Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Biciklizam

Post od Kuzmanovic »

:kezo: :kezo: :kezo:
Taj alat sam planirao za skidanje lanca, ako mi drugar ne donese sutra onu stvarcicu za skidanje lanca. :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kuzmanovic napisao:Jel moze neko da mi objasni kako da skinem prednji pogon sa onog mog starog italijana bez viljuske, i sta mi sve treba od alata? :)
Da bi skinuo kurble sa pogona kojeg imas a predpostavljam da je klasicna osovina sa vencem lezajeva, prvo se pristupa skidanju leve kurble, odvije se odgovarajuca matica ili sraf (sve zavisi da li je na osovini rupa sa navojem ili samo navoj na krajevima osovine) zatim se uvrce radapciger do kraja (ovo je veoma bitno jer ako nije uvrnut do kraja prilikom skidanja moze navoj na kurbli da se iscupa a onda nastaje veliki problem) Potom se uvrce drugi deo radapcigera koji se oslanja na osovinu pogona te se tako skidaju kurble. Isto ponovis i na desnu kurblu.
Radapciger za skidanje kurbli
Slika
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Da li se iko usudjuje da tvrdi suprotno posle ovakvog objasnjenja :nonono:

Pajino tumacenje podrazumeva ram od celika, namerno precutkuje agresivno dejstvovanje na carbon ram
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:kezo: :kezo: :kezo:

Pljus, pljus acetonom i igra počinje. Od rama fleka. :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

On ne sme ni kada grmi i seva da vozi, a o prolasku ispod visokonaponskih dalekovoda ne sme ni da pomisli, ima da bude ostale su samo pedale :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Hvala Bajker. :pivo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Nema na cemu! :pivo:
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Zeznuo sam se pre neki dan u opisu nase voznje. Nije on Princ Valijant, vec Ilija Gromovnik!

Jes' moze da ima problem i sa kisom kad zagadjenje u Pancevu predje limite... ali u svemu losem ima nesto dobro - bar ce bicikl da mu bude laksi :dobarvic:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pusti ga, nece moci da spava nocas ;)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:kezo: :kezo: :kezo: Vrteću su krevetu od brige. :kezo: :kezo: :kezo:
Neće grom u koprive koje sam posedio na kacigi za svaki slučaj :D , a kiše se ne bojim. Ko još vozi po kiši? Mislim zadovoljstva radi.

Direktor Sky-a je potvrdio da će Frum biti prvi vozač ekipe na Turu. Prošle godine sam često imao utisak da bi oduvao Viginsa samo da su ga pustili.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

BAJKER napisao:On ne sme ni kada grmi i seva da vozi, a o prolasku ispod visokonaponskih dalekovoda ne sme ni da pomisli, ima da bude ostale su samo pedale :mrgreen:
Karbonska vlakna su zatopljena u smolu (plastiku)... a i da nisu, opet čelik, a pogotovo aluminijum, bolje provodi struju. :)

Ali za aceton ste u pravu. :D

EDIT:

Da li ste nekada vozili bicikl sa čeličnim bandašima? Sa standardnim gumenim paknovima, po kiši ostajete bez kočnica. :) Postojali su specijalni kožni paknovi za kišu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Jesam poniku, ostajala je crna guma po bandasu, ali zato ne daj Boze da jace pritisnem kocnicu, leteo bih preko volana salto :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ponika ako nije kontraš nije ponka. :D
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:

Post od Kuzmanovic »

Jel moze sad pomoc oko brzinomera? :D

Sveo sam izbor na Cateye Velo 7 i 8. Osmica je skuplja za nekih 100 din u Planetu i ima opciju vise tj. prikazuje broj sagorelih kalorija, sto mi je nebitna opcija.
Jel ima neko iskustva za ove brzinomere, da li je u jos necemu bolji Velo 8, npr. brzi odziv promene brzine i slicno? Ili imate neki bolji predlog za brzinomer do max 1800 din(i to mi je mnogo :) )?

Evo specifikacije za oba brzinomera:
http://www.cateye.com/en/products/detai ... /moreinfo/
http://www.cateye.com/en/products/detai ... /moreinfo/

E da, nasao sam na njihovom sajtu ovu tabelu za velicinu tocka:
http://202.215.251.86/data/resources/ti ... art_v2.pdf
Kada hocu da definisem velicinu tocka, ukucam precnik tocka za moju gumu iz tabele i to je to?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Imao sam Velo 8 na KTM-u i skroz je ok, al je ta potrošnja kalorija potpuna besmislica. Mislim da sa tim žičanim nema greške. Pogledaj model mislim da se zove CatEye enduro 8. Umesto kalorija ima valjda parcijalnu klometražu što je daleko bolja opcija.

Obim točka bi bilo najpreciznije izmeriti u mm i taj podatak upisati u brzinomer. Tablični podaci su dosta neprecizni jer se uglavnom svode na srednju vrednost svih guma koje mogu da idu na neki točak.

EDIT Sad sam pogledao PB nema na stanju enduro 8, a i skuplji je 1000 dinara od zacrtanog budžeta tako da ga zaboravi.
Odgovori