Golf VII 1.2TSI 85KS

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Golf VII 1.2TSI 85KS

Post od Day Walker »

E jbga sad. To sto sam ja zadovoljan sa 180ks ne znaci i da je neko drugi.

Osnovna motorizacija je "nuzno zlo". Ako budzet ne dozvoljava doplatu za jaci motor, mozda treba potraziti neki drugi auto.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Golf VII 1.2TSI 85KS

Post od methane.master »

A da čovek ode i proba taj auto, pa vidi jel valja. :)

Imao sam priliku da ga provozam, sasvim korektno ide i jako malo troši. E sad ovde svi trkači pa im treba bar 150ks, druga je priča. Smatram da je izvanredna kupovina za novac koji košta.

Rekoh, otići pa probati. :cool!:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne sagledavaš adekvatno problem.

Auto od 100KS i tvoj auto od 180KS ne idu 80 procenata različito. Ima tu mnogo faktora, a jedan od njih je i menjač. Drugi su srpski putevi, gde tvojih skoro 200 konja uglavnom ničemu ne služi. Mnogo češće koristiš dosta Nm zbog turba na nižim obrtajima da što pre ubrzaš, a ređe ganjaš maksimalne performanse u crvenom (ispravi me ako gresim).

Puteva gde je najveća prednost jakog automobila sa dugačkim menjačem, u Srbiji ima veoma malo. Po gradu jak auto nema nikakvu prednost, jer i znatno slabiji sa gusto raspoređenim brzinama će moći u stopu da ga prati.

Zavisi gde će da se vozi i kako će da se vozi, taj TSI je nešto više nego nužno zlo. Pogotovo na lakoj A7 platformi. Računaj da ima skoro 300 kila manje nego Opel.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Golf VII 1.2TSI 85KS

Post od Day Walker »

Ima 86ks i kad ga natovaris + klima icice kao mrtav konj.

Astru ni ne vozim po gradu. Retko se vozi.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Vozio sam godinama 80KS turbo, sve je samo ne mrtav konj uz odličan kratak menjač. Pogotovo ne uzbrdo kao što se ovde šire dezinformacije.

Iako male snage max obrtni moment ima na 1500 obrtaja. Koliko astra ima Nm na 1500 rpm?

Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Golf VII 1.2TSI 85KS

Post od Day Walker »

Ti si vozio dizel, ne benzin.

Gde znam kolko ima. Nije da me previse interesuje.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Previše se ovde (i stalno) iznose tvrdnje zasnovane na ličnim predrasudama i ubeđenjima (odnosno da se konkretan ili sličan auto nikad nije probao). Možete li shvatiti da nema svako potrebu za 150-200 konja, stalnim jurcanjem i preticanjem? Većina kupaca su porodični ljudi koji voze lagano i štedljivo, po ograničenjima, mnogi retko kad i izađu iz grada, poneki možda do sela za vikend, jednom se godišnje ode do mora, eventualno do planine i to je to. Za tako nešto dovoljno je i 60-80 konja, odnosno bilo koji savremen auto koji prostorom zadovoljava određene potrebe. Nemojte preterivati. :)
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ajde ovako da postavimo stvar:
Da li bi ti za 13.000e kupio auto sa 80 konja?
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Ili Pezo 406 za 10.000 evra? :D
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Dw da postavimo stvari ovako, skoro toliko je kostala i tvoja corsa, a golf je bolji/veci/brzi, ne vidim sta mu fali.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ništa gore od predrasuda. :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Day Walker napisao:Ajde ovako da postavimo stvar:
Da li bi ti za 13.000e kupio auto sa 80 konja?
Bih, što ne bih? Kad bih imao, naravno. Već sam jednom dao 9.100 za 60 konja, pa što ne bih i 13.000 za 20 više? :D
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Vozim mog FR-a od 200 KS, a dosta često i bratovog Golfa 6 sa 1.4 benzincem od 80 KS.

Ta dva auta su nebo i zemlja, naravno. Golf po gradu ide OK, ali kada nas je troje u kolima, jako se oseti i stvarno slabo ide.

Bilo je situacija da smo išli zajedno na Zlatibor, pa prilikom preticanja, ja preskočim po dvoje kola, a on ostane još iza onog prvog, ni krene u preticanje.

Kada vozim Golfa, smorim se samo tako...

Ali, brat vozi polako i uopšte se ne sekira. Stigne svugde gde i ja, ide kolima poslom za Sloveniju, Crnu Goru, ode na more i on je extra zadovoljan.

Bitno je kakav si vozač i tu naći odgovarajući motor. Nekome ne previše zahtevnom, će biti sasvim OK. Nekome ko voli i uživa u (bržoj) vožnji neće biti zadovoljan.

Meni je to lično slab motor za toliki auto i sebi ga ne bih kupio. Takav Golf sa 1.6 tdi motorom je već nešto sasvim drugo i sa takvim bih već bio zadovoljan.

Treba probati i istestirati auto ukoliko je moguće jer svako očekuje nešto drugo od auta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Slabo ide u poređenju sa tvojih 200 konja. Inače ide sigurno sasvim dobro. :) Neko ko čita ove naše pisanije će pomisliti da takvi auti ne mogu ni 80 km/h da razviju koliko tvrdite da su slabašni, a tu se u stvari radi samo o lošijim ubrzanjima. Svaki auto će kada ga zatrčiš na autoputu (ili magistrali, svejedno) ići 150+ ili koliko već može km/h (čak i natovaren do vrha), samo je pitanje koliko mu vremena treba. Druga je stvar što to neko ne može da "dočeka", pa traži jači auto... :D No takav auto (pored veće cene u startu) povlači i veću potrošnju, skuplju registraciju, skuplje održavanje, skuplje gume... i prosto vuče da ga nagaziš a onda bogami pljušte i kazne... :D Pa ko voli i može - nek izvoli, naravno. Znamo mi svi šta valja ili šta bi bilo bolje, ali se ipak protežemo koliko nam je jorgan dug... :)
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Day Walker napisao:Ti si vozio dizel, ne benzin.

Gde znam kolko ima. Nije da me previse interesuje.

Taj TSI je brži od tog Stila u svim uslovima.
Odgovori