Nov ili polovan automobil - prednosti i mane

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Post od jaksa »

nixa napisao:Astra ovom cenom razvaljuje!

Je l' ovo prvi auto iz C segmenta koji ide ispod 10000e?
Mislim da jeste, a ja sam tipovao da će i30 da probije tu barijeru. Ceed ne računam, to nije bila ozbiljna ponuda.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jbg, kad pogledas da za te pare kupujes logana, punta, sandero, ..., onda nije lose. Sad vise para je vise para, gde je granica, jer uvek mozes reci pa za 1000e vise imas to i to :)
Moj auto, takodje astru, sam polovnu pre 2,5g platio 9000e. Da sam znao da cu za te pare moci kupiti novu, cepao bi juga do sad :D
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Ponuda kao ponuda je ok, ali sasvim ocekivana cena.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Opel je brend u gašenju, tako da će zadnja slamka biti totalna rasprodaja uz gašenje proizvodnje u Nemačkoj.
Uzgred navedena Astra Clasic nije valjala ni pre XY godina, pa ne znam zašto bi neko ozbiljno razmišljao o njoj kao ozbiljnoj ponudi.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Texonja napisao:Slazem se sa Scuderiom. Mator model, stara resenja na njemu, upitan kvalitet... kada stavis sve na gomilu, moglo bi to i za 8990 eur. :pardon:
A jbga, sta treba da je daju dzabe?
Kad se tvoja serija BMW-a pojavila 2005? Pa je opet cena bila urnebesna pred kraj proizvodnje.. a 2009. je bio u planu automobil, pa je zbog nekih stvari odlozena kupovina, a bas sam BMW gledao zbog nekih akcija.. S moje tacke gledista osnovni model koji su davali na akciji sa sramotnim 1.6 motorom je bio 29.900e, a realno vredi 22-3k e..
Al ko mene pita?! :kuku:
Poslednja izmena od Day Walker u 02 Apr 2012, 17:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

10.000e za nov automobil C segmenta uopste nije puno.
Mislim da je ovo super ponuda.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Scuderia napisao:Pa 7 :kezo: Otkud znam, za iste pare ima linea, za 1000e vise ima i30 sa odlicnom opremom i 110ks, za 1.5-2k vise bravo, octavia, mislim da je i megane bio na nekoj akciji.

S obzirom u koju generaciju ta astra spada cena je srazmerno tome i snizena. To je kao sad da imamo golfa 5 novog i golfa 6 novog za iste pare. Pa normalno da ne moze biti za iste pare nego 5ica mora biti jeftinija.
i30 osim sto je počeo kasnije da se proizvodi, ne vidim da je po ičemu bolji od Astre. Uostalom, za 1000e više dobiješ par sitnica koje možeš i kod Astre da doplatiš i opet košta manje. Uz to, ovo je 1.6 115ks, dok je i30 1.4 ako se ne varam...

Uz to, Astra je klasični narodni auto, jeftina je za održavanje, ima puno delova, fino drži cenu...

Osim što je model stariji, za 10k€ dobiješ NOV auto C segmenta, 1.6 115ks, klima, muzika, abs, kožni volan, maglenke... Mislim da trenutno nema konkurenata...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Mislim da vi mene niste razumeli. Cena je dobra i nema konkurenta samo ako gledamo cenu, ali ako gledamo sve skupa takva cena je ocekivana, bar s moje strane. Ili ipak Astra H i Astra J treba da kostaju isto? Zasto je ova druga onda skuplja za 5000e? Isto se zove, isto je nova, cak je i losija oprema/motorizacija za te pare? ;)
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Nije ni meni iznenadjenje, ali je samo Opel prvi koji je ponudio C segment sa ozbiljnim motorom i opremom za manje od 10000e...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

To ok :doubleup:
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

MAD MAX napisao:Opel je brend u gašenju, tako da će zadnja slamka biti totalna rasprodaja uz gašenje proizvodnje u Nemačkoj.
Uzgred navedena Astra Clasic nije valjala ni pre XY godina, pa ne znam zašto bi neko ozbiljno razmišljao o njoj kao ozbiljnoj ponudi.
Koji su to problemi na benzincima.

Ja imam dva drugara sto ih voze nove, doduse oba su 1.4b TP, osim klapne za recirkulaciju vazduha(oko 140e) niti jedan problem nisu imali, a gaze blizu 100.000km.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Day Walker napisao:
Texonja napisao:Slazem se sa Scuderiom. Mator model, stara resenja na njemu, upitan kvalitet... kada stavis sve na gomilu, moglo bi to i za 8990 eur. :pardon:
A jbga, sta treba da je daju dzabe?
Kad se tvoja serija BMW-a pojavila 2005? Pa je opet cena bila urnebesna pred kraj proizvodnje.. a 2009. je bio u planu automobil, pa je zbog nekih stvari odlozena kupovina, a bas sam BMW gledao zbog nekih akcija.. S moje tacke gledista osnovni model koji su davali na akciji sa sramotnim 1.6 motorom je bio 29.900e, a realno vredi 22-3k e..
Al ko mene pita?! :kuku:
Ne vidim razlog za to "deljenje dzabe" pitanje i odmah prebacivanje lopte na "moj BMW", ko da imam deonice u njemu pa je moj i sad cu da ga branim nesto.
I dalje tvrdim da nikad ne bih kupio nov auto, a da je tako neki retro-model.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Scuderia napisao:Mislim da vi mene niste razumeli. Cena je dobra i nema konkurenta samo ako gledamo cenu, ali ako gledamo sve skupa takva cena je ocekivana, bar s moje strane. Ili ipak Astra H i Astra J treba da kostaju isto? Zasto je ova druga onda skuplja za 5000e? Isto se zove, isto je nova, cak je i losija oprema/motorizacija za te pare? ;)
Ocigledno nisi ni pogledao spisak opreme koju nudi nova Astra J u osnovnoj opremi za 13000e...

Ovde mnogi nagadjaju, bez da se raspitaju ili informisu o necemu..
Astra H je u prvoj godini proizvodnje imala sitnih problema sa elektronikom, ali nista ne resivo i skupo.. Dakle ispravljeno je sredinom 2005. ako se dobro secam..
Motori nisu imali probleme, osim 1.9 cdti 16v, koji je imao problem sa usisnom granom..

Isto tako kvalitet o kome raspravljamo... Pa naravno da nije isti kao sto je bio u prvobitnoj Astri H, ali nisam video ni cuo da se neko zalio na bilo sta.. Spominjemo da je 2004. izasla, koliko nas vozi generacijski stariji automobil?
Ne znam sta ocekujete za 10k e... Najbolje da nude i neke crnkinje koje ce da kuvaju, da ..... i ostale stvari.. I tada bi nasli zamerku..

@Tax
dao sam ti primer jer si i ti kupio generacijski star model...
Na kome ni posle 6 godina proizvodnje nisu resili problem motora il cega vec na njemu..
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma kakve ovo veze ima s 300k ne prijavljenih Kineza? :kuku:

Nisi razumeo o cemu pricam i ne pada mi napamet da objasnjavam. Tex se dobro izrazio, ovo je retro-model, a ne nova astra u pravom smislu te reci, te je stoga i cena odgovarajuca.

Sto se mene tice ni da je 5k niza ili 5k visa ne bi me zanimalo, jedino sto sam prokomentarisao je to da je ok cena i da nije nikakvo iznenadjenje i cudo.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Diy Weklar :mrgreen: (to ti je za ono Tax)
Kupio model na kraju serije, a ne model kojem je vec i naslednik u srednjim godinama. A zasto mislis da je to bitno u ovoj prici?

@Scud, bas tako, ne bi me zanimala jer je kao da kupujem hleb od prekjuce. Ako ne moram - ne bih.
Da sam mogao da cekam novu 3-jku (F30), cekao bih, ali sam bio pod pritiskom da uzmem drugi auto cim sam prodao Porsche (zbog reklamnih nalepnica). Sada kada gledam bez zurbe auto gledam nesto sto nije bajato kao model...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori