Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Biciklizam

Post od Paja »

Kombinacija 3x9 je standardna i to je ok. Ono što se meni ne sviša spram cene su točkovi. Te Xero nable nemam pojma kakve su, nikad čuo za njih, možda i valjaju ali seo setup točkova mi nije obećavajući. Druga stvar koja mi se ne sviđa je vila jer RST ne važi za nešto dobro. Ovo za vilu uzmi sa rezervom jer je moje znanje teorijsko i pokupljeno od raznih MTB fanatika koji na vile bacaju silne pare.
Sve u svemu čini mi se da je cena malo jaka. Bicikl mi deluje noviji od mog bivšeg KTM-a koji je bio plaćen 330€ ali u odličnom stanju i koji je imao Suntor vilu, koja takođe nije pojam kvaliteta ali važi za bolju od RST-a i LX nable i Mavic obruče.
S druge strane ako je bicikl u dobrom stanju ti tu vilu nećeš uništiti prelascima preko ivičnjaka tako da bi trebalo da te dobro služi. Čak i da je zameniš u nekom trenutku to nije neka investicija, a svakako je dobro što je bicikl od poznatog vlasnika i što može na rate pa onda i ima smisla platiti ga malo više i izbeći maltretiranje.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

@ Zuzazu
Samo za tvoje oči http://www.flickr.com/photos/quality_vi ... ikes/sets/
AcaKayak napisao:Sutra popodne? :)
Mislim da ja neću moći sutra, ali ću znati tek ujutru.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Rakhil napisao:
-Malo mi cudna kombinacija napred 3 nazad 9,
-Jel pise negde na ramu koliki je, ili moze da se izmeri?
-I da li ovo vredi 400 evra ako je u dobrom stanju (dobro stanje podrazumeva da ga oteram na konzilijum u sastavu Bajker i Paja, posteno placam konsultantske usluge rostiljem po izboru :mrgreen: )?
-Sto cudna to je standard vec nekoliko godina, u pocetku je bilo 3x6, 3x7, 3x8, 3x9, 3x10, sada vec ima i 3x11,
-Pogledaj sta pise na nalepnici kose cevi gde se kaci bidon. Ako ne pise nista u cm ili incima ili slovima S,M,L,XL,XXL, onda uzmi santimetar u ruke pa izmeri od sredine osovine prednjih zupcanika do kraja sedalne cevi od rama (tamo gde je patent za pritezanje sedista) sa merom koju su izmerio uporedi na datoj tabeli sa tvojom visinom pa vidi da li ti odgovara velicina rama.
Slika
-Mislim da je cena malko visa za tu kategoriju bicikle, pogledaj sta se nudi npr za MTB CORRATEC sa XT-XTR opremom.
http://www.cikloberza.com/show.php?id=105611
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako se dogovorite da vozite popodne racunajte i na mene. Nemam neki poseban plan danas, mogao bi malo da provozam bajk.

WS & TT2

EDIT: Dalji dogovor ovde... viewtopic.php?f=5&t=1940
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Danas se bas dobro vozilo, pravo malo forumasko okupljanje na dva tocka, najbitnije je da niko nikoga nije cekao jer su svi bili tacni, sastanak je bio tacno u 17h. Trojke je prevalio najvise km. danas :bravo: a imali smo i mladog pionira na bicikli koji je sa svojih 10 godina izvezao turu bez problema :klanjamse: Nije sve proslo idealno, jedno busenje gume brzo je sanirano zahvaljujuci Pajinom kompletu za krpljenje guma :doubleup:
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Kažem ja BMX banditi. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

:kezo:
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja bi prvo da se izvinim Aci jer je ispao nesporazum pa ga nismo obavestili iako je on prvi predložio da se vozi sutra.

Neplanirano sam prešao oko 65km juče, što mi je novi rekord. Uskoro stiže i bolji bajk pa ćemo da pojačamo ture. :)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Dobar si Trojke, ja ubio 58km.
Stvarno je bila lepa vožnja. Deca su je odlično podnela.

Da čujem još neku prozivku na račun pumpe. :kezo:

Aco izvini i od mene. Dogovor je bio brzinski telefonom pa nismo mogli da ti javimo. Nismo imali broj.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja malopre udjoh u kucu.
Prva ovosezonska voznja, do servisa i nazad, uz malo kruzenja.
Ukupno 19km, uz glupavi vetar. Ziv sam i ne fali mi nista, za sada, sto je dobar znak :D

Drago mi je da se nisam skoro ni zadihao, a i vozili smo lagano, nesto malo ispod 20km/h u proseku, sa max 35 na pravcu i to pre podmazivanja makine :mrgreen:
Drago mi je i da sam sebe naterao na bajs, cisto da se setim kako je dobro vozikati se i kako se posle dobro osecam (ako izuzmemo cinjenicu da verovatno necu moci da sedim, kada se malo ohladim :kezo: ). Plan je bio da odem do "kineskog" mosta, ali nisam ga hteo u prasinu, odmah po podmazivanju.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nema problema, svakako sam dobio toliko tezak trening da mi nije bilo do zivota posle njega.. ;)
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Da iznesem problem:
Imam luft u zadnjem bandašu, i to izgleda poveći. Mislim da se stvorio u osovini bandaša. Znači u centru, težištu.
Imaju li tu kakvi lageri koji su se možda izjeli, ili nešto slično? To je moja pretpostavka da su se recimo lageri izglodali jer je bajs još iz doba kada su marke vladale umesto evra.
I šta bi se tu menjalo onda, kao i koliko bi to moglo da košta?
Pitam informativno da bih imao neku predstavu u svojoj glavi pre nego što oteram biciklu kod majstora.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

U najboljem slucaju da su se konusi malo odvrnuli pa je nastao luft, u gorem slucaju da su se konusi pojeli. U svakom slucaju samo kada se otvori ustanovice se pravo stanje, ako hoces donesi tocak do mene veceras ili sutra da pogledam. Javi se na PP za tel.
Slika
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Bajkeru hvala na želji ali ovaj bajs mi je u UE, a i ja sam trenutno tu.
Tako da ne pije baš priču oko donošenja točka. :) Ali hvala u svakom slučaju još jednom.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ok, ja mislio da si tu pa da zavrsimo popravku odma!
Slika
Odgovori