Biciklizam
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: Biciklizam
Vozim bajs i pogled mi skrenu na ciklometar, da me je neko pitao koji je do danas ne bi znao koji je. Kad ono - Enduro 8 - certified & recommended by Paja! E koliko sam samo bio vidovit kad sam ga kupio pre par godina 

Taj enduro 8 je najjeftiniji Cateye model koji ima dve parcijalne kilometraže i to mu je glavni kvalitet. Jedna meri dnevnu vožnju, a drugu je moguće koristiti za merenje distaci tokom vožnje, za razliku od cele Velo serije koja ima glupi merač kalorija koji ničem ne služi jer je neprecizan do besvesti jer rezultat ispisuje na osnovu pređenog puta i valjda brzine ne uzimajući u obzir konfiguraciju terena, starost, klimatske uslove....
Pored Cateye-a drugi veliki proizvođač koji je zastupljen kod nas je Sigma. Zuzazu je koristi pa može da napiše koju o njima. Generalno o Sigmi su podeljena mišljenja, jedni je vole drugi ne, a glavna zamerka je što se montira uz pomoć gumice pa se ljudima koji voze offroad dešavalo da gumica pukne u vožnji i uređaj odleti sa kormana.
- grujicd
Odličan je onaj tekst o kadenci. Nisam imao pojma o toj temi, i verovatno više "meljem" nego što brzo okrećem. Jedva čekam sledeću vožnju da izmerim svoju uobičajenu kadencu.
Moj sat za baciklo je Bontrager. Ima odometar za ukupnu kilomtražu. Ima trip (sad da li jedan ili dva, ne znam, ja mislim jedan), ima sat, ima vreme vožnje, ima trenutnu brzinu, maksimalnu brzinu tokom vožnje. Mislim da je to to, ne znam jel ima još nešto. Koštao 1950 dinara prošle godine.
Ovako nekako izgleda:

Ovako nekako izgleda:

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
"Koka-Kola biciklistički dani" 18. i 19. maja
Sportska manifestacija “Koka-Kola biciklistički dani” čiji je cilj promovisanje zdravog načina života, ali i upotrebe bicikla kao prevoznog sredstva biće održana 18. i 19. maja u Beogradu.
Za sve ljubitelje dvotočkaša organizovane su dve rekreativne vožnje, druženje u prirodi, muzički program i nagrade.
Prvi dan ove manifestacije predviđen je za nešto iskusnije rekrativce koji mogu da učestvuju u rekreativnoj vožnji na trasi od Trga republike do Avale i nazad.
Sugrađani sa nešto manje iskustva pozvani su da sledećeg dana 19. maja učestvuju u biciklijadi trasom preko Brankovog mosta, duž Ulice Jurija Gagarina pa sve do Ade Ciganlije.
Bojan Bovan, sekretar za saobraćaj grada, istakao je značaj ovog događaja i podsetio da se u Beogradu 54 odsto ljudi vozi gradskim prevozom, a 21 odsto ljudi koristi svoj automobil.
- Ovo je divna prilika da se bicikl afirmiše kao prevozno sredstvo. Ljude treba podsetiti da gradski saobraćajni prevoz i automobil nisu jedini način na koji možete doći do posla ili pijace - rekao je Bovan.
Ovaj sportski događaj organizovale su "Koka-Kola sistem", Asocijacija za sport za sve, Biciklistički savez Srbije, a pod pokroviteljstvom UNDP projekta „Podrška održivom saobraćaju u Beogradu“.
Izvor: Blic
Dakle, 18.05. sam na HCS skupu, a 19.05. na biciklijadi.
Sportska manifestacija “Koka-Kola biciklistički dani” čiji je cilj promovisanje zdravog načina života, ali i upotrebe bicikla kao prevoznog sredstva biće održana 18. i 19. maja u Beogradu.
Za sve ljubitelje dvotočkaša organizovane su dve rekreativne vožnje, druženje u prirodi, muzički program i nagrade.
Prvi dan ove manifestacije predviđen je za nešto iskusnije rekrativce koji mogu da učestvuju u rekreativnoj vožnji na trasi od Trga republike do Avale i nazad.
Sugrađani sa nešto manje iskustva pozvani su da sledećeg dana 19. maja učestvuju u biciklijadi trasom preko Brankovog mosta, duž Ulice Jurija Gagarina pa sve do Ade Ciganlije.
Bojan Bovan, sekretar za saobraćaj grada, istakao je značaj ovog događaja i podsetio da se u Beogradu 54 odsto ljudi vozi gradskim prevozom, a 21 odsto ljudi koristi svoj automobil.
- Ovo je divna prilika da se bicikl afirmiše kao prevozno sredstvo. Ljude treba podsetiti da gradski saobraćajni prevoz i automobil nisu jedini način na koji možete doći do posla ili pijace - rekao je Bovan.
Ovaj sportski događaj organizovale su "Koka-Kola sistem", Asocijacija za sport za sve, Biciklistički savez Srbije, a pod pokroviteljstvom UNDP projekta „Podrška održivom saobraćaju u Beogradu“.
Izvor: Blic
Dakle, 18.05. sam na HCS skupu, a 19.05. na biciklijadi.
Posetite www.garaza.rs !
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Pa lako je Paji da ide po blatu kad posle opere bajs u prvoj auto perionici. Nema šta da korodira.BAJKER napisao:Paja je to blato overio, svaka mu cast na poduhvatu sa tako uzanim gumama, ni neki sa MTB biciklima po blatu ne gackaju.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Kupio sam na kraju Cateye Velo 7 za 1650 din u Planet Bajku. Prodavci su mi rekli da se Velo 8 vise ne proizvodi, tako da je izbor na kraju bio lak.
Takodje mi je spomenuo tj. pogledao na kutiji i rekao da je i Cateye premestio svoju proizvodnju iz Japana u Kinu.
Prilikom montaze brzinomera sam izmerio i obim tocka i iznosi 201 cm, sto je i tacno po tablici koju sam linkovao par postova iznad.

Prilikom montaze brzinomera sam izmerio i obim tocka i iznosi 201 cm, sto je i tacno po tablici koju sam linkovao par postova iznad.

Ako hoćeš da budeš siguran da li ti je brzinomer tačan uporedi ga sa endomondom ili nekom sličnom aplikacijom. Ja sam merio obim i razlika u odnosu na tablicu je bila drastična. Onda sam ukucao neku srednju vrednost i poredio sa GPS-om i svaki put korigovao po malo dok nisam došao da je tu negde. Nije da su ta odstupanja ne znam koliko značajna i da će ti remetiti vožnju, al ako postoji mogućnost provere što je ne iskoristiti.
@ Grujicd Ja sam između ostalog zbog kadence uzeo novi brzinomer.
@ Nikaragva Bontrager je veliki proizvođač bici opreme i komponenti, al je kod nas slabo zastupljen.
@ Grujicd Ja sam između ostalog zbog kadence uzeo novi brzinomer.
@ Nikaragva Bontrager je veliki proizvođač bici opreme i komponenti, al je kod nas slabo zastupljen.
Merite obim točka dok sedite na biciklu + napravite nekoliko krugova točkom, da bi bilo preciznije. Crte na točku i na zemlji obeležite npr. kredom. Ne zaboravite da ponovite merenje kada menjate model gume. 

Ђенерал Јанковић
I prethodno proverite pritisak, i ne mojte da merite kad posle vožnje nego dok je guma hladna.... ispade raketna nauka. Moj metod komparacije sa satelitom je jednostavniji. 

- grujicd
Nažalost GPS na telefonima je prilično neprecizan, može da osciluje i 10-20%. Npr. kad sam trčao trku zadovoljstva od 5km - telefon mi je pokazao 5.9km. Jesam malo krivudao ali ne toliko. I tačno kad gledaš posle putanju iz tih aplikacija vidiš kako je "izreckana" i cik-cak. Još jedna metoda je da prevezeš neku ravnu deonicu, a onda iz Google Eartha da izmeriš udaljenost.
Sad kad ste pomenuli kilometar-satove,setio sam se da bi i ja trebalo da pribavim sebi jedan.
Sad gledam satove po internetu i vidim da je bilo kakav ozbiljniji sat uglavnom preko 2.000 dinara ...
Sta mislite o ovom satu ?
http://www.totalbike.rs/pribor/km-satov ... 5-funkcija
Sad gledam satove po internetu i vidim da je bilo kakav ozbiljniji sat uglavnom preko 2.000 dinara ...
Sta mislite o ovom satu ?
http://www.totalbike.rs/pribor/km-satov ... 5-funkcija
Ja sam uporedo koristio 3 GPS da bi potvrdio njihovu preciznost, i svi su davali isti rezultat, tako da nisam siguran da su neprecizni nesto preterano, a to 10-20 posto mi deluje jako puno.
http://www.dodaj.rs/?2f/2I/4RNaa6tB/img0418.jpg
http://www.dodaj.rs/?2f/2I/4RNaa6tB/img0418.jpg
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ni ja nisam siguran da su ta odstupanja značajna jer na istim deonicama dobijam iste rezultate. Grujiću biće da si ti istrčao tih 5,9km krivudajući po stazi.
U svakom slučaju možemo na nekoj zajedničkoj vožnji da resetujemo sve moguće merače pa da vidimo šta ćemo dobiti posle nekog vremena.
@ Inkoginito Sačekaj da se Zuzazu javi sa impresijama o Sigmi, a u međuvremenu pogledaj na PlanetBike.rs CatEye brzinomere do 2000 dinara pa uporedi funkcije.

U svakom slučaju možemo na nekoj zajedničkoj vožnji da resetujemo sve moguće merače pa da vidimo šta ćemo dobiti posle nekog vremena.
@ Inkoginito Sačekaj da se Zuzazu javi sa impresijama o Sigmi, a u međuvremenu pogledaj na PlanetBike.rs CatEye brzinomere do 2000 dinara pa uporedi funkcije.
GPS je jako precizan, a svi su primetili da "trka zadovoljstva" zaista ima skoro 6 km.grujicd napisao:Nažalost GPS na telefonima je prilično neprecizan, može da osciluje i 10-20%. Npr. kad sam trčao trku zadovoljstva od 5km - telefon mi je pokazao 5.9km. Jesam malo krivudao ali ne toliko. I tačno kad gledaš posle putanju iz tih aplikacija vidiš kako je "izreckana" i cik-cak. Još jedna metoda je da prevezeš neku ravnu deonicu, a onda iz Google Eartha da izmeriš udaljenost.

Ђенерал Јанковић