Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Re: Biciklizam

Post od zuzazu »

paja napisao:Mislim da je većina ipak legalna, ali kupovana na veliko, na popustima, kao modeli koji su kalendarski stari dve, tri godine ili kupovani od nekih rent agencija koje menjaju vozni park ili na licitacijama gde se prodaju ukradeni pa zaplenjeni primerci.
İ zato uglavnom dolaze sa raspar prednjim i zadnjim tockom ili puni vode? Odlazio sam kod prve ruke u Srbiji, bolje da ne znas...

Koja to kupovina na veliko i popust omogucavaju da se bicikl od 6000 - 7000 EUR star godinu - dve, kod nas prodaje za 700-800-...-1000 sve sa zaradom preprodavca? Nema tog popusta.

Floyd, bar kod tebe moze da se bira. Parice u ruke, pa u radnju... A oba bicikla koja si postovao su truba
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ima sigurno kradenih, al ja nisam ubeđen da su svi. Diskutovaćemo o tome kad se vidimo.

Floyd aj definiši veličinu koja ti treba pa da tražimo. Džabe ja da klikćem kad ne znam šta da tražim. Koliko sam gledao ima novih za pristojne pare, al su godinu ili dve stari modeli, pa je izbor veličina sužen.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Totalna bolest.
http://www.schmolke-carbon.de/carbon/ca ... chraub.php

Vozio sam predveče dete na ženinom KTM-u i video sam sve zvezde. Nisam obukao biciklističke gaće, a kljun sedišta je bilo par stepeni gore. Počelo je da boli na 20m od kuće. Katastrofa.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Jes vala bolest, za sto laksi komad to vise para da das, kao da ce da ides na Mars pa ti trebaju sto laksi srafovi.

Ja danas popodne sa cerom 30km smo pedalali, eno zaspala je ko jagnje :D
Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

paja napisao:Koja ti veličina rama treba?
http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... :3146;ff=1
Po ovom kalkulatoru...
http://www.fahrrad.de/information-navi/ ... nbike.html
...treba mi 48cm ili 19 Zoll

Ova sto si postavio je odlicna ali sta mi vredi kad nije u CH...dok platim transport i carinu ode ona jos 100-150e gore.
zuzazu napisao:Floyd, bar kod tebe moze da se bira. Parice u ruke, pa u radnju... A oba bicikla koja si postovao su truba
Ma naravno da ima izbora...nisam nigde video toliko prodavnica bicikala kao ovde ali opet nisam profesionalac da dajem 2000 za biciklu :pardon:

Verujem vam da ove nisu dobre...zato i pitam za savet ili preporuku :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Jel imaš nekog u Nemačkoj da naručiš na njega?
Ček, pa imaš druga u Parizu, naručiš na njega i još skineš VAT.

Ajde reci da li je išta od toga izvodljivo pa da tražim u adekvatnoj veličini, a ako nije daj linkove CH radnji, al pošto verovatno nemaju englesku verziju linkuj odmah stranicu sa MTB-ovima, a ne početnu. Dalje ću se snaći.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Zašto nisu dobri bajsevi sa linkova, tačnije zašto ne bi bili dobri za jednog rekreativca? Alu ram i kršteni delovi, sve na mestu. Ispade da ništa jeftinije od kola nije dovoljno dobro.

Još jedan krakati se pojavio na Kritičnoj masi: :D
Prikačeni fajlovi
385928_10200823014888515_1970897319_n.jpg
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

@Pajo

http://www.bikester.ch/fahrraeder/mountainbikes.html

Sa strane imas polje "Hersteller" i tu biras marku.

Ove druge kombinacije mi se ne isplate jer opet trebam da je dovezem a ako me zaustave na granici trebam i da je prijavim.
Mada imam kod koga da narucim i u FR i DE.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ne znam kolika je upotrebljivost karbonskih i aluminijumskih šrafova, jer su max. momenti zatezanja smešno mali. Dovoljno možda za ručice menjača/kočnica ili nosač bidona... i ni za šta drugo. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Skinuo sam prasinu sa bicikla i sada je kao nov. Ustvari, koliko sam ga vozio, on i jeste nov :glavomuzid:

Brzinomer pokazuje da sam lane postigao celih 41,5km/h, kao max brzinu :sreckovic: Ko zna, mozda cu nekada to opet uspeti...

Portabl pumpom naduvah gume, sada ostaje samo da ga odvezem u neki servis na dostelavanje i to je to...moze opet u podrum do sledece godine :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa ako si ga malo vozio prosle godine a radio je kako treba samo obrisi lanac i lancanike krpom, iste podmazes i teraj.
Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

U pojedinim momentima (u zavisnosti od prenosa) lanac negde zapinje. Kocnice rade solidno. Menjac nekada nece lepo da prebaci, ili dodje na pola, pa zvekne dve brzine. Racunam da je bolje da to sredi neko ko zna sta radi :D

Videcu kako krene sezona, pa ako budem imao zelje, vremena i drustva, verovatno cu zameniti prednju viljusku (uzeti neku sa suspenzijom). Uvek postoji opcija nabavke novog bicikla, a gre'ota mi da ovaj prodam, sa obzirom da je kao nov. U tom slucaju mi ostaje samo da ga poklonim nekom (od rodbine). Ipak, u skladu sa mojom kilometrazom, nista od toga. Verovatno cu ostaviti to za neko drugo vreme...

Svejedno, da pitam: Ovi jeftiniji Scott i Cannondale, od oko 400€, valjaju li cemu?

Prosle godine mi je prvi put bilo zao sto nisam imao bike sa sobom na Zlatiboru. Septembar, lepo vreme (nije padala kisa, kao ni ovde), sve lepo utabano kros sume... Sa obzirom da zicara na Torniku ima kuku za bajs, ne bi bilo lose ni oprobati se odozgo, plus ne moras da kupujes povratnu kartu :mrgreen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

pedja napisao: Svejedno, da pitam: Ovi jeftiniji Scott i Cannondale, od oko 400€, valjaju li cemu?
Ako vozis godisnje 100km valja ce ti i ovaj sto imas ;) Valjaju onoliko koliko tebe zadovoljavaju.
Biciklizam je skup sport ako zelis njime da se bavis sama nabavka bicikle je velik izdatak a ako zelis da to bude malo ozbiljnije onda svakako ide i propratna oprema obavezna kaciga (kakav god da vozis bicikl je obavezna zastita na glavi), rukavice, sorts biciklistiki sa dresom itd.
Sama oprema na bicikli najvise dize cenu istog pa tako Shimano Alivio, Altus se stavlja na jeftinije a Shimano Deore XT, XTR na skuplje bicikle. Cena odredjuje kvalitet ugradjenih delova.
Sto se Cannondala i Scot bicikala tice to su poznati svetski brendovi sa dobrim kvalitetom ramova, tu su jos i Specialized, Giant, Merida, GT, Trek...Koju god firmu od ovih koja pravi ramova izaberes ne mozes da promasis, licno vozim Cannondale, jednog vozim a drugog spremam natenane.
Slika
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Rukavice imam. Znaci postojim :kezo:

Znam kako to ide, ali sam ja rekreativac, sezonac.
Do Ade i nazad imam 40ak km, tako par puta za sezonu (skoknemo na Safari, satremo pivo i girice, pa kuci). Rekord mi je 70ak km, u jednom danu.

Sada idem korak po korak. Prvo da ziv stignem do servisa i nazad (15ak km). Sledeci korak je kineski most (koji je blizi od servisa, ako realno razmislim). Posle Ada ili cu da batalim biciklizam. Nisam fanatik (nista lose ne mislim pod tim) da svaki dan vozim ili idem na posao biciklom, te da ga nosim svuda sa sobom. Voleo bih da jesam, ali nisam. Nazalost, nemam drustva za te poduhvate, a ni vremena preteranog. Nadam se da cu uci u formu, te da cu se prikljuciti nekom od forumaskih pedalanja.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

jel vredi nesto fischer bicikla... ako je neko cuo za tu marku :mrgreen:
nisam je vozio sigurno 4-5 god pa ne znam ni da li se isplati da je popravljam ili je bolje da kupim novu... slikacu je kasnije :)

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Odgovori