Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Kreatin unosis hranom, a previse kofeina ne dozvoljava da se isti upotrebi vezbanjem.
Zato neko ko unosi dosta kofeina, treba da unosi i vise kreatina.
Kofein je takodje, veoma dobra supstanca koja potpomaze vezbanje, ali sve treba uravnoteziti.
Ima standardan recept za topljenje masti, 600mg kofeina, i oko 60mg efedrina, i eventualno ubaciti 300mg aspirina, ako zelis.
Ali treba voditi racuna da ako je poenta i povecanje snage, i izdrzljivost tokom treninga, treba unositi i kreatin shodno unosu kofeina.
Kofein je takodje, veoma dobra supstanca koja potpomaze vezbanje, ali sve treba uravnoteziti.
Ima standardan recept za topljenje masti, 600mg kofeina, i oko 60mg efedrina, i eventualno ubaciti 300mg aspirina, ako zelis.
Ali treba voditi racuna da ako je poenta i povecanje snage, i izdrzljivost tokom treninga, treba unositi i kreatin shodno unosu kofeina.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Dakle, cokolada je ok 

Crna cokolada je cak i preporucljiva, jer pospesuje lucenje endorfina, mozda i najvise od svih namirnica.
Takodje, ljuta hrana isto potpomaze lucenje endorfina, jer se endorfin oslobadja u mozgu, da bi smanjio bol.
Najefikasniji nacin jeste da se seces, kao sto mnogi u svetu to rade
Takodje, ljuta hrana isto potpomaze lucenje endorfina, jer se endorfin oslobadja u mozgu, da bi smanjio bol.
Najefikasniji nacin jeste da se seces, kao sto mnogi u svetu to rade

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
600/300/60 e daaaaaleko od standardnog ECA koktela, profi BB uzimaju manje od toga u cutting fazi, nije ovo BB forum ali da ne pomisli neko da je 60mg efedrina i 600mg kofeina normalno. Tipičan teoretski odnos je E:C:A=1:10:3, dakle 300mg aspirina je žestoki overkill, kao i 600mg kofeina, od toga će 90+% ljudi potpuno zdravih da seti velike nuspojave.Xepoj87 napisao:Kreatin unosis hranom, a previse kofeina ne dozvoljava da se isti upotrebi vezbanjem.
Kofein i kreatin ne koincidiraju jedan sa drugim u metabolizmu. To je činjenica. Taj mit o kome ti pričaš(koji je čest i dobro poznat), potiče iz neke polusumnjive studije iz 1996. i to jedne jedine studije, a već 1998. je oboren drugom studijom, i studijama koje su sledile, ali se kao mit ustalio.
Mit ima naizgled logično utemeljenje, to je da je kofein sam po sebi diuretik, a kreatin puni mišiće vodom, pa će se kao oslabiti taj water retaining efekat kreatina unosom kofeina koji će podsticati telo da se oslobodi viškova vode. Međutim ovo nije tačno, prosto stvari ne funkcionišu tek tako u telu, i priča ne stoji.
Jedino sam aspirin omasio, zato sto njega nikada nisam ni uzimao u racunicu, ne 300, nego 3 puta 50, znaci 150.
A uobicajen ECA stack za vezbace jeste 3x25mg efedrina, 3x200mg kofeina, i 3x50mg aspirina.
Mada ja preporucujem nekoriscenje aspirina.
Ja sam rekao 3x20, jer kada bih ja nesto uzimao, smanjio bih uvek doze onih zajebanijih suplemenata.
Sto se kofeina i kreatina tice, to svi bodibilderi kod nas praktikuju, e sada, ako ti znas bolje, onda ok, ja samo znam ono sto sam procitao, i sto mi je par BB reklo.
A uobicajen ECA stack za vezbace jeste 3x25mg efedrina, 3x200mg kofeina, i 3x50mg aspirina.
Mada ja preporucujem nekoriscenje aspirina.
Ja sam rekao 3x20, jer kada bih ja nesto uzimao, smanjio bih uvek doze onih zajebanijih suplemenata.
Sto se kofeina i kreatina tice, to svi bodibilderi kod nas praktikuju, e sada, ako ti znas bolje, onda ok, ja samo znam ono sto sam procitao, i sto mi je par BB reklo.
- Uroš S.
Naš BB je na nivou naše ekonomije i privrede, društva uopšte, možda na još gorem nivou. To je bb gde je metan i dalje alfa i omega po pitanju steroida.
Retko koji naš BB sa izuzetkom Peđe Petrovića ume da čita bez da sriče, da ne pominjem upotrebu interneta gde je svaki relevatnan izvor na engleskom.
Edit: 75mg efedrina dnevno je ono, ako ne planiraš da živiš dugo.
Retko koji naš BB sa izuzetkom Peđe Petrovića ume da čita bez da sriče, da ne pominjem upotrebu interneta gde je svaki relevatnan izvor na engleskom.
Edit: 75mg efedrina dnevno je ono, ako ne planiraš da živiš dugo.
Xepoj87 napisao:Ima standardan recept za topljenje masti, 600mg kofeina, i oko 60mg efedrina, i eventualno ubaciti 300mg aspirina, ako zelis.

- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Nista od toga nije potrebno. Niti je to brzi/bolji put. Veca fizicka aktivnost, bolja ishrana u svakom smislu i to je to.
To što rade pojedini bodibilderi tek nije prirodno.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
steva_anya napisao: Veca fizicka aktivnost, bolja ishrana u svakom smislu i to je to.

Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- Uroš S.
A što to isto radi velika većina tenisera, košarkaša, biciklista, fudbalera? Ljudi, shvatite, svi koriste anabolike(ECA nema ni najmanju dodirnu tačku sa anaboličkim steroidima), samo bodibilderi koriste na taj način da je najočiglednije i nailaze na najmanje odobravanja od društva.steva_anya napisao:![]()
Nista od toga nije potrebno. Niti je to brzi/bolji put. Veca fizicka aktivnost, bolja ishrana u svakom smislu i to je to.
To što rade pojedini bodibilderi tek nije prirodno.
Za početak prvi fudbaleri gruvaju ECA od kad se rode. Ne želim ni da znam šta sve koriste teniseri. Ali malo tu ima prirodnog.

Ali da se složim sa Scuderiom kao i obično, 90% toga nije potrebno rekreativcu, niti će osetiti benefite toga, ali industrija živi upravo od rekreativaca, a ne od nekolicine profesionalaca.
Edit: Misho, e jesi ga dodao, pazi da ti ne bude mnogo

Koliko se biciklo i trcanje razlikuju po efektu i potrosnji kalorija?
Tipa 22-3km biciklo za 50-60min ili trcanje klasika brzi hod 60min?
- Misha
Meni je to dovoljno,litra dnevno i dobra ishrana. Nemam potrebe za bilo cim drugim,mislim na suplemente. Sada imam vise kondicije i bolje izgledam nego pre 10 godina.Uroš S. napisao:Edit: Misho, e jesi ga dodao, pazi da ti ne bude mnogo

- Uroš S.
Zezam se malo, zato što je surutka ko i šećerna vodica. Slabo šta tu ima od koristi, u toj količini koliko ima u tečnoj surutki.
22-3km biciklom na ravnom ja spalim oko 400kcal po SportsTracker-u, a za sat na traci oko 800-900, tj. oko 100kcal/km mi je uvek bio prosek a za sat sam trčao 8-9km prosečno, opet po informacijama sa borda trake koji ne znam koliko su merodavni, verovatno okvirno.Scuderia napisao:Koliko se biciklo i trcanje razlikuju po efektu i potrosnji kalorija?
- Misha
Da,svezu surutku pijem. Probacu uskoro i koziju (cujem da je bolja).Uroš S. napisao: Slabo šta tu ima od koristi, u toj količini koliko ima u tečnoj surutki.
Urose, bas je taj Pedja Petrovic i napisao ovo:
Sto se drugih, prirodnijih suplemenata tice, ne vredi vise ni raspravljati, neinformisanost dovodi do predrasuda, i to se tesko moze iskoreniti.
Ja sam veliki zagovornik prirodnih suplemenata, i ako nikada nisam koristio iste, ali sam u okruzenju imao ljude koji su se ozbiljno oporavili, ili napredovali od njih.
Ja sam pre par meseci, prvi put u zivotu kupio 2 kante proteina, napravio 4 puta sejk, i sada kante stoje kao podmetaci za zvucnike
Jedino sto sam koristio 2 puta, jeste Animal Cuts, ali sa malo vezbe, pa je bilo i malo ucinka
Inace, ne postoji bodybuilder koji se ne bode hemijom, ostalo im je samo dodatak.INTERAKCIJA S DRUGIM SUPLEMENTIMA
Zbog delovanja kofeina kao diuretika,povecava se odlazak u toalet.Posledica toga je povecan gubitak minerala,kao sto je kalcijum kao i drugih koje se izlucuju iz tela putem urina,ali ta pojava je relativno mala da bi izazvala zabrinutost.
Bodibilderi bi trebali biti svesni razlicitih oblika guarane,vodeceg izvora kofeina.Jedna od komponenti te biljke,tannini,mogu da poremete apsorpciju belancevina,posebno ako se trose u velikim kolicinama.Tannini se takodje proucava kako bi se,ako se uzimaju tokom duzeg perioda,otkrilo njihovo moguce kancerogeno delovanje.Upravo zato je najbolji izvor kofeina kofeinska tableta ili termogeni suplementi koji daju tu supstancu u njenom cistom obliku.Kofein poboljsava termogenski ucinak(gubljenje masnoca) efedrina kao i coleus forskohliija.Oni koji zele ubrzati metabolizam i poboljsati spaljivanje masnoca trebali bi uzimati 200mg tri puta na dan.(Neke osobe ne smeju koristiti efedrin.Obavezno citajte upozorenja i uputstva.)
Sto se drugih, prirodnijih suplemenata tice, ne vredi vise ni raspravljati, neinformisanost dovodi do predrasuda, i to se tesko moze iskoreniti.
Ja sam veliki zagovornik prirodnih suplemenata, i ako nikada nisam koristio iste, ali sam u okruzenju imao ljude koji su se ozbiljno oporavili, ili napredovali od njih.
Ja sam pre par meseci, prvi put u zivotu kupio 2 kante proteina, napravio 4 puta sejk, i sada kante stoje kao podmetaci za zvucnike

Jedino sto sam koristio 2 puta, jeste Animal Cuts, ali sa malo vezbe, pa je bilo i malo ucinka