2014 Mercedes C Class

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: 2014 Mercedes C Class

Post od Xepoj87 »

stefanan napisao: 18 Feb 2018, 17:40 Pored upravljanje radio kontrolama i navigacijom bez skretanja pogleda sa puta, i time bez ikakvog ugrožavanja bezbednosti za razliku od klasičnih komandi.
Vidiš da može i ovo da se predstavi kao nešto vau.

Podešavanje sedišta po širini valjda postoji već X godina u raznim klasama, to mi je ok.
Ali naduvavanje bokova u krivina, što se mene tice glupost.
To prvo jeste gimmick i ne postoji ziva osoba koja to ne misli, jer nije nista korisno, dodatno, okrenuces se da skines jaknu i da je bacis na zadnje sediste na semaforu, prebacices pesmu i ugasiti radio :)

Podesavanje sedista po sirini ne postoji u D segmentu, osim u AMG performance kadicama, koje su opet striktno sportska sedista i imas ih smao uz C43 i C63, kao i u A klasi sto su samo u A45.
Meni jako malo stvari u vozilu postoji bitnije od sedista. Ako ti sediste ne odgovara, na duze staze sve ostalo pada u vodu.
Ako je auto tvrdji, nekako ces se pomiriti sa time, ako je premalo sportski, prilagodices se i tome, ali ako ti sediste ne odgovara, tu nema privikavanja, jednostavno ti je neudobno.
Meni su ove sve gluposti oko toga da vozilo samo vozi i pazi na 300 govana i sta vec, bespotrebno, ali kapiram da je to nekome gotivno i super je ako neki auto to moze da ponudi, a pogotovo u niskim klasama poput A klase. Ali mislim da nema coveka koji misli da su sedista nebitna.

Zato mi nije jasno da neko ima misljenje da je glupost da imas sediste u koje mozes da se zabacis kako hoces i uzivas u komfornom sedistu, a onda da se u krivini izbaci samo jedna strana da te zadrzi kao u sportskom sedistu, pa onda vrati na bleju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

Koliko to zadovoljstvo kosta? Jel neko preneo iskustva iz prve ruke iz S ili E klase kako funcionise i koliko pomaze u realnim situacijama?
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Nakratko sam probao i svidjelo mi se. Ne znam kako moze biti lose da te sjediste pridrzi pri skretanju...

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Nisam probao ni osetio to čudo, ali kad razmislim koliko je Mercedes novina uvodio godinama unazad verujem da je dobra stvar.

Pitanje je koliko će često biti u novoj C, ali bez obzira opet spuštaju i u ostale klase nove stvari.
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Suština tih inovacija jeste da vremenom budu dostupna i "smrtnicima", adaptivni tempomat je Mercedes pre 20 godina ponudio u S klasi a danas naprednija verzija tog sistema može a se pazari u B segmentu. Neka tako bude i sa ovim novotarijama koje su ubacili u C klasu, što više takvih stavki opreme bude u opciji u D segmentu, to će iste postati jeftinije i dostupnije ostalima.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Ima tog i u E klasi iz 2002.

ROCK
Reactions:
Pridružio se: 17 Apr 2015, 23:08
Garaža: BMW F30 328i

Post od ROCK »

HKS napisao: 18 Feb 2018, 20:13 Nakratko sam probao i svidjelo mi se. Ne znam kako moze biti lose da te sjediste pridrzi pri skretanju...

Nisam mislio sa je lose nego koliko odradjuje stvar, brzina sistema, da li drzi bas dobro ili onako...
Hvala na. Informacijama iz prve ruke
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Imas 2 nivoa, jace i slabije naduvavanje.

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Nema lepšeg detalja nego drveni volan u Mečki, posebno avantgarde
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

43 AMG.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Risto napisao: 18 Feb 2018, 20:28 Suština tih inovacija jeste da vremenom budu dostupna i "smrtnicima", adaptivni tempomat je Mercedes pre 20 godina ponudio u S klasi a danas naprednija verzija tog sistema može a se pazari u B segmentu. Neka tako bude i sa ovim novotarijama koje su ubacili u C klasu, što više takvih stavki opreme bude u opciji u D segmentu, to će iste postati jeftinije i dostupnije ostalima.
Takav tempomat je imao i Stilo par godina posle S klase.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Impresivan podvig Fiata, ali to u Stilu nije radilo bas najsrecnije, pa se samo na nekim trzistima prodavalo jako kratko. Pitanje je da li postoji i jedan Stilo sa time.

Evo na Wiki ko je kakav sistem, kada izbacio:

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Slika
SlikaSlikaSlika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zapravo se sve to radi u kooperaciji sa velikim dobavljacima i sve te revolucionarne stvari se uglavnom rade po dogovoru OEMa. Nije to nikakav podvig, vec je Bosch imao u ponudi. http://www.autokiste.de/psg/archiv/a.htm?id=0618
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jok, Mercedes razvija svoje sisteme direktno, a sada, koga angazuju da proizvodi delove za to, nije ni bitno.
Nisam detaljno pratio ostale proizvodjace i tehnologije, ali nema razloga da rade drugacije.

U sustini je hardver za te stvari smesan i nista specijalno, a implementacija i softver je ono sto tu vredi.

Primera vaznosti softvera ima i u dosta prostijim stvarima, gde imas zf8 menjac, koji pravi zf firma i prodaje svima koji su zainteresovani, ali je Bmw isprogramirao taj menjac da sabija, dok je isti taj menjac u Audiju, Jaguaru i Alfi dosta losiji.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Korisnikov avatar
HKS
Reactions:

Post od HKS »

Ma gotovo uvijek su tu kooperanti.Slika

Odgovori