Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od nidza »

Pre svega, pivo jeste zdravo (u umerenim količinama). IMHO, najozbiljnija pogrešna stvar napisana u ovoj temi je da je bolje piti šaku tableta nego pivo.

Zdravlje može, ali ne mora imati nikakve veze sa debljinom. U umerenim količinama pivo sigurno ne goji, a to ću ja sam da isprobam na sopstvenom primeru. Ko vodi zdrav život, prvo će da izbaci gazirano kacerogeno đubre od svih vrsta Light napitaka, a zatim i druge štetne stvari.
Ajte ljudi, pa nemoguce da nemate ni jednog drugara pivopiju, svakom od njih ko ne vezba, visi takozvani"pivski" stomak.
Nemaju pivski stomak zbog piva, nego što vode loš i nezdrav život. Olako se nakritikuje pivo, a ne razmotre se ostali parametri koji dovode do problema.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da, ta saka tableta je extraktovani b vitamin. Ubedjuj ti sebe da je pivo zdravo koliko god hoces. Ni jedno alkoholno pice nije zdravo. Ja iluzije o light napicima nemam, samo zato sto ponekada pijem iste. Piti pivo zbog b vitamina je smesno. Pivo izaziva zavisnost, i najcesce je pokretac alkoholizma.

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

:rofl:

Nemam šta da dodam.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ivan »

+1 :rofl:

Predlazem da se tema preimenuje u narkomani vs alkoholicari :kezo:

Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Odavno ti nemas sta da dodas, vec vrtis jedno u krug, bez ikakvih cinnenica. Mislim, pazi, GMO ima u proteinu... Pa gde ti je bas to palo na pamet kao argument protiv proteina...

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Mislio sam na naziv. Limunska kiselina :)

Heroj postoje i piva bez alkohola. A sto se tice stomaka i alkohola: svi alkosi koje ja znam su mršavi, mislim na prave alkose, a ne na jagnjeće brigade na koje heroj misli, koji piju samo kada ima šta da se mezi. Alkohol otvara apetit tu nema dileme, ko je sklon gojenju će se razvaliti sasvim sigurno, ako bude redovno konzumirao pivo.
Ako smem predložio bih zamenu za alkohol, ali još uvek je pod zabranom :) Pride kažu da leči i rak, a nema nus pojava :=)
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

nikaragva napisao: Ako smem predložio bih zamenu za alkohol, ali još uvek je pod zabranom :) Pride kažu da leči i rak, a nema nus pojava :=)
:think: :censored:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

nidza napisao:Ne parafraziraj, naravno da nije štetan, nego su procesi kojim se sintetišu ti proizvodi (po mom mišljenju) upitni. Takođe, navodno, u većini postoji GMO u sporednim komponentama. Ne dovodim, niti sam ikad dovodio u pitanje primarne sastojke u sadržaju dozvoljenih suplemenata. Whey je prepun proteina i vitamina, na papiru je sve to lepo, ali sve te hemijske supstance moraju imati neki nosač koji ih održava u stabilnom stanju. Neke hemijske supstance mogu biti i deo poslovne tajne u receptu ili procesu - ali da ne idem tako daleko jer stvarno ne znam gde su pravno granice diskretnosti između proizvođača i državnih službi.
brate mili šta napisa...

Whey ili surutka je NUSPRODUKT koji se dobija pri pravljenju sira. U Srbiji se daje svinjama i sl. a alkosi je koriste da im razbije jutarnji mamurluk.
Čim nešto ima tako bombastičan, izreklamiran i nafuran opis kao što je "Whey protein" naš primitivni mozak misli da je to neko čudo tehnologije, i to a) stranjci misle da je sve hemijski kul i najbolje (ostalo iz 90-ih) dok pod b) domaćini da je to sa stabilizatorima, agensima i u saradnji između CIA i američke propagandne mašinerije.

GMO u "sporednim komponentama" ( :rofl: ) i ostalim "hemijskim supstancama" (opet :rofl: ) kao i "nosači koje ih održava u stabilnom stanju" (i još :rofl: :loool: ).... granice diskretnosti između proizvođača i državnih službi :mrgreen: :kuku: :siriruke:

ovako se pravi kod nas u domaćinstvu

https://www.youtube.com/watch?v=FrydQH7HeVc

to je ovo blago žućkaste, svrš boje što ostaje pri ceđenju sira.
Kad je tako tečno, mož da popiješ a pošto nemamo normalan proces odvajanja suve materije sem nekakvim spaljivanjem, u domaćim proizvodima imaš i ostataka pepela (pogledaj kartonsku kutiju surutke u prahu na pijaci)

Kako to u razvijenom svetu izgleda, poslušaj ceo klip
https://www.youtube.com/watch?v=mi10ed1EdfA

Tebi nidžo treba ona šolja kao što je imao Džejms Mej u onom klipu o Alfi 159, kad god se nešto prosere (izvini na izrazu ali ne mogu da nađem odgovarajući) da stavi petobanku unutra :mrgreen:

a ovako se pravi drugi nafurani "suplement", Casein

https://www.youtube.com/watch?v=Rv0O_jo489g

dodaš sirće u mleko :kuku:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ji 4Tze napisao:b) domaćini da je to sa stabilizatorima, agensima i u saradnji između CIA i američke propagandne mašinerije.
I dodaj da je sve to u sklopu judeomasonske zavere protiv Srba, u nameri da nas upropaste.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Samo jedna reč, harp
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

ma meni je totalni hit što se misli da je to neko čudo a po selima bacaju svinjama i ponekad popiju na'štinu kad se otkinu od brlje... I onda nidža sve to nafiluje složenim rečenicama :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Nidza objasnio, a vi apotekari se smejte koliko hocete :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Nidži bre stalo do vašeg zdravlja više nego vama. Našao sam dobar sajt koji objašnjava (moguće) prisustvo GMO u procesu:
http://www.gmo-compass.org/eng/database ... ducts.html
Chymosin (main active ingredient of rennet): To produce cheese from milk, rennet is added. This causes the milk to thicken and a cloudy liquid separates out, the whey. The majority of the added chymosin remains in the whey. Chymosin, traditionally an enzyme in rennet, is nowadays produced with the help of genetically modified microorganisms. .
Proizvođači ovih proizvoda nisu dužni da napišu na kutiji prisustvo GMO u ovom slučaju.

Ono što mi pada napamet kao dobra alternativa za Whey je Ella sir. Napravite od njega neki šejk. Čak i sir da je proizveden na isti način, većina svog otpada u procesu proizvodnje sira ostane u surutci, logično, tako da je upotreba mlečnih proizvoda dobijenih na ovaj način sigurnija.

Na primer, lik se ubi tražeći Whey bez GMO. Preleteo sam samo, možda nije u pravu, ali tematika jeste osetljiva:
http://forum.bodybuilding.com/showthrea ... =154558043

Postoje non-GMO Whey, ali to izgleda treba da je eksplicitno navedeno na pakovanju, npr:
http://www.amazon.com/Source-Organic-Pr ... B004YTL340
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A taj gmo je kao nešto loše?
Odgovori