Tesla automobili
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Tesla automobili
Must have za bilo koje putovanje duze od pola sata.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
@Floyd
Pa kad sam napisao "ne samo ume da drži rastojanje i prikoči kad treba" - tu sam baš i mislio na adaptivni tempomat, a sve ostalo što može je još korak dalje. I lepo je naglašeno da to funkcioniše samo u određenim uslovima (na autoputu), a iz brojnih snimaka na You Tubu se vidi da ga mnogi koriste i na običnim putevima. Dakle - nesreća u najavi.
TT
Pa kad sam napisao "ne samo ume da drži rastojanje i prikoči kad treba" - tu sam baš i mislio na adaptivni tempomat, a sve ostalo što može je još korak dalje. I lepo je naglašeno da to funkcioniše samo u određenim uslovima (na autoputu), a iz brojnih snimaka na You Tubu se vidi da ga mnogi koriste i na običnim putevima. Dakle - nesreća u najavi.
TT
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kako bi po magli funkcionisao taj teslin auto pilot? Ocigledno nikako jer se i po idealnom vremenu desila nezgoda.
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Ako ima radar i sonar, onda njihvo objasnjenje jednostavo ne pije vodu. Radar i sonar ne zavise od Sunca ič.Nemanja987 napisao:Tesla Model S nema LiDAR, samo optiku, jedan radar i 360° sonar. Koliko se ja razumem (a ne razumem se mnogo) LiDAR je kritično važan za tu neku pravu autonomnu vožnju...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Ne treba puno za blokiranje senzora.

https://www.youtube.com/watch?v=gOvGeMZhPEg

https://www.youtube.com/watch?v=gOvGeMZhPEg
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- shandu90

- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Za sonar znam da je kratkog dometa, par metara, recimo pet do deset.superboss napisao:Ako ima radar i sonar, onda njihvo objasnjenje jednostavo ne pije vodu. Radar i sonar ne zavise od Sunca ič.Nemanja987 napisao:Tesla Model S nema LiDAR, samo optiku, jedan radar i 360° sonar. Koliko se ja razumem (a ne razumem se mnogo) LiDAR je kritično važan za tu neku pravu autonomnu vožnju...
I mene buni to kako radar nije detektovao ništa... bizarno... Da se uprljao kao na slici gore, autopilot bi se automatski ugasio.
Ali u jedno sam siguran, niko na ovom forumu ne bi poverio svoj život nekoj tamo beta verziji softvera. To je nama suludo. Prosto, navikli smo da je gotovo normalna stvar da neki sistem može da zakaže. Elektronski, mehanički, društveni, privredni, socijalni...
A eto ovaj čovek je gledao film, možda je i zaspao. Ko zna koliko km je tako već prevalio tog dana ili od kupovine auta. I ko zna koliko ljudi tamo radi isto ovo svaki dan. Neki su čak priznali i da spavaju (!?!?) ili da su slučajno zaspali dok ih vozi autopilot.
- shandu90
Rols Royce ima po meni dobar sistem. Nije autopilot ali kod novog kupea Wraight sateliti pomazu autu da sa optimalnom brzinom udje u krivinu, da vozac to uopste i ne skonta. Jednostavno unapred analizira put. Gledao sam na yt review i cini mi se da fifth fear objasnio taj fazon. Pre ce im to pomoci da uspeju u ideji nego ovako, sa pokusnim kunicima.
To je BMWov sistem, uopste ne sluzi za to.
Sent from my m2 using Tapatalk
Sent from my m2 using Tapatalk
Tesla standardno, obecali da ce isporuciti oko 17 000 vozila prosla 3 meseca, isporucili oko 14 000. Uvek imaju neki izgovor, mozda i vidimo jednom da ostvare neki zacrtan plan...
- shandu90
Srpski preduzetnicki duh ih vodi 

Evo interesantan clanak
Bloomberg - Tesla's Next Six Months Are Critical http://www.bloomberg.com/gadfly/article ... to-do-list
Bloomberg - Tesla's Next Six Months Are Critical http://www.bloomberg.com/gadfly/article ... to-do-list
- 7footer
- Pridružio se: 19 Jan 2012, 17:53
- Garaža: Lexus GS 450h, Chevrolet Trax, Yamaha Stryker
Neverujem da će njima išta biti kritično, mislim da su već sada postali Apple u auto svetu. Pošlo im je za rukom ono što su svi ostali sanjali - fanatična "baza korisnika". Mislim da su zaje*ali i BMW i Porsche i sve ostale švabe. Ovako nešto je bilo samo kada je predstavljen prvi iPad ili iPhone2
Što se tiče enterijera... Tesla je postavila standard koji će svi ostali ispratiti, najkasnije do sledeće 2 generacije rekao bih. Porsche je već krenuo sa minimalizmom, Audi pogledajte samo A3. Na nekima i jačina ventilatora se podešava tako što se skroluje po ekranu.
Ali eto, sve to zahvaljujući novinarima kojima smetaju tasteri, a posle te iste novinare po internetu citiraju likovi koji ni ne voze auto.
Meni je Model S jako lep auto. Podseća me na prethodnu Mazda6
Što se tiče enterijera... Tesla je postavila standard koji će svi ostali ispratiti, najkasnije do sledeće 2 generacije rekao bih. Porsche je već krenuo sa minimalizmom, Audi pogledajte samo A3. Na nekima i jačina ventilatora se podešava tako što se skroluje po ekranu.

Ali eto, sve to zahvaljujući novinarima kojima smetaju tasteri, a posle te iste novinare po internetu citiraju likovi koji ni ne voze auto.
Meni je Model S jako lep auto. Podseća me na prethodnu Mazda6

Pozdrav
Elon Musk: 500 hiljada zivota bi bilo spaseno prosle godine da smo svi vozili Teslu
http://electrek.co/2016/07/05/elon-musk ... save-life/
http://electrek.co/2016/07/05/elon-musk ... save-life/