Muke sa kineskim felnama

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Re: Seat Ateca 2.0 TDI CR 190ks 7step DSG 4motion

Post od ddanijell »

Heinz napisao: 30 Nov 2017, 19:24 Ova pomična merila znaju lagano da greše po 0.06-0.07 mm, tako da sve što si merio uzmi s rezervom.
Naravno, ali bitno je da felna ima rupu vecu za skoro 0.25mm, znaci i ako imam gresku kod merenja ne utice na merenje razlike izmedju felne i glavcine.
Inace na netu za vw vidim na dosta mesta pogotovu za one distancere da se pominje mera centralne rupe 57.0 .
Uzeh sad 2 etalona za kalibraciju , cisto da vidim koliko dobra ova 2 merila rade, i nisu tako losa, pokazuju -0.01 i drugo -0.015, a etaloni su tacni tu nema dileme.
Po ovome glavcina je 57.00 , felna 57.25

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

ddanijell napisao: Sad samo da nadjem vulkanizera sa hanterom ( u uno mi je zabranjen pristup, a ne mojom greskom :besan: )
Ovo se šališ ili sam neki deo propustio?

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ako sam ja dobro ukapirao, ti si kupio kineske felne koje imaju ocigledno fabricku gresku (ili vecu toleranciju, ili losiju zavrsnu obradu, nazovi kako hoces), i svi drugi su krivi sto nisu posvetili zivot resavanju tvog problema?

A, da si recimo kupio nove/polovne orignalne felne, problema uopste ne bi bilo, kao ni bacanja para, zivaca itd?

Nisam do detalja citao temu, moguce da nisam dobro ukapirao?
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

^^i mene zanima da cujem detaljnije o tome, sta se desilo.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Gazda servisa kada mi vratio novac , rekao da ubuduce necemo saradjivati. Kratko i jasno. I pored toga sam svojom voljom uredno ostavio deo novca kao naknadu za njihovo utroseno vreme, jer smatram da niko ne treba da radi bez naknade.
Ta parada sa Beogradom i ovo sad zadnjih dana me kosta preko 100eura u novcu (ne racunajuci moje izgubljeno vreme) pa nisam kukao, ali sad sa ove distance mi je krivo jer ja ispadoh grbav i moj auto.
Nisu oni jedini sa hunterom , ali svakako greska nije bila moja, a realno mi sad nije jasno da servis sa takvim iskustvom i masinama nije mogao da pretpostavi u cemu je potencijalni problem.
Cak sam nudio i da uzmem 50% skuplje felne koje su imali u ponudi ali nije postojala dobra volja sa druge strane da se problem istera do kraja, sto donekle i mogu da razumem jer sam ja njima pravio cist gubitak u vremenu.
I da ne bude zabune, ne ljutim se na Ivana ni najmanje, on je skroz OK lik i nemam primedbe sto se njega licno tice, primedbe su vise na servis u celini i ekipu koja montira i koja je to kod montaze trebala i morala da vidi.
Sledeci put kada prodjem da im ostavim 1 ovo pomicno merilo sa mikrometrom , mozda im je to falilo :glavomuzid:

@Next
Nisi ti druze nista ukapirao, nisam JA KUPIO i odneo, ja sam trazio vulkanizera ko ima u ponudi gume i felne i iskreno da ti kazem zabole mene patka da ja resavam jer sam ja kupac sa dobrom voljom da platim , a nisam ocekivao da ja resavam NJIHOV problem kapiras?
Krivi su jer su mi prodali djubre, nudio sam da kupim skuplje ali nisu hteli da ulaze dalje u pricu samnom. Znaci nisam ja insistirao na tim felnama, te iste felne su ponudili oni i na moje pitanje da li su OK , odgovorili su da su OK i da nema problema, oba puta.
Znaci jos jednom ponavljam nisam JA KUPIO, nego su mi ONI PRODALI, isti ti gde su kupljene gume. Prostije da pojasnim, ja sam kupio komplet TOCKOVE .
Posle treceg odlaska za beograd ili posle drugog sam nudio da uzmem neke felne koje su imali i koje su bile 600e za set, ali receno mi je "nije sigurno do felni" i prica se na tome zavrsila.
I jos da dodam, sa ove tacke gledista bih sigurno otisao i pazario za 1900e OEM felne, ili ako mi je previse onda bih uzeo 18'' zimske gume i montirao na moje OEM felne na kojima su mi letnje , a ovo sam uzeo jer je bio predlog ljudi sa foruma da su ok, i isao sam idejom bolje nove kineske nego polovne u diskutabilnom stanju.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Vrlo loša priča. Da li se nekome isplati ili ne isplati da troši vreme na rešavanje problema koji je očigledan, to je dilema koju rešava na nivou firme kad pravi organizaciju, formira cene itd... Ali to se krajnjeg korisnika tj kupca ne tiče. Kupuješ nov proizvod i naravno da treba da bude ispravan, ako mogu da ga srede nek ga srede a ako ne - vrate novac uz izvinjenje, pa mi zaista nije jasno oko čega se tu neko našao uvredjen.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja sam se zagubio negde, nudio si da im vratis ove felne i doplatis za 50% skuplje, a oni nisu hteli da ih uzmu nazad, ili...
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

Kada ni posle drugog puta u UNO nisu uspeli da mi rese da ne trese , ponudio sam da vratim te felne od 400e i da pazarim neke od 600e koje su imali izlozene/u ponudi , ako je to resenje, ali receno je da nije do felni.
Nije prihvaceno, ja ostavljam komplet tockove na 15-20 dana kod njih (imao sam nekih zdravstvenih problema sa klincem) i posle 20 dana odlazim treci put za BGD , radimo test, a svaki test me kostao vremena i goriva jer iz Zemuna picim do auto puta, aerodrom i jos malo dalje ako je guzva da bih mogao da isteram 135.
Tog treceg puta gazda servisa prisutan, vidno nadrndan ali i dalje kulturno sasvim (da ne gresim dusu) nudi da resimo situaciju vracanjem novca i da vise ne saradjujemo, iako sam ja i dalje bio voljan da dodjem i cetvrti put ali sam uslovio da sledeci put spreme ili druge (polovne ) gume ili druge felne da bi smo mogli da iskombinujemo i nadjemo da li je problem u felnama ili gumama.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Malo je cudno da gazde kod nas biraju musterije, ali zemlja je Srbija...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I meni su nespretni majstori u Uno servisu ostavili auto preblizu plasticnog odbojnika, pa mi je zbog ostecenja 20x10cm pri ulasku, ostalo da farbam vrata na kolima.
I moja 4 druga koje sam doveo i poslao u isti servis, vise ne idu tu.
Nista licno protiv Ivana, on je super lik, ali ja mog caleta ne preporucujem za neke stvari, za koje znam da nema dobrog majstora(za pravljenje rashladne komore sam recimo drugu rekao da to mozemo, ali bolje da potrazi nekog iskusnijeg u tome).

Aljkavost nikada necu preporuciti, cak ni na svoju stetu, jer moja rec vredi vise od para, pa me Uno vise nece videti.

Sent from the 7th edge of the 3rd World.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Nisi jedini.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Gazda servisa objasnio, umesto da reši problem, izbacio čoveka. :) Ne znam šta da mislim, imam dobro iskustvo sa Unom, dva seta guma sam tamo kupio, u zbiru baš zdravo lepa suma novca. Izgleda sam imao sreće što nisam naišao na problem i gazdu istovremeno. :mrgreen:

Moje iskustvo iz tehničkih uslužnih delatnosti je takvo da prosto mora da naiđe koska periodično, pravi izazov, kada baš imaš utisak da si zaradio te pare koje ti mušterija da. Prilika da naučiš nešto i osvojiš mušteriju zauvek. Nema veze što si na tom konkretnom poslu možda u gubitku, takva mušterija će da se vrati i preporuči dalje.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Danijele, sećaš li se kog datuma si bio taj treći put?
Meni je jedini logičan razlog za taj potez da je to bilo oko 1.11 kad ne znaju gde udaraju. Inače su uvek voljni da se pozabave problemom.

Sent using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
ddanijell
Reactions:

Post od ddanijell »

14/10 drugi put pa onda tek nakon 20 dana tj. 06/11 sam bio treci put.
Na zalost zbog porodnicnih problema i obaveza nisam mogao u tih 20 dana,
a nisam zurio jer sam iskreno ocekivao da ce kod treceg odlaska biti potrebna samo montaza i da problema nece biti.
Plus radnici su me tamo ubedjivali da je jos uvek toplo, da ne mogu da ocekujem da mi se zimska guma ponasa kao letnja, i da kada bude zahladnelo verovatno necu imati problema.
Posto nakon drugog odlaska i test voznje je jedan tocak na hunteru pokazao preko 9kg mislili smo da je u tome problem, medjutim fail.
Niko nije ocekivao da ce problem ostati, a sad znamo zapravo i gde je bio problem svo vreme i zasto je konstantno bio prisutan i nije se menjao ni menjanjem tockova napred/pozadi.
Na zalost znam da sam im upao u nezgodnom momentu ali u svakom slucaju podvlacim da krivica ne moze nikako biti moja zbog problema sa vibracijama i debalansom u voznji.
Svaki put i posle svake test voznje detaljno sam objasnio ponasanje, svaki put je bilo identicno i max rezonansa je bila na 135km/h.
Jedini test koji je bio razlicit kada je na moje insistiranje trazeno da 1 tocak pozadi montiramo letnji, tad je uradjena proba 3zimska+1letnji i vibracije su i dalje bile prisutne na istoj brzini ali za oko 50% slabije izrazene.
Nakon toga smo utvrdili da problem nije samo u 1 tocku nego u bar 2 ili svim tockovima.
Ok bilo kako bilo problem je konacno nadjen i resen.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Dobro da si resio :pivo: , a za servis sta reći: "Djura ce ti oprostiti sto te je tukao"... :glavomuzid: slepci, najmanje sto mogu da urade je da se oni tebi izvine i ponude recimo neki servis gratis, a ne jos da ti zabranjuju pristup :bokser: :besan:
Odgovori