Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od 123456 »

maniaxxx napisao: više od 3 četvrtine lokalnih i međugradskih puteva je u katastrofalnom stanju i čak opasnih po nekim evropskim
Sa ovim delom se ne slažem... :-|
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Maniaxxx, pa i imaš više od 1000 km do pravog mora.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Jadran ne računaš u pravo more? Meni je prelep, bolji od mnogih delova Grčke. Jedino što ga već 25 godina nisam posetio iz političkih razloga.... i to se neće promeniti sve dok za odlazak tamo budem morao da pokazujem dokumenta na nekakvim granicama.
Ђенерал Јанковић
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ne znam koliko imam do crnog mora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ozbiljno, zašto jadran nije pravo more? Ne mislim na Istru, to meni dolazi u obzir za jednodnevne ili vikend izlete, ali do dalmacije isto nemam daleko.

Ustvari imam do najbližeg mora manje od 200km, u krugu 500 km ili manje imam ogromno evropskih prestolnica ( Beč, Muenchen, Budimpešta, Bratislava, Beograd, Zagreb,... Milano i Prag su malo dalje...), planine imam skoro u susednom selu...kad bi još znali lokaciju iskoristiti kde bi nam bio kraj...

123456 napisao:
maniaxxx napisao: više od 3 četvrtine lokalnih i međugradskih puteva je u katastrofalnom stanju i čak opasnih po nekim evropskim

Da, u MB imate sjajne puteve :mrgreen: , ozbiljno, pa valjda vidiš po kakvim rupama se vozimo, da o kvaliteti asfalta ne bi, da o tome da imamo barem trečinu znakova previše isto ne. To su sve dokazane tvrdnje ne rekla kazala...ima dobrih odseka, ali jih je sve manje. Avtoputevi so koliko toliko OK, ali ostalo je sranje
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Da ne pominjemo sto na sat i po imate vrhunska skijalista.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Nisam se mnogo kretao po Sloveniji ali tamo gde jesam, putevi su odlični. Autoput od HR pa do AT i IT granice odličan. Jedna mana je što je preskup.

U HR je ima deonica gde je super, ima gde je onako ali na dosta mesta se radi. Od Zagreba prema BG vidiš da si na Balkanu čim staneš na nekim pumpama gde je gomila nekih prevaranata i secikesa... tipa lažni adac serviseri, cigosi koji prose i peru stakla a u pozadini ko zna šta rade, prljavi toaleti itd.

Slovenija je definitivno najbolja exyu zemlja.
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ja ne pamtim kad sam video prljavi toalet na pumpi, čistije nego u mnogim restoranima.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

u SLO ili HR? Wc u Hr su blagi užas, posebno od ZG do BG, prema primorju su bolji.

Pa napisao sam da avtoputevi u SLO su OK, problematični su putevi drugog i trečeg reda. A šta se cene tiče, to je vrlo relativno, u HR su skuplji. Samo vinjeta bi trebala da je 10 dnevna za turiste ( nama je ionako svejedno jer kupujemo godišnju ).
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Ja sam pričao za Srbiju, mislio sam da misli na pumpe u Srbiji na autoputu Zagreb - Beograd.

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

member napisao:Šteta kad pročitam ovakav post.
Ako imaš priliku, slobodno idi u inostranstvo. Sada još možeš, mlad si i nemaš zenu,decu, kredite. To što si završio faks, pa ništa, nisi ni prvi ni poslednji koji će raditi nešto drugo.
Proletos sam mladom komšiji skakao po glavi da traži šansu u inostranstvu. U Srbiji je završio hemiju. I neće najesti leba od hemije osim ako se zaposli kod Zarubice.
Pa moraće se nešto uraditi, godine lete. Završio sam FPN mrtvi i jbg..
Opcije u 2017. koje se moraju odraditi.
1. Nazad u BG probati tamo nešto naći, ako mora i biti botić nečiji, iako sam ovde vrv zakasnio neke moje kolege su to na vreme uradile...
2. Nemačka, jer sam rođen u Hrv. pa pre par meseci uzeh njihov pasoš, a odbijao sam to da uradim eto skoro 10 godina kao ko ih je*e, oni nas isterali mi da uzimamo nešto od njih. Mada sa druge strane i treba uzeti, šta su oni uradili ovo je samo minimum koristi što se može izvući od te države. Tako da EU državljanin sam bokte.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

havijer napisao:Ja sam pričao za Srbiju, mislio sam da misli na pumpe u Srbiji na autoputu Zagreb - Beograd.

Iznanađujuče ali u SRB su bolji nego u HR, barem na tom potezu.
Korisnikov avatar
Peca
Reactions:
Pridružio se: 02 Okt 2012, 10:40

Post od Peca »

maniaxxx napisao:Ne znam koliko imam do crnog mora :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ozbiljno, zašto jadran nije pravo more? Ne mislim na Istru, to meni dolazi u obzir za jednodnevne ili vikend izlete, ali do dalmacije isto nemam daleko.

Ustvari imam do najbližeg mora manje od 200km, u krugu 500 km ili manje imam ogromno evropskih prestolnica ( Beč, Muenchen, Budimpešta, Bratislava, Beograd, Zagreb,... Milano i Prag su malo dalje...), planine imam skoro u susednom selu...kad bi još znali lokaciju iskoristiti kde bi nam bio kraj...

123456 napisao:

Da, u MB imate sjajne puteve :mrgreen: , ozbiljno, pa valjda vidiš po kakvim rupama se vozimo, da o kvaliteti asfalta ne bi, da o tome da imamo barem trečinu znakova previše isto ne. To su sve dokazane tvrdnje ne rekla kazala...ima dobrih odseka, ali jih je sve manje. Avtoputevi so koliko toliko OK, ali ostalo je sranje
Slozio bih se sa maniaxxx-om. Primer, magistralni put Maribor-Dravograd, tuga, em uzak em los. Put koji vodi ka granici sa Austrijom kod mesta Muta mislim da bese, tuga i jad na sta lici. Isto tako od autoputa ka Ptuju od iskljucenja kod Sv. Trojice je bio katastrofa. Ima toga jos...
Some say, he's Samurai...
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Auto put je o d l i č a n :klanjamse: , mnogo bolji nego u AT recimo.

Slažem se da putevi drugog i treceg reda nisu dobri ali se ne slažem da se to odnosi na 3/4 puteva, nego daleko manje. I da, i ja mislim da Mb ima najgore puteve u zemlji... :glavomuzid:
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

maniaxxx napisao:
havijer napisao:Ja sam pričao za Srbiju, mislio sam da misli na pumpe u Srbiji na autoputu Zagreb - Beograd.

Iznanađujuče ali u SRB su bolji nego u HR, barem na tom potezu.
Za HR pričam. U SRB su ok, osim na onoj prvoj OMV pumpi kad se uđe u zemlju.
maniaxxx napisao:A šta se cene tiče, to je vrlo relativno, u HR su skuplji. Samo vinjeta bi trebala da je 10 dnevna za turiste ( nama je ionako svejedno jer kupujemo godišnju ).
Mesec dana u Sloveniji košta kao godinu dana u CH a ima mnogo manje autoputa. U tom kontekstu kažem skupo.
Poslednja izmena od Floyd u 01 Dec 2016, 09:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Ovo ti je standard u Americi. Ostave zlatne poluge na ulici da svako moze da ih uzme :) http://www.nbcnewyork.com/news/local/Th ... 46516.html

PS: Kada se zadje po Sloveniji cela infrastruktura ukljucujuci zgrade deluje malo ex-socijalisticki. Ona je meni skocila ozbiljno krajem '90 i pocetkom '00 i onda stala.. A da je super lokacija, klima i ljudi tu nema sta da se prica. Preselio bi se u nju sutra.... Jedino ne znam kakvi su politicari, to je uvek proklestvo exYu prostora... Mada Belgija je primer da moze i gore :) - u svim sverama...
Odgovori