Ralee napisao: 10 Mar 2018, 18:16
... do sledeceg semafora na kom sam ja zakocio jer se upalilo crveno.
Tada je on mene udario. Moj auto se nalazio vise ka sredini te dve trake,
ali je ceo bio u levoj,
dok je njegov bio uz razdelno ostrvo.
On je svojom desnom stranom udario u moju levu.
Ovo zvuči totalno kontradiktorno. Prvobitno si nam rekao da te je on udario od pozadi
Da zanemarimo celo tvoje objašnjenje i da se usredsredimo na činjenično stanje - položaj vozila koji je zatekla Policija:
- ulica ima po dve trake za kretanje u svakom pravcu a između je razdelno ostrvo (npr. širine oko 1m ili manje, fizički ograđeno ivičnjacima)
- oba vozila se nalaze u levoj traci, zaustavljena ispred semafora
- ti si svojim desnim točkovima skoro uz središnju razdelnu liniju, a on je levo od tebe,
paralelan sa tobom ili nije(?) (to nisi naveo, da li je možda otišao malo ispred tebe ili ostao malo iza tebe ... tj. koliko, ako niste paralelni)
- kažeš da on svojim levim točkovima nije nagazio razdelno ostrvo ... (pa kolike su te trake, majku mu, to još nisam video da 2 vozila mogu da stanu u jednu takvu traku ?!)
- njegovo vozilo je oštećeno sa desne strane a tvoje sa leve ... nisi naveo da li su oštećenja celom dužinom vozila tj.
da li se vidi da je negde udubljenje veće od ostatka oštećenja na boku vozila, što bi ukazivalo da je to mesto prvog kontakta i samim tim bi se moglo pretpostaviti kretanje oba vozila?!
Iz gore navedenog, ja izvlačim logičan zaključak da si ti kriv tj. da si skrenuo u njegovu traku i svojim levim bokom udario u njegov desni bok.
Ovo bi moglo da se pobije samo u slučaju da nešto (oblik i vrsta oštećenja na vozilima) ukazuje da se je on "uvukao" između tebe i razdelnog ostrva.