Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Scuderia »

Promenili smo vam naziv, nema nervoze :mrgreen:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja ne znam ni sto se pravdate vi sto uzimate suplemente, kad je ocigledno da druga strana ne zna skoro nista o ishrani i ne interesuje ih osim da teraju neku kontru i zajebavaju vas. Kao ja da odem sada na forum o uzgajanju kokosovog oraha i 30 strana ih ubeđujem da on raste na lešniku, jer eto tako je moja baba rekla.

Nikaragva, limun ima baznu ph vrednost i zbog toga potpomaze varenje. Dobro ga je uzeti za kraj obroka.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ivan »

Kao sto sam rekao uvek sam za prirodno koliko je to moguce, ali mi nije jasan animozitet samo prema ovoj vrsti hemije.
Takodje mi nije jasno da se na suplementase gore gleda nego na pusace, alkoholicare itd.

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa Whey je 100% prirodan? na engleskom = surutka.

Ali WHEY u napucanom crnom pakovanju s mišićavim tipom/ribom na nalepnici deluje :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Odg: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Uroš S. »

AcaKayak napisao:Ja ne znam ni sto se pravdate vi sto uzimate suplemente, kad je ocigledno da druga strana ne zna skoro nista o ishrani i ne interesuje ih osim da teraju neku kontru i zajebavaju vas. Kao ja da odem sada na forum o uzgajanju kokosovog oraha i 30 strana ih ubeđujem da on raste na lešniku, jer eto tako je moja baba rekla.

Nikaragva, limun ima baznu ph vrednost i zbog toga potpomaze varenje. Dobro ga je uzeti za kraj obroka.
Ja se ne pravdam, zabole me, pokušavam da edukujem, nažalost ide kao i sa svakom drugom edukacijom u Srbiji.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

:plusone:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Upravo tako. Ja belancevine u prahu, koje su ovde izgleda najveci tabu, nikada nisam ni pio, vec u sustini najvise vitamine i riblje ulje, a vise je moja riba pila proteinski sejk, navadila se, svideo joj se ukus, a ja ne mogu da joj objasnim da taj jedan sejk kosta kao u kaficu, i da zaista mozemo da nadjemo nesto jos ukusnije, a 10 puta jeftinije :D
Mene je iskreno iznervirao totalno bespoentan post gde se postavlja link sa stranog sajta, i valjda u pokusaju duhovitosti, pola foruma naziva hemicarima.

Nidzo, govoris da je protein stetan, a onda kako je pivo dobro. Sta dalje pricati...

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne parafraziraj, naravno da nije štetan, nego su procesi kojim se sintetišu ti proizvodi (po mom mišljenju) upitni. Takođe, navodno, u većini postoji GMO u sporednim komponentama. Ne dovodim, niti sam ikad dovodio u pitanje primarne sastojke u sadržaju dozvoljenih suplemenata. Whey je prepun proteina i vitamina, na papiru je sve to lepo, ali sve te hemijske supstance moraju imati neki nosač koji ih održava u stabilnom stanju. Neke hemijske supstance mogu biti i deo poslovne tajne u receptu ili procesu - ali da ne idem tako daleko jer stvarno ne znam gde su pravno granice diskretnosti između proizvođača i državnih službi.

Samo kao primer, veštački ukusi i veštački zaslađivači su većim količinama već dokazano kancerogeni, a nalaze se u maltene svim mogućim proizvodima danas (jer su neke male količine dozvoljene). Ljudi koji vode računa o svom zdravlju sve više izbegavaju takve proizvode.

Najbitnije od svega: i dalje sam mišljenja da nisi iscrpeo ni blizu mogućnosti kvalitetne ishrane i disciplinovanog zdravog života, a već si prešao na suplemente, kojima misliš da ćeš da iskompenzuješ nedostatak ove prve dve znatno važnije stvari.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ova tvoja prva rečenica pokazuje koliko blage veze nemaš sa onim što pričaš a najglasniji si, with all due respect.

Ništa se tu ne sintetise pobogu, nisu to sintetički proteini, već 100 posto prirodni. Tehnologija je počela da se razvija sedamdesetih godina, naučili su nešto do danas. Uostalom najveća čistoća u ovim lako dostupnim koje može svako da kupi je nešto manje od 95%, obično oko 80%. Da je posredi sinteza prosek bi bio mnogo bliži potpunoj čistoći.

Znaš li koji je najčešći nosač u lekovima? Kako oni stoje fiksiran vremenom? Skrob. Ako može aktivna supstanca u leku da ima skrob kao nosač, zašto whey protein kao neaktivna supstanca mora da ima nosač ili fiksator kako vec, od koga zemlja postaje neplodna, farba se skida, a čovek postaje gmo zombi?
Poslednja izmena od Uroš S. u 28 Avg 2014, 09:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ako mislis na mene, ja sam zdravu ishranu ceo zivot vodio, a kada sam prestao pre par godina, pocelo je i salo da se stvara... Suplemente sam uvek unosio, jer jednostavno ne podnosim miris bilo kakvog ribljeg proizvoda, pa u sustini ne unosim ulja koja su mnogo zdrava.
Whey je surutka.
I ne parafriziram, bukvalno si u temi gde si najveci protivnik suolemenata, Baxu rekao da pivo nije lose, i da si poceo da ga vracas.

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Naravno, jer volim, a smanjio sam ga drastično u međuvremenu misleći da će da mi pomogne u smanjenju telesne težine. Postigao sam šta sam želeo od kraja marta do danas, skinuo oko 7kg bez bilo kakvih odricanja (izuzev piva), tako da ću da krenem da ga pijem u malim količinama redovno i da pratim telesnu težinu svakodnevno.

Nego, hoćeš da kažeš da je tableta B kompleksa zdravija od čaše piva? :pivo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Dobro, ne moras ga preporucivati drugima, jer generalno, jeste nezdravo, i da, utice na gojenje, najmanje zbog broja kalorija, koje cesto generalno nisu toliko bitan faktor. Da, zdravija je, jer je pivo, kao i sav alkohol, nezdravo.

Odakle ti informacije da imao GMO u surutci? U sustini, onda ga ima i u tim kravama, to jest mesu, mleku, siru...

Ali bih svejedno voleo da mi das izvor tih informacija, da ne bude da si to dodao, samo zato sto nista drugo nisi mogao da smislis.

Tapatok za Vindovz
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Za limun sam mislio zbog vitamina c, pošto kivi i paprika, pogotovo ljuta imaju prilično vitamina c, a nemaju limunsku kiselinu, ne znam koliko je ona uopšte korisna. Vitamin c je zadužen za topljenje masti?
Aco kako je limun bazan, ako sadrži kiselinu?

Heroj pivo zaista jeste hranljivo i korisno, tu nema dileme. Može da bude i bez alkohola, ali alkohol u tim količinama i ne smeta. Nadam se da ne misliš na lav, jelen i ostale tekućine :)

Zašto je pekarski kvasac loš?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ivan »

Evo me u metrou bas citam koliko je pivo lose, pritom svi koji su me videli na samitu znaju koliko sam debeo od njega :kezo:

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Prikačeni fajlovi
uploadfromtaptalk1409212614315.jpg
uploadfromtaptalk1409212614315.jpg (65.4 KiB) Pogledano 839 puta
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Zato sto valjda reaguje sa hranom, oslobadja secere, menja svojstva nekih supstanci u potpunosti. Ne secam se bas detalja koje su mi objasnjavali, ali znam da je bas lose.

Ivane, ne postoji covek koji pije dosta piva, a da se od istog nije ugojio.

Ti si aktivni vezbac, pa verovatno peglas to tako.

A po tvojoj gradji bih rekao i da imas ubrzan metabizam.

Ajte ljudi, pa nemoguce da nemate ni jednog drugara pivopiju, svakom od njih ko ne vezba, visi takozvani"pivski" stomak.

Tapatok za Vindovz
Odgovori