BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Kvalitet BMW-a

Post od Floyd »

Xepoj87 napisao:Ne,ne ispadne,jer bi bilo 10 puta vise kvarova da je sve te kilometre presao 1 automobil.
Sva ta kola su prakticno nova. Tu je i Tex-ov 320D kome je vadjen motor posle manje od 10.000km...

@Floyd,Nenad je kupio auto sa dosta kilometara,tako da je ocekivati da se na toj kilometrazi desavaju takve stvari.
Meni je do 100.000km auto bio kao nov,i zamenjena su samo anker platna,koja su promenjena u druga sa ojacanjem,da ne tandrcu.
Ne mozes ti na osnovu Tex-ovog problema i tvog dobrog iskustva da zakljucis da je Merc mnogo pouzdaniji...mislim, mozes ali nije realno osim ako ti nije bitno da bi se ti tako osecao bolje ;)

Aca je kupio novu E klasu pa kaze da je bila vise u servisu nego kuci. Drugar je zamenio W211 (2009.) za Prius i kaze da sa Priusom za razliku od Merca nije imao problema a auto vozi svaki dan uglavnom po gradu (taxi). Opet s druge strane znam ljude koji su prezadovoljni Mercom.
Klinac iz komsiluka uci zanat i radi u AMAG-u (VW, Audi diler)...pa mi prica da dolaze na popravku i modeli sa svega par hiljada km...naravno u pitanju su uglavnom sitinice (oko kojih se ni ne dize frka) ali eto desavaju se...s druge strane drug je kupio A6 star nepune dve godine sa 50k km i presao 20k km bez ikakvih problema.
Kolega je kupio Tourana i riknuli mu parking senzori posle 4000 km tj. nisu riknuli ali su poblesavili...

Eto i Laki je npr. u njegov 325i ulozio manje love za 120-200k km nego ja u Alfu za 65-115.
Poslednja izmena od Floyd u 12 Dec 2013, 18:36, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Laki i Wicker, molim vas da prepirku ne nastavljate na javnom delu. Ko ima sta medjusobno da se raspravlja neka izvoli na pp. Hvala
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

milosdoktorabs napisao:jbg,pipirevku treba da igraju kad kupis auto sa xxxx tisuca eura,u dupe da te ljube i ne karte za lozu nego karte za sta hoces jednom mesecno...a svu svoju predusretljivost ti lepo kroz servis naplate...bmw je to.
To sta treba i sta rade je razlicita stvar, a cinjenica je da Delta Motors ima najbolji servis u Srbiji kada je odnos prema musterijama u pitanju. Uporedi sa ostalima, a mani to sto ti ili ja mislimo (ili ne mislimo) da neko treba nekome da daje ulaznice za bilo sta ili ljubi bilo gde, jer to ne rade servisi ni u EU, a ponajmanje kod nas. Idi u Porsche Adu, pa ces videti... odnos od prvog minuta do poslednjeg kao da si kupio polovnu "Floridu", a ne novog Porschea. :hand:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

mozda su se prema tebi ponasali tako zato sto auto nisi kupio nego dobio na poklon :zbunjen:
ja sa porsche ada i autokomercom imam odlicna iskustva, uvek sam pozvan na one zurke kad su promocije novih modela, na test voznje, svi su se uvek maksimalno trudili da mi odgovore na sva pitanja i za automobile za koje su znali da ih sigurno necu kupiti...
za A5 sam porucio neke lajsne po broju koji sam im rekao, stigle su pogresne i iako sam ih raspakovao(kad smo krenuli da montiramo videli smo da se pogresne) zamenili su mi bez problema...
servis jeste skup ali je usluga odlicna :) mada ako das 50k za auto ne bi trebalo da ti predatavlja problem 300-400rura za mali servis...
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Poslednja izmena od ADrei u 12 Dec 2013, 18:53, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ljudi cesto imaju prevelika ocekivanja, i misle da cim nesto placaju malo vecom sumom (ne govorim samo o automobilima), da treba da ih suprotna strana dozivljava kao bogove i sl... Treba biti profesionalan i kulturan, sve ostalo je bonus...

Ajde da kazem nesto sto ce vas sokirati, necete prosto verovati :)

I meni skripe kocnice!!!! :)

Zapravo, jedna, tj zadnja desna. Ne mogu samo da provalim pravilo, ne skripi uvek, samo ponekad, jedan dan skripi pa narednih 10 ne i tako. Nije do temperature, mozda je do vlage ili sta vec... Uglavnom ovo skripanje se javlja samo pred zaustavljanje tj pri maloj brzini, zna bas bas da zaskripi... Uglavnom za 10 dana menjam sve plocice pa cemo videti. Cuo sam da BMW generalno stavlja tvrdje plocice da bi trajale duze ali ne znam koliko tu ima istine...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Aca je imao prvu seriju (koliko se secam) w211 koja jeste bila problematicna.

Nasa E je presla skoro 200k kod nas i bila su dva kvara, od toga ni jedan ne ostavlja na putu.
1. letva volana
2. kompresor klime

Na motoru osim redovnih servisa nista, ali nista nije dirano.

Slicna je prica sa ortakovim A6, presao 250k, auto ukupno imao 350k, radio dizne i par nekih senzorcica koji su brljavili i letvu, ali mu npr kompresor nije nikad pravio probleme. Sad je njega ostavio za drugi auto i uzeo E60 520d, video je Rakhil, vrlo preprcan auto.

Doduse, uzorak je na kolima koja se zaista maksimalno odrzavaju, vlasnici bas paze i voze 90% na otvorenom.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Laki021 napisao:Ljudi cesto imaju prevelika ocekivanja, i misle da cim nesto placaju malo vecom sumom (ne govorim samo o automobilima), da treba da ih suprotna strana dozivljava kao bogove i sl... Treba biti profesionalan i kulturan, sve ostalo je bonus...
A onda bi ja kupca koji ima takva ocekivanja pitao, da li bi i on ljubio u boolju sledeceg kupca kome prodaje polovan auto po ceni mnogih novih modela :)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Jok, sledeci kupac je niza rasa, sto bi on bilo sta njemu podilazio :)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Laki021 napisao:335i je kupljen pokvaren pa nema smisla da taj kvar uzimamo u razmatranje.
:trljamoci:
Znači ako kupim krš kome je sve riknulo, i sve to popravim, vozim najpouzdaniji auto na svetu?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Dokle god je bmw, da :)

TT
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nije poznato u kojim okolnostima je nastao kvar, pa ne moze da se komentarise ;)

Inace taj stari 35i nije bio najpouzdaniji motor i svakako nije BMW-ov ponos :)
Poslednja izmena od Floyd u 12 Dec 2013, 19:32, izmenjeno 1 put ukupno.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

ali zato sve njih u F1 dere RENAULT
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

A predstavljen je bio kao čudo od motora i "avansno" se nadobijao nagrada za motor godine...kao i VW kompresor/turbo motor.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Floyd napisao:Nije poznato u kojim okolnostima je nastao kvar, pa ne moze da se komentarise ;)
Ma može, vidiš da može. :)
Realno, kada kupiš auto sa 100.000 km, svi su delovi 100.000 km bliže kvaru nego kad su novi. A s obzirom da ne znamo u kakvim okolnostima su su počeli da se habaju, najbolje da ne komentarišemo ništa i zaključamo ceo forum. :D
@ starac vujadin
predstavljen je kao čudo jer je žiriju bilo čudo da uopšte radi. :kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

ADrei napisao:mozda su se prema tebi ponasali tako zato sto auto nisi kupio nego dobio na poklon :zbunjen:
Au daaaaa, pa zato su mi onda i na servisu ukrali 3 litre tecnosti za brisace i 1 litru ulja. :uf:
Uostalom, taj auto je njima placen 50+ hiljada eura, nebitno ko je platio, ja sam dosao da ga prezumem. I to ne jedan, nego dva Porschea. Identicno je bilo ponasanje i kod drugog (Caymana) i kod prvog (Boxstera), a razlika je 2 godine izmedju. Klosari bili, klosari ostali.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori