Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Gde da potražim jeftine felne za puntaća?
Samo da nisu krive, varene itd.. ne zanima me izgled , farba itd.
Dosadila više zamena 2 puta godišnje, bolje da sam to odmah uradio
Samo da nisu krive, varene itd.. ne zanima me izgled , farba itd.
Dosadila više zamena 2 puta godišnje, bolje da sam to odmah uradio
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Imaš kod Peđe u Inđiji (autootpad). Mislim da su 1000 po komadu (čelične). Predrag Bakić na Fejsu, zaprati ga, ima dobre stvari i nije skup. 
TT

TT
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Imam ja, nisam ih vrteo, bao bih 4 kom za 40e.
Imam i dve kao nove te su 30e.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Imam i dve kao nove te su 30e.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока
Peđa u Inđiji i Dagi u NS.. e sreće moje 
Ali dobro, ja nisam bio eksplicitan... dakle trebaju mi 2 jeftinola felne za puntaća , Bg ili okolina ( slanje postekspresom sa težinom felni nema smisla)

Ali dobro, ja nisam bio eksplicitan... dakle trebaju mi 2 jeftinola felne za puntaća , Bg ili okolina ( slanje postekspresom sa težinom felni nema smisla)
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa oglasi majku mu, ima tih felni bar koliko hoces.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Odeš do Inđije autom, nije preko sveta. Ja sam po moje išao u Rumu. Isplati se. 
TT

TT
Z10 / Fiat Punto Classic šuspleh zaštita motora
Razmišljam se da ubacim zaštitu motora ( šuspleh ) u mog Zunta.
Ima li iskustava sa tim? Ima li šuspleh neku realnu funkciju ?
Ja problema nemam ni ovako ali sam primetio potencijalne znake rđe na požarnom zidu.
Ništa se golim okom ne vidi, ali ako se slika blicem,onda se vide nekakvi "pečati" narandžaste boje, kao da je neka ultra tanka rđa.
Jedino me čudi - zašto se samo pod blicem vidi ( doduše pod blicem i puntaćev sivkasti motor deluje zelenkasto)?
To sam primetio još prošle zime, u međuvremenu nije ništa probilo
Ima li iskustava sa tim? Ima li šuspleh neku realnu funkciju ?
Ja problema nemam ni ovako ali sam primetio potencijalne znake rđe na požarnom zidu.
Ništa se golim okom ne vidi, ali ako se slika blicem,onda se vide nekakvi "pečati" narandžaste boje, kao da je neka ultra tanka rđa.
Jedino me čudi - zašto se samo pod blicem vidi ( doduše pod blicem i puntaćev sivkasti motor deluje zelenkasto)?
To sam primetio još prošle zime, u međuvremenu nije ništa probilo
Dobra je zaštita sa donje strane, ali je povećana toplota oko motora, jer manje vazduha struji.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ako je dobro projektovano i postavljeno treba znatno da se poveća odvodjenje topolote ispod haube uz prisustvo zaštite, koja osim te funkcije ujedno služi upravo kao usmerivač vazduha radi poboljšanja cirkulacije.
Skidanjem zaštite ispod motora kod auta koji fabrički imaju standardno obično dovede do porasta temperature (nastaje turbulencija vazduha koja ometa izduvavanje koje pokušava da ostvari ventilator).
Skidanjem zaštite ispod motora kod auta koji fabrički imaju standardno obično dovede do porasta temperature (nastaje turbulencija vazduha koja ometa izduvavanje koje pokušava da ostvari ventilator).
Većina italijanskih automobila nema zaštitu ispod motora (vidi se zemlja kad se digne hauba
). Tako su projektovani.

Ђенерал Јанковић
@ zeljkoci
Vredi ali kasno.
Upravo se vratio sa zamene amortizera a usput nabacio zimske cipele.
Mada ja nisam ni planirao 4 felne nego samo 2 za prednje gume. Pozadi ostavljam univerzalke a napred planiram da menjam .
Tako da sad imam fore do sledece zamene, do aprila da zagledam felne.
Moracu i u NS tako da cu najverovatnije uspiut kod one Sasine preporuke u Inđiju ili Rumu
Ali ako imaš zaštitu motora / šuspleh ispod 20e - to mi je sledeće za nabavku
Vredi ali kasno.
Upravo se vratio sa zamene amortizera a usput nabacio zimske cipele.
Mada ja nisam ni planirao 4 felne nego samo 2 za prednje gume. Pozadi ostavljam univerzalke a napred planiram da menjam .
Tako da sad imam fore do sledece zamene, do aprila da zagledam felne.
Moracu i u NS tako da cu najverovatnije uspiut kod one Sasine preporuke u Inđiju ili Rumu
Ali ako imaš zaštitu motora / šuspleh ispod 20e - to mi je sledeće za nabavku
- Saša
Imaš sve kod tog Peđe u Inđiji, ogroman auto-otpad specijalizovan za Fiat/Alfa/Lancia grupaciju (ima preko 15 zaposlenih ljudi tamo, da ne poveruješ). Kontaktiraj ga ipak pre odlaska. 

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Tamo sam nabavio dosta delova za Stila, dobro su snabdeveni. U uniformama svi...

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Saša
Da, napravili su baš ozbiljan biznis od toga. Spolja ne bi nikad rekao da je to auto-otpad, niti nešto vidiš, ulaziš kao u neku auto-radionicu, dvorište, imaju čak i "prijemno odeljenje"... svi u uniformama, nose toki-vokije... Kažeš šta ti treba i za par minuta stiže deo (sve uredno poslagano tamo negde u magacinima i rafovima). Mogu se kladiti da svaki dan rasturaju bar 2-3 auta koliko ih je... Ozbiljan biznis, zaista.