Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ogi »

Je l smem u teretanu ako pijem antibiotike zbog grla ? Normalno se osecam osim sto gutam zilete.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Nemoj da ides.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

methane.master napisao:GrujićuD, jel trčiš? :nemampojma:
Malo sam batalio forum zbog posla, pa mi je promaklo ovo. Evo da odgovorim tačno mesec dana posle postavljenog pitanja :mrgreen:

Bio sam na polumaratonu ali se nisam proslavio. Pio sam lekove protiv alergije nekih 5 dana pred trku i to me je izgleda smlatilo - vidim posle na leku prvi od neželjenih efekata je umor. Inače desetak dana pre toga sam istrčao 18km i bio sam prilično zadovoljan kako sam pripreme priveo kraju. Međutim na samom polumaratonu već na 7-8km počinje da mi bude teško. Psihički najveći problem je bio što sam na pola trke prošao na 50m od zgrade. Da me nisu moji čekali na cilju mislim da bi tu odustao. Već tad sam video da sam slab i da neću moći dalje i počeo sam da kombinujem šetanje i trčanje. Srećom puno ljudi oko mene je primenjivalo istu taktiku pa nije bio nikakav blam ako malo prošetaš.

Međutim kad sam stigao pred kraj trke zapitao sam se da li bi mogao to sve da istrčim i da nisam imao nikakvih problema - zadnjih par km su zeznuti usponi. Prvo ide prvo dugo penjanje na Brankov most i Brankovu ulicu, a šlag na torti je kraće ali strmije penjanje u Kneza Miloša kod Londona. Na kraju sam stisnuo zube i strčao bar tih zadnjih par stotina metara do cilja. Po tempu koji sam imao na pripremama vreme bi mi bilo oko 2:20, a ovako je bilo 2:35.

Tako da ne doživljavam da sam istrčao polumaraton, ostaje da se bolje spremim za sledeći put. Sa druge strane kad je mene rekreativca ovako poremetila alergija/prehlada, mogu da mislim kako je profesionalnim sportistima koji se bore za sekunde ili stotinke i gde je katastrofa ako bilo šta nije kako treba.

Zanimljivo je bilo uživo videti one kenijce kako trče, to je da ne veruješ. Ja sam bio možda na 15-16km kad me je par njih preteklo - njima je to bilo 36-37km. Mislim da bi izgubio od njih na 100m da sprintam najbrže što mogu a oni tim tempom kojim trče ceo maraton.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ja sam sad na 95 kg i 14.8 % BF :) nedeljno istrcim 100 km :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Svaka čast! Ja sam na vrhuncu treninga trčao 50ak km nedeljno, i bio sam pao na 7.9%. Odavno ne treniram toliko, ali sam prestao da pušim i počeo ozbiljno da peglam bajs i svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem :)
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Bio bi i ja na 8% da ne cepam po noci Intergalactic i McDonalds :D
Odlicno sto si prestao da pusis :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ma ne bih se menjao sada za to, konstantno umoran, pospan, samo da bih imao 8%, bole me brige, uživam u životu, ima i drugih stvari :)

Naravno ne treba ići u krajnosti ni levo ni desno. Dobro je vežbati, živeti zdravo, trudim se da napravim mnogo malih pomaka da u zbiru dobijem primetan pozitivan skor. :)
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Svaka cast za te procente! <10% je bas iscrtano, sa koliko je odprilike ravan stomak, ali ne mora biti iscrtan? 12-15%?
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

grujicd napisao:[
Međutim kad sam stigao pred kraj trke zapitao sam se da li bi mogao to sve da istrčim i da nisam imao nikakvih problema - zadnjih par km su zeznuti usponi. Prvo ide prvo dugo penjanje na Brankov most i Brankovu ulicu, a šlag na torti je kraće ali strmije penjanje u Kneza Miloša kod Londona. Na kraju sam stisnuo zube i strčao bar tih zadnjih par stotina metara do cilja. Po tempu koji sam imao na pripremama vreme bi mi bilo oko 2:20, a ovako je bilo 2:35.
Pa to je odlično :thumbup: pogotovu obzirom na problem koji si imao. Polumaraton nije zaje*ancija. Lično bih bio prezadovoljan da uopšte mogu da ga završim.
Širim haos!
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Scuderia napisao:Svaka cast za te procente! <10% je bas iscrtano, sa koliko je odprilike ravan stomak, ali ne mora biti iscrtan? 12-15%?
Dosta je ima tu I individualnog,ali neki ravan stomak ti je tu do 15%,a vidljive plocice su tu na oko 10-12%,s tim da je ispod 8% gotovo nemoguce bez "ozbiljnih" stvarcica :)
To je dosta I vizuelno,jer svakako da nije isto kada neko ima bf 15% na 105kg I kada neko ima isti na 80kg...

Nego,mene interesuje u kakvim vi patikama trcite,tj. koje su najbolje za to?
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Samo Asics, druzim se sa trkacima :)
Recimo u ovu seriju se kunu:

http://www.asicsamerica.com/Shop/Footwe ... 98277.8191
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Hvala , nego,je l` znas ima li ih mozda u Uscu?Posto danas vec idem tamo...
Korisnikov avatar
Modesty
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:28
Garaža: 207 1.4 HDI

Post od Modesty »

U istom sam problemu, ali neću da pravim nauku oko patika, jer nije isto kad trčiš npr 10 km dnevno ili nedeljno.
Gel, ne-gel, glava me zabolela...
Ne trčim po betonu već na mekoj podlozi, pa mislim da će mi obične patike za trčanje (Adidas Lite Pacer) biti ok. Proguglala nekoliko komentara, izuzetno su lagane, pa eto... Za amatera će biti dobre...
Kada je neko glup, ne možete mu to ni dokazati... D. Radović
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Dosta trcim,i problem je sto sam na oko 100kg(nije bitno da l` je 10% masti ili 100%,kad je to teret),I posle svega 2 trcanja gotovo da su mi se napravile rane,kakve zuljeve sam dobio :/
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Trenutno ne trčim, ali sam prošle godine uzeo Nike Air Pegasus 29 i preporodio se u odnosu ne neke socijalne Puma u kojima sam pre trčao.

Mislim da svaki iole bolji model nebitno da li je Nike, Reebok, Adidas, Puma, Asics, Mizuno, NB ... radi posao, samo naći šta kome odgovara.
Širim haos!
Odgovori