Pa eto opisao si kako je ziveti. U nekim delovima zapada i uopste sveta, ne svuda naravno.goblin napisao:Ja ne znam kako je zivti na zapadu,
Kako se sada postavljam.
U stanu gde zivim sam postavio blindirana vrata, dodatne sigurnosne resetke na prozorima i balkonskim vratima, video nadzor, alarmni sistem sa dojavom, dodatno napajanje...... i plus ne drzim nista vredno u stanu. Kada negde putujemo neko je zaduzen da obilazi ili cak boravi u stanu i pored svih sistema.
Sve dragocenosti smestene u sefu banke (ne moraju to biti dijamanti i zlato, mislim i na vaznu dokumentaciju, uspomene... jel kad lopov udje sve nosi a to nikakav novac ne moze da nadoknadi, pa si primoran da uzimas sef u banci da bi sacuvao neke stvari koje su ti znacajne cak i ako nemaju finansijsku vrednost).
Oruzije u legalnom posedu za samoodbranu se podrazumeva.
Cim sam kupio auto, prvo sto sam uradio jeste ugradnja citavog niza i elektronske i mehanicke zastite + garaza obavezna a i na garazi sigurnosna vrata sa alarmom.
Sva imovina osigurana, automobili naravno ful kasko.
Deca idu u privatne vrtice a sutra i skole, sa obezbedjenjem....
Pa cak i pored sve te predostroznosti, i dalje vodis racuna o nekim koracima. Mozda bi i napolju morao isto tako, ne znam. Ali ovde definitivno mora.
To je upravo ono sto sam naveo da veca plata tamo negde uz takvo okruzenje nije nesto sto bi bilo dovoljno privlacno da se prihvati posao koji donosi vise novca i ode odavde. I da ima drugih faktora za kvalitet zivota od samog novca, posto je tema krenula od visine plate kao motiva.