Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Biciklizam

Post od grujicd »

Samo da ponovim da sam pričao o GPS-u na telefonu, a ne dedicated uredjajima. Kod telefona je GPS sekundarna stvar, antena se stavlja gde ima mesta a ne gde je optimalno, često se koriste i dodatne metode pored samih satelita da se poboljša preciznost, itd. Npr. danas mi je runkeeper na par deonica pokazao 1000km/h, a prilično sam siguran da, bar za sad, nisam razvio tu kadencu :D

Tako da tu dosta zavisi i od samog telefona, moj galaxy s+ se i nije proslavio po tom pitanju.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Na fotki su dva mobilna i dedicated uredjaj.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Ne vidim fotku sad sa mobilnog. Okačiću i runkeeper logove kad se vratim kući.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Zao mi je momci, nisam vam od pomoci. Ne znam ni koji model Sigme imam.

Meni to sluzi samo kao sat, da ne bih nosio rucni, ostale funkcije me ne zanimaju.

Dok sam imao Cateye MITY2, mogao sam da se zakunem u njega, ovo sada je sve isto s..nje
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

ne mogu da odolim ovakvom ziceru. :D
zuzazu napisao:Meni to sluzi samo kao sat,
Kao zidni sat. :rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Evo deo današnje rute, pored buvljaka:

Slika

I u odlasku i u povratku sam prošao praktično istom putanjom, biciklističkom stazom. Slične greške su i u ostatku staze, ima i par tačaka po kojima ispada da sam vozio po Savi. Hteo sam da okačim ovde i celu putanju sa runkeepera, ali izgleda da samo članovi mogu da zumiraju i detaljno pregledaju mapu, ostali vide samo sitnu sliku putanje gde se ne vide ove nepreciznosti. Možda to i nije 10-20%, ali mi se dešavalo na ranijim vožnjama da neka tačka iskoči par stotina metara od putanje i odmah posle se vrati, a tu onda dobiješ neku suludu brzinu. Možda zavisi i od aplikacije? Ali slične probleme sam viđao i sa Runtastic aplikacijom. Kad sam potražio po forumima video sam da mnogi ljudi nisu zadovoljni preciznošću i da je na primer za trčanje mnogo preciznije kad se meri Garminovim sportskim satovima nego mobilnim.

A ako je trka zadovoljstva stvarno bila 6km, tim sam srećniji :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ajde probaj Endomondo. I on ima odstupanja ali mislim da su daleko manja i nema nikakvih iskakanja. Npr kad jako uveličaš onda shvatiš da si navodno vozio pored druma, ali sve vreme paralelno i ravno. Mislim da kod njega nije toliko do nepreciznosti nego do lošeg poklapanja sa mapom koju koristi kao podlogu jer npr. prepoznaje čak i neke od onih krivina na biciklističkoj stazi na makiškoj strani Ade.

Baš me zanima kako će ti se on pokazati.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

paja napisao:ne mogu da odolim ovakvom ziceru. :D
zuzazu napisao:Meni to sluzi samo kao sat,
Kao zidni sat. :rofl: :rofl: :rofl:
:doubleup: dobar! :kuku:
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Evo malopre sam na kratko uporedjivao trenutnu brzinu na brzinomeru i na telefonu preko aplikacije "Move! Bike Computer". Pri brzini od 20 km/h na brzinomeru, telefon je pokazivao za 1 do 2 km/h manje, kako kad. Pokusacu da nastelujem brzinomer da meri isto, ali mi vec deluje kao nemoguca misija.
Incognito napisao:Sad kad ste pomenuli kilometar-satove,setio sam se da bi i ja trebalo da pribavim sebi jedan.

Sad gledam satove po internetu i vidim da je bilo kakav ozbiljniji sat uglavnom preko 2.000 dinara ...

Sta mislite o ovom satu ?

http://www.totalbike.rs/pribor/km-satov ... 5-funkcija
Ja sam se troumio izmedju ovog sto sam kupio(Cateye Velo7), Cateye Velo 8(on se vise ne proizvodi pa ga nema u prodaji) i te Sigme koju ti gledas. Odustao sam od Sigme samo zato sto nema opciju merenja prosecne brzine, sto je meni dosta znacajan podatak jer vodim evidenciju u Excelu, koliko kilometara predjem na svakoj voznji i kolika mi je prosecna brzina. Ja sam ga platio u Planet Bike-u 1650 din i svidja mi se kako radi, tako da imas moju preporuku za njega.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

molim bajkere za pomoc... posto je prestala da pada kisa i zaboravio sam onaj pljusak otisao sam danas da vidim bicikle :mrgreen:

ne bih polovne posto se stvarno ni malo ne razumem a mrzi me da posle jurim da popravljam biciklu...
nasao sam neke tri koje mi se svidjaju (birao po boji naravno :kezo: )
najvise mi se svidja ova prva ali je ram 21'', bela je 22" i treca je 22''... vece od toga nemaju nigde (ima ali kostaju 600e... za te pare mogu felne da kupim) :nonono:
koliko je velika razlika izmedju 21'' i 22'' i sta mislite o ovim biciklama...

Slika

Slika

Slika

edit:na prvoj su mi podigli sediste toliko da nisam mogao da se popnem...kazu da tako treba :zbunjen:
prva je 28-2k, druga 26-2k, treca 30k...

-2k je neki popust, vaucer ili sta vec..
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

paja napisao:Ajde probaj Endomondo.
Endomondo meni radi super. Doduse, koristim ga samo u setnji, ali je dosta precizan.
Na biciklu imam neki CatEye, koji vajda radi ono cemu je namenjen.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

ja sam mislio da su prve dve scott a sad vidim na slici da su scout :glavomuzid:
kakva je ova treca?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

zuzazu napisao:
Dok sam imao Cateye MITY2, mogao sam da se zakunem u njega, ovo sada je sve isto s..nje
Cateye Tomo je naslednik ovog tvog Mityja, procesor im je isti samo drugo kuciste i naravno made in Japan :D
Inace prvi digitalni brzinomeri koje sam ja video bili su firme Ciclomaster, ovakav na slici imao je moj poznanik Bane (verovatno ga Zuzazu znas Bane Zmaj) brzinomer je sad vec iz daleke 1986 godine water proof kuciste :)
Slika
Slika
ADrei napisao:molim bajkere za pomoc...
nasao sam neke tri koje mi se svidjaju (birao po boji naravno :kezo: )
najvise mi se svidja ova prva ali je ram 21'', bela je 22" i treca je 22''... vece od toga nemaju nigde (ima ali kostaju 600e... za te pare mogu felne da kupim) :nonono:
koliko je velika razlika izmedju 21'' i 22'' i sta mislite o ovim biciklama...

Slika

Slika

Slika

edit:na prvoj su mi podigli sediste toliko da nisam mogao da se popnem...kazu da tako treba :zbunjen:
prva je 28-2k, druga 26-2k, treca 30k...

-2k je neki popust, vaucer ili sta vec..
-Prvo ne znamo koje si visine da bi se videlo koja bi tebi otprilike trebala visina rama.
-Drugo, razlika od 21 do 22 inca je 25,4mm ili ti 2,54cm
-Trece, ima istine u dizanju sedista, ti se ne odgurujes nogama od zemlju nego vrtis pedale, postoji precizna metoda na kojoj se visini dize sticna sedista da bi bila optimalna prema duzini tvojih kraka (nogu).
-Cetvrto, odredi do koliko para mislis da ulozis u novi bicikl, kakav bicikll tebi treba, pa onda kreni u kupovinu.
Slika
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

195cm sam visok...
nemam odredjeno do koliko para ali ako ne moram ne bi da dam vise od 30k... mislim da nema potrebe da kupujem bolji a i stojace mi u podrumu zgrade (imam video nadzor i 3 vrata koja se zakljucavaju do podruma ali opet ne bih smeo da ostavim dole skuplju biciklu :jane: )

kakva je ovo marka scout?

nasao sam i ovu capriolo...http://www.totalbike.rs/bicikla/mtb/capriolo-niner-x2
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

SCOTT bicikli su sasvim solidni kao neko ko proizvodi ramove za bicike, moze da se nadje najcesce sa Shimano delovima.
Slika
Odgovori