Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Re: Servis - Razno

Post od ljubitelj »

Heinz napisao: 19 Mar 2018, 12:16 A zašto zakrči ako je automat dobar?
Po mom iskustvu u 99% slučajeva zato što je slaba akumulator i napon tokom pokušaja verglanja padne ispod granice držanja elektromagneta i onda se povuče viljuška tj ne drži viljušku do krajnjeg položaja uzupčavanja.
Onda se prekine kontakt napon aku za nijansu poraste, kao krene zupčenje i struja a onda opet padne napon i tako ukrug.
Potraje jedno minut dva i onda više nema krčanja, ni ne uspostavi se struno kolo.

Dopunjavanje aku od 15minuta je uvek rešilo takav problem.

Oštećenu viljušku i/ili zupčanik sam samo dva puta video od jedno 50tak remonta.
Oba puta su u pitanju bili dizeli sa anlaserima 450,000 odnosno 550,000km iza sebe, od toga ovaj prvi korišćen slično taxiju sa vrlo čestim pokretanjem motora.

Anlasere do 400,000km još nisam video ni jedan komad (Bosch, Hitachi) da je imao mehaničko oštećenje zupčanika, viljuške, jedino ponekad kolektor ima jasnih tragova.
Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Drugari, za Land Rover Freelander 2004. godište 2.0 dizel, koje ulje ide u automatski menjač?
Našao sam na netu user manual gde je preporka 4 litre Texaco ATF N402 ili Unipart ATF JF 403E,
međutim, čini mi se da toga nema kod nas jer i po stranim forumima traže alternative.

Uglanvom, na par mesta sam našao kao moguću alternativu CASTROL TRANSMAX Z, da li je to OK?

Prijatelj me pitao da mu pomognem da nađe šta da sipa.

Hvala unapred!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Korisnikov avatar
milosg
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2014, 01:20
Garaža: XC90 D5

Post od milosg »

Hvala ti mnogo.
felaini
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2018, 21:09

Post od felaini »

Pozdrav.. imam problem sa paljenjem na fiat marea 2.0 20v!

Problem je sto je auto vezed dan ranije i sve je bilo normalno! kada sam hteo da ga upalim sledeci dan kao da je udarilo nesto ! kao da su se ventili culi.. e sada vergla on ali sam primetio da izbaci kompresiku u filter vazduha! ne stalno.. vergla i onda jednom gurne u filter pa opet vergla, vergla pa ubaci kompresiju.. a nema boga da upali

Merena kompresija:

1. cilindar 12.5

2. cilindar 13.5
3. cilindar 13.5
4. cilindar 13
5. cilindar 13.5
e sada dali je moguce da je prezupcio ili da se nesto drugo desilo?
U napred hvala
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Deluje kao da jeste i da su se sudarili klip i ventil. Ali čudno je da ima kompresiju posle toga. Možda je sada paljenje pomereno pa dobije varnicu dok je usisni ventil otvoren i zato vrati kompresiju na usis. Za početak pronađi tačke na radilici i bregastim pa uporedi.
felaini
Reactions:

Post od felaini »

Ali ipak mislim da nebi imao kompresiju barem na jednom cilindru da se to desilo.. Ja sumnjam na to da je prezupcio ali i na pumpu goriva.. da je iskrivio ventil nebi dobijao kompresiju i to me zbunjuje!
felaini
Reactions:

Post od felaini »

Dare4x4 napisao: 30 Mar 2018, 21:24 Deluje kao da jeste i da su se sudarili klip i ventil. Ali čudno je da ima kompresiju posle toga. Možda je sada paljenje pomereno pa dobije varnicu dok je usisni ventil otvoren i zato vrati kompresiju na usis. Za početak pronađi tačke na radilici i bregastim pa uporedi.
E da samo da ti kazem da marea nema palenje.. palenje kontrolise ECU!
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Drugari, ima li neko preporuku za dobar servis za fijata, ženin seicento je u pitanju, 2007. godište. Treba mi mali servis, i nešto oko elektronike (zamena džeka za far) i da se proveri klima jer nešto zajebava ( samo da nije kompresor) ne mora da bude jeftin ali da bude dobar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

Fiat servis Goran, Altina (izguglaj tel) - satro ovlasceni, svi ga hvale, mene smara sto mora da se zakazuje i ostavlja auto cak i za mali servis, a nalazi se bogu iza nogu.

varijanta br 2:
Ivan, Dedinje (064 2128315) - domacinska varijanta, klasicni srpski servis, u dvoristu kuce :D. znam par ljudi da su odrzavali kod njega, ja sam bio dva puta do sad, sta znam, okej je... deluje mi da mnogo bolje zna starije fiate, za novog brava nije znao ni da postoji sport paket, istripovao covek da sam menjao auspuh i sekao opruge... :D
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Toma u resniku je dobar, ima znanje, kaže ti kakvo je stanje, dal mora da se menja ili može to još da gura, nije u fazonu samo menjaj.
Mana što je zavucen servis. On ima poveliki lager delova, ja sam stekao utisak da su cene malo jače nego u prodavnici, doduše mislim da je i kvalitet dobar jer nikad nisam imao problem. Možeš i sam da doneses naravno delove ako znaš šta treba da se radi

Drugar održava kod Nese u žarkovu, ja sam hteo kod njega ali ne mogu da ga navatam nikako, uvek je u nekoj gužvi, ajde prekosutra, ajde zovi me da vidimo. Jbt nek bude i za nedelju dana ali ajde da ugovorimo. Izgleda da ga malo mrzi da se cima ako su neke sitnice gde ne može da uzme dobre pare. Ali zna znanje, drugaru uvek sve sredi. Delove uzima u kit komercu

Ja sam sad išao kod nekog Vlade, isto u Žarkovu, za sad jos ne mogu da pišem utiske jer ništa nismo uradili

Sent from my MI 5 using Tapatalk

nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ooo koliko preporuka... hvala mnogo drugari, videćemo da kontaktiramo nekoga od navedenih.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Ikac
Reactions:
Pridružio se: 19 Apr 2012, 22:29
Garaža: Fiat Bravo 198 (2011) 1.6 multijet

Post od Ikac »

Preporuka i od mene za Gorana.
Korisnikov avatar
jovan.ilic.89
Reactions:
Pridružio se: 07 Sep 2014, 01:48
Garaža: Škoda Fabia 1.6 TDI (2012.) |Bilstein B12 |17" |Revochip

Post od jovan.ilic.89 »

Поздрав људи. Потребан ми је неки отпад за Fiat/Lancia аутомобиле, црк’о ми је електромотор за подизач стакла на женомобилу Lancia Y 2005... Ако имате било какву препоруку добро ће ми доћи, нов оригинални кошта 16.000 дин.

Sent from my iPhone 8 Plus
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori