar je takva prica bila u Q3 2014, navodno su povecali proizvodnju u poslednjem kvartalu. Neka prave pola od toga za X to je prilicno veliki broj za mladu kompaniju.
Odgovori