Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Re: Biciklizam

Post od BAJKER »

paja napisao:Ponika ako nije kontraš nije ponka. :D
Moja ponika je imala i prednju rucnu kocnicu, zadnja kontra se podrazumevala kao glavna.
paja napisao: Obim točka bi bilo najpreciznije izmeriti u mm i taj podatak upisati u brzinomer. Tablični podaci su dosta neprecizni jer se uglavnom svode na srednju vrednost svih guma koje mogu da idu na neki točak.
Koristim sada vec poprilicno stari Cateye Tomo, radi bez problema tako da ce i ovaj sto izaberes bez kalorija raditi posao.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Znaci, mislite da nema neke razlike u prenosu signala i preciznosti? Da je cena manja samo zbog meraca kalorija? Ako je tako, onda ce presuditi izgled i oblik. Danas sam gledao Velo 7 i sasvim pristojno izgleda, pogledacu ih sutra malo bolje. :D

Na ovaj Tomo, i slicne modele sa dva dugmeta i naopacke napisanim CATEYE, sam ranije otkidao. Nisam ga na kraju kupio, posto sam imao neki "svemirski" brzinomer koji je merio, pored standardnih opcija, i broj obrtaja tocka. :mrgreen:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

I, na koliko obrtaja najbolje vuče?

:kezo:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Malo neobicnih detalja sa sklapanog bicikla po potrebama vlasnika

- moze se videti da je alu ram sa mufovima, sto se retko nalazi

- kratki V brake, jer je za uslove voznje nepotreban normalan V brake

- karbonska lezista za pakne (cime sam skinuo 0,032 grama :mrgreen: )

- karbonska sticna sa najvecim offsetom od 35mm radi prilagodjavanja pozicije zbog kratke horizontalne cevi
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Šta znači kratki Vbrake? Takav oblik i dimenzije kao na slici čini mi se i da je kod mene. Kakav je normalan Vbrake?
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

To bi znacilo da je krak kocnice (V brake arm lenght) kraci za oko 15mm od normalne. Oblik je isti, samo je srazmerno umanjena.

I jos malo custom detalja...

- od 2 seta zupcanika napravljen je 9ofaz u koracima po 1 radi sto manjeg usporenja noge prilikom prebacivanja na tezi prenos. Kasnije sam poslednji zupcanik digao za 2 zuba (svi su tvrdo hromovani)

- tanjiri su u vrlo retkoj kombinaciji 38 - 48, sto mi takodje odgovara jer mi je manje od 38 na maloj sajbni suvise lako, a varijante od 52/53 na velikoj sajbni su mi pa teske

- zadnji menjac sa specijalke zbog kratkog kaveza, za koji kazu da omogucava brze siftovanje (na zalost, u trci za sto vecim rasponom odnosa moderni MTB menjaci imaju ekstremno dugi cage)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ček, ček, to je onaj što ima nove točkove i visi na zidu dok se ćerkin vozi. :kezo:

Video uživo i dobro izgleda, naročito na zidu. Ki slika je. :D Bagme ima i kod tebe plastike voljne da popije aceton. :kezo:

Samo da pojasnim u vezi mini v brake-a. Iako na oko izgledaju isto nisu iste, odnosno ne koriste se sa istim ručicama. Mini v brakes koristi ručice koje se koriste i za drumske kočnice ili kandelivere, a klasični v brake koristi drugu vrstu ručica. Razlika je u količini sajle koja se poteže. Naučio na teži način. :)

EDIT
@Grujicd
Znam da je pitanje u vezi obrtaja zezanje, ali je tema u stvari ozbiljna.
http://www.ciklonaut.com/Kakovako/Kadenca.htm
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Samo sam te cekao...

Ako i dobije aceton, bar ce ram da mi ostane :presrecan:

Malo pogleda na straight pull zbice (ili zice), koje nesto ne ljubim preterano, i MAVIC nable. Tockovi su prvenstveno uzeti zbog nabli sa industrijskim lezajevima (i jer mi je bilo dosadno)
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Svaka čast za bajk, nego... zašto ga ne voziš? :)
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

:pivo: nemam vremena, a kada stignem - sednem na cerin bajs. Ovaj, eto visi na zidu... bacim pogled na njega pa se osetim ko pravi biciklista (bar za kratko).

febris payica cum syndroma biciclae, koja trese neke forumase (jel' te) me je prosla odavno...
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Osim toga tebi je sad pasija da ga sredis onako kako si u mladosti zeleo nesto da imas da vozis.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da, to je ona varijanta, kada mogu nemam, kada imam ne mogu ili kako već ide :kezo:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Danas sam odvozao prvu pravu vožnju na svom bajsu ove sezone. NBG - Most na Adi, Ada. Tad sam pokušao da prođem do Branovog mosta ali je i dalje neprohodno. Tj. da sam partizan koga jure nemci proterao bi kroz ono blato, ali ovako - jok. Tako da sam se na kraju vratio opet preko novog mosta. A posle neko priča da taj most ne služi ničemu :mrgreen:

@Pajo - otvorio sam onaj link "Kadenca i stepen prenosa" i sad me čeka lepo čitanje dok budem pio kafu :kafa:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Paja je to blato overio, svaka mu cast na poduhvatu sa tako uzanim gumama, ni neki sa MTB biciklima po blatu ne gackaju.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Jesam overio al iz drugog pravca od bus stanice ka Adi. U početku mi se činilo da je kratko, a i bilo je već suvih delova, al sam kasnije video da ga ima još pa sam digao ruke i nosio bicikl po pruzi.
Gume su me prijatno iznenadile i po tom mulju, a i po onom tucaniku po kom me je Trojke vodio kad smo išli u Surčin. Oba puta su se pokazale odlično, ajd što su uzane, mada i nisu extremno, nego što su slikovi i još tvrdo naduvane. Teorijski recept za katastrofu.
zuzazu napisao:febris payica cum syndroma biciclae, koja trese neke forumase (jel' te) me je prosla odavno...
:kezo: :kezo: :kezo: osim kad su točkovi u pitanju. :kezo: :kezo: :kezo: Gori si od mene. Ja moj i u blato, a ti vozilo obesio na zid da ga gledaš.

Točkovi su bili kod mene na lageru dok ponosni vlasnik nije stigao po njih i stvarno izgledaj bolesno dobro. Greota što nemamo izveštaj kako se ponašaju u vožnji. :isplazijezik:

@ Grujicd :pivo:
Odgovori