Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Је`л зна неко како се скидају тапацири са задњих врата?
Интересује ме следеће:
1) где се све налазе шрафови (ја видех само два)?
2) има ли и пластичних жабица које држе тапацир?
3) како се скида ручица за отварање прозора?
4) како се скида (и да ли мора да се скида) онај "цуцуљак" за закључавање врата изнутра?
Интересује ме следеће:
1) где се све налазе шрафови (ја видех само два)?
2) има ли и пластичних жабица које држе тапацир?
3) како се скида ручица за отварање прозора?
4) како се скида (и да ли мора да се скида) онај "цуцуљак" за закључавање врата изнутра?
Obicno:
-srafovi su u ruckama za vrata
-ima zabica
-kurbla se cupne, mada ovde nezno
-cuculjak obicno ne diras.
-srafovi su u ruckama za vrata
-ima zabica
-kurbla se cupne, mada ovde nezno
-cuculjak obicno ne diras.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Филиповић
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
- Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС
Фала Бакс.
Сећам се да је курбла на Заставиним возилима имала жичани осигурач, па реко` да нема и овде.
Да не кренем да чупам па засерем нешто...
Сећам се да је курбла на Заставиним возилима имала жичани осигурач, па реко` да нема и овде.
Да не кренем да чупам па засерем нешто...

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Rashladna tečnost i njena zamena.
Ajde neko ko ima iskustva u zameni ako ima neka kvaka koju treba znati neka napiše nešto.
Za sada znam da ventilacija treba da bude usmerena na topao vazduh, da staje nešto preko 4 litre, 2 destilovane i 2 paraflu roze.
Mom kolegi rekli da zbog klime ide kao 6 litara, ali nigde nismo našli sličan podatak.
ps
Bax puno hvala, tvoje info su mi bile zaista od pomoći.
Ajde neko ko ima iskustva u zameni ako ima neka kvaka koju treba znati neka napiše nešto.
Za sada znam da ventilacija treba da bude usmerena na topao vazduh, da staje nešto preko 4 litre, 2 destilovane i 2 paraflu roze.
Mom kolegi rekli da zbog klime ide kao 6 litara, ali nigde nismo našli sličan podatak.
ps
Bax puno hvala, tvoje info su mi bile zaista od pomoći.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ja sam menjao dva puta, i uvek je islo 2l antifriza, i oko 2l vode.
Imas dve slavinice za odzracivanje, jedna je na crevima druga je na hladnjaku, obicno levo, zavisi koji je tip hladnjaka.
Ne smes da cujes da voda zubori u sistemu kad dodas gas.
To odzracivanje radis tako sto lagano otvoris slavinice, pomalo, zatim prvo zatvaras nizu slavinucu, kad na nju krene da izlazi samo tecnost bez mehurica, pa posle gornju slavinucu.
Radi se sve na ugasenom autu, otvorena posuda za dolivanje vode, doliva se tecnost, ako krene da pada nivo...
Pomaze kad se drukaju donaj creva, doduse i kad se sve ispostuje, nekad se tesko istera vazduh ako je zaostao....
Imas dve slavinice za odzracivanje, jedna je na crevima druga je na hladnjaku, obicno levo, zavisi koji je tip hladnjaka.
Ne smes da cujes da voda zubori u sistemu kad dodas gas.
To odzracivanje radis tako sto lagano otvoris slavinice, pomalo, zatim prvo zatvaras nizu slavinucu, kad na nju krene da izlazi samo tecnost bez mehurica, pa posle gornju slavinucu.
Radi se sve na ugasenom autu, otvorena posuda za dolivanje vode, doliva se tecnost, ako krene da pada nivo...
Pomaze kad se drukaju donaj creva, doduse i kad se sve ispostuje, nekad se tesko istera vazduh ako je zaostao....
Na 105.000 km na sluzbenoj Z10 zamenjena jedna bobina koja je pravila problem. Promenjena i izduvna cev sa pletenicom (menjana vec 2010), i nosac menjaca. Pre toga od vanrednih stvari samo zadnji amortizeri na oko 50.000 km i ceo izduvni sistem(2010)... Tako da se odlicno pokazao...
Tapatalk Post
Tapatalk Post
- BobRock
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014
Ja na mojoj jos nista nisam menjao,osim redovnog odrzavanja, samo sam zavario auspuh na ulazu u zadnji lonac. Trenutno 115.000 km, prezadovoljan 

- mirko alvirko
- Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
- Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010
Ceka se zamena viljuske otisla jedna verovatno moraju obe ..
gume sredjene jedna malo busna druga pustao ventil..opet ovo ce biti prva vanredna veca ulaganja..ne racunam zjb oko sajle menjaca,rashladnog sistema sto je pustao ,nosac motoraitd..auto def dosta mekan daleko od nekog ideala za nase puteve ..ja samo ne znam kako je neko uspeo da prebaci 100 a da nije menjao viljuske,amortizere..sreca je i kvacilo da ne ode ..mora da ste vozili iskljucivo po dobrom putu i ko po jajima
ps.
zadnji amortizeri su slaba tacka u moru slabih tacaka bil su mi naceti sa 30 na satu a sada su za zamneu na 57..lonac 1/4 zahvacen.
gume sredjene jedna malo busna druga pustao ventil..opet ovo ce biti prva vanredna veca ulaganja..ne racunam zjb oko sajle menjaca,rashladnog sistema sto je pustao ,nosac motoraitd..auto def dosta mekan daleko od nekog ideala za nase puteve ..ja samo ne znam kako je neko uspeo da prebaci 100 a da nije menjao viljuske,amortizere..sreca je i kvacilo da ne ode ..mora da ste vozili iskljucivo po dobrom putu i ko po jajima
ps.
zadnji amortizeri su slaba tacka u moru slabih tacaka bil su mi naceti sa 30 na satu a sada su za zamneu na 57..lonac 1/4 zahvacen.
Hoces uzimati one remontovane?
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
- mirko alvirko
cuo sam za to nemam pojma znam da je ovo drugo katastrofa u ponudi ..salji broj ako imas vidikovac bese?
Pazi, to je neki Tejovic sto pravi, navodno dobijas i garanciju. Koliko znam trebalo bi da u Tim servisu na Vidikovcu mozes direkt da ih ugradis i kupis...
Uglavnom su ljudi kao zadovoljni, ali ima i razocarenja.
Okreni i Gorana, pitaj ga za misljenje, sta preporucuje.
Sent from my ZTE-SKATE
Uglavnom su ljudi kao zadovoljni, ali ima i razocarenja.
Okreni i Gorana, pitaj ga za misljenje, sta preporucuje.
Sent from my ZTE-SKATE
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Ja sam se neki dan zavlačio da pogledam amortizere da nije neki procureo ili nešto slično (počeo i ja da tripujem zbog vas
) i ništa, sve je kao novo. Samo treba gledati da ne pogodiš baš svaku rupu. Izduv je takođe o.k, nisam primetio koroziju. 
Tapatalk

Tapatalk
Izduv samo otpadne bez najave.
Meni se to desilo posle 5 godina i 30000 km.

Ђенерал Јанковић
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Evo ja da se pohvalim da mi je prilikom ozračivanja rashladnog sistema na crevu ostao vrh onog ventil-šrafa u ruci i komplet crevo sam morao da zamenim pa ako neko želi da bude sam svoj majstor kao ja neka dooobro pripazi jer je neverovatno kako lako puca.
Šta ti je bilo sa sajlom menjača?mirko alvirko napisao:ne racunam zjb oko sajle menjaca
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- mirko alvirko
hvala. nadjoh br. ljudi iz kg donose u bg licno ..u nekoj kombinaciji traze staru viljusku tvoju ili koju nadjes pa ispadne bas povoljno.20-25 e ..inace sve stoji inf. sam se od ljudi koji su ugradili od njih traje ima 50-60 bez greske cak su i bolje od kg "fabrickih" da ne govorim onih za 5-6.000 po radnjama