Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Rakhil »

Ja vise pricam o dugorocnom resenju i promeni sistema, nego da stalno krpimo ovo sranje.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma ne primenjuju nista, selektivno kaznjavaju, korumpirani su svi, kakve veze ima sta pise u zakonu
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ADrei napisao:daleko je ovo od logicnog predloga, katastrofa kakve sve gluposti nece da smisle..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zašto ovo nije logičan predlog?

Motiv zašto su pokrenuli ubrzane izmene jeste glup, ali ovaj predlog sam po sebi je skroz na mestu. Oko same cifre možemo da diskutujemo, meni se lično 76KS po toni čini za nijansu premalo...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

Pa koji auto sa 76ks/1t nije brz?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja Hondu ne smem da dam ni u ludilu. 1195kg upisano u saobraćajnoj, dakle 20KS više nego što bi smelo.

Mene raduje da je neko tamo bar malo mislio glavom u smislu da ne odrede jedan faktor, a ne uzmu u obzir druge. Naučiće panduri brzo da ocene da li je to previše. Ako mu je sumnjivo uvek može da proveri.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kako ce moj da racunaju... 76x0.86... :kezo: Zamisljam pandura :think: :ludilo: :zbunjen: Ispadne 87ks po toni.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

ADrei napisao:znaci imas lika koji vozi pijan, bez dozvole godinama, ima preko 30 prijava od kojih je polovina zastarela, sleti u dunav...
neko zakljuci da bi se to sprecilo da mu je bila ogranicena snaga na 72ps :kuku: da tu je snaga auta najveci problem..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo sam i ja komentarisao, genijalan zakljucak su izveli po pitanju promjene zakona. :rofl:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Više puta smo vodili diskusiju na temu da li klncima treba ograničiti i uvek je bilo podljeno mišljenje. Stariji su za ograničenje, klinci protiv.
Što se mene tiče mislim da apsolutno treba ograničiti i ovo jeste dobra polazna osnova ako se bude primenjivalo, s tim da bih ja uveo da u prisustvu roditelja mogu da voze sve i svagda. Ne treba potpuno kazniti one koji u kući imaju vozilo koje je preko limita, a treba im i pružiti priliku i da stiču iskustva i na jačim vozilima.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ne secam se tacne mase jugasina ili stojdze, ali bih rekao da im je to bio reper za formulu :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

McGruja napisao:Ma ne primenjuju nista, selektivno kaznjavaju, korumpirani su svi, kakve veze ima sta pise u zakonu
Bas to.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Paja napisao:Više puta smo vodili diskusiju na temu da li klncima treba ograničiti i uvek je bilo podljeno mišljenje. Stariji su za ograničenje, klinci protiv.
Što se mene tiče mislim da apsolutno treba ograničiti i ovo jeste dobra polazna osnova ako se bude primenjivalo, s tim da bih ja uveo da u prisustvu roditelja mogu da voze sve i svagda. Ne treba potpuno kazniti one koji u kući imaju vozilo koje je preko limita, a treba im i pružiti priliku i da stiču iskustva i na jačim vozilima.
Ali ako neko ne postuje zakon svakako, kao ovaj mali sto uleti u Dunav oko cega je i pocela prica u vezi sa izmjenama, kako ce na to da utice da li smije da vozi motokultivator ili Lamba, kad on uopste nije smio ni da vozi, i po postojecem zakonu? :zbunjen:

Glupa su ta ogranicenja, nema ni svako da mijenja auto u skladu sa propisima, a i nije sve u konjazi. Ima kola sa 150+ ks, recimo neki stariji tezi automatik D/E segmenta koji ima gore performanse od nekog novog auta sa 100 ks, a to je recimo nekome jedini auto u familiji, i sta onda?

Ili primjera sa jos slabijim kolima, bas sam gledao klip kako neki mali iz Bd pegla nekog Clia 1.2 1.4 ne znam ali je tipa 80 ks konstantno preko 150 magistralom dolje... Ide svaki auto kad se zaleti, ko oce da ga kida - kidace jednako i neku kantu i ozbiljne masine.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Scuderia napisao:
H4wkeye napisao:Mozda ovo nije savrseno, ali je barem pocetak.
Kakav crni pocetak, pocinjemo vec 20 godina. Zakon iz '95. bi verovatno radio posao da se sprovodi kao u CH npr.
A kao u CH se ovo ne desava? I tamo imas ludaka, kao i ovde, kao i u celoj Evropi. Zakon iz '95 ne bi funkcionisao. Da se zakon ne sprovodi potpuno i da ima zakazivanja, to jeste i to je problem definitivno. Ali opet, i toga ima u EU, samo u manjoj meri naravno. Ako pricamo o ovome sto je sleteo u Dunav tu je zakazala drzava i sud, a ne policija (koja sprovodi zakon). Od trenutka kada se prijava napise, to vise nije u njihovim rukama. Ovo sto sada hoce da urade sa usvajanjem strategije o bezbednosti saobracaja + izmenama ZOBS-a je dobar pocetak po mom misljenju, jer pored represije i kaznjavanja ta strategija daje veliki znacaj prevenciji i edukaciji sto je jako bitno. Tako da ako krenemo sada lepo sa edukacijom dece, i prevencijom, a usput se i represija pocne primenjivati dosledno bicemo na dobrom putu da budemo kao i ostale EU drzave.

@Stefank To jeste, ali ce mnoooogo manje da te vuce da divljas ili da se pokazujes u nekom Cliu 1.2 ili Fiesti 1.2 nego u BMW-u 535 ili Audiju A6.
Poslednja izmena od H4wkeye u 03 Dec 2014, 21:19, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:

Post od McGruja »

I see you talk the talk :D
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

H4wkeye napisao:Da se zakon ne sprovodi potpuno i da ima zakazivanja, to jeste i to je problem definitivno.
Pa prvo se to promeni, pa ako ne funkcionise promenis zakon.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

McGruja napisao:I see you talk the talk :D
Somone has to :kezo:
Odgovori