Biciklizam
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Biciklizam
Pa ne znam, sad ste me bacili u rebus, nisam imao problem sa 21 ranije, odo da ga izmerim, meri se 'vertikala', ne sama cev? Znam odakle dokle se gleda.
Uroše kad si hteo KTM-a rekoh ti da ti je 22˝ veliko Daj slike bicikla, a dobro bi došla i neka tebe na njemu da vidimo da li se nešto da promeniti.
Bredli Vigins odustao od Đira, a toliko je demantovao da je u lošoj formi i insistirao da mu je Điro najvažnija trka ove sezone. Pitanje je i da li će nastupiti na Turu. I da nastupi neće braniti titulu jer neće biti prvi vozač Sky-a.
Bredli Vigins odustao od Đira, a toliko je demantovao da je u lošoj formi i insistirao da mu je Điro najvažnija trka ove sezone. Pitanje je i da li će nastupiti na Turu. I da nastupi neće braniti titulu jer neće biti prvi vozač Sky-a.
- Uroš S.
50cm je najveca dimenzija koju sam izmerio. Od vrha cevi iz koje izlazi sediste do osovine pedala je 50, kada se meri vertikala to je oko 48-49cm. 50cm bi bilo oko 19.5" jel tako? Nigde na bajsu ne pise dimenzija.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
I mene bole šake, tj. više trnu nego što bole posle duže vožnje. To rešavam tako što prebacujem ruke malo na rogove, i malo ih opuštam sa vremena na vreme, ali problem postoji. Pogledao sam kalkulator i preporučuje mi 19", a moj bajs je 54cm tj. 21". Inače visina je 187cm a noge 85cm.
E sad, malo me zbunjuje ovo oko veličine. Ako se poveća veličina bicikla, po nekoj logici bi mi bilo da je tad sic manje podignut u odnosu na ram, pa je samim tim korman viši u odnosu na moju poziciju sedenja. Tada bi valjda bilo manje opterećenje na ruke, jer sam manje nagnut? Sa druge strane tada je i malo dalji pa to možda poništava višu poziciju?
U geometriju bicikala se razumem kao mali Perica pa verovatno negde grešim, ali mi je delovalo da veći bicikl znači manje opterećenje na šake.
E sad, malo me zbunjuje ovo oko veličine. Ako se poveća veličina bicikla, po nekoj logici bi mi bilo da je tad sic manje podignut u odnosu na ram, pa je samim tim korman viši u odnosu na moju poziciju sedenja. Tada bi valjda bilo manje opterećenje na ruke, jer sam manje nagnut? Sa druge strane tada je i malo dalji pa to možda poništava višu poziciju?
U geometriju bicikala se razumem kao mali Perica pa verovatno negde grešim, ali mi je delovalo da veći bicikl znači manje opterećenje na šake.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Uravo si dao odgovor na svoje pitanje, prakticno sto bi rekli vise si legao sa duzim bajkom jer je i gornja cev duza.grujicd napisao:Sa druge strane tada je i malo dalji pa to možda poništava višu poziciju?
Pajo domaci zadatak za tebe, ovakvu kadencu ne moze da ti izmeri tvoj brzinomer

http://www.youtube.com/watch?v=sVbwngNoHm0

Nije mi jasno kako ovo rade. Meni kad kadenca ode preko 100 ja ne osećam više otpor, nebitno u kojoj sam brzini.
Pa tim pre može lako da se okreće. 
Ja nemam merač kadence, ali npr: max. brzina kojom sam vozio je 74 km/h (na nizbrdici, naravno), u 44/11=4 prenosu. S obzirom da mi je obim točka 187 cm, to znači da je kadenca bila: 74/(4*1.87*3.6) = 2.748 obr/s = 165 obr/min.
Izgleda kao da nema otpora, ali naravno da na ravnom ne bih mogao da priđem ni blizu ove brzine.

Ja nemam merač kadence, ali npr: max. brzina kojom sam vozio je 74 km/h (na nizbrdici, naravno), u 44/11=4 prenosu. S obzirom da mi je obim točka 187 cm, to znači da je kadenca bila: 74/(4*1.87*3.6) = 2.748 obr/s = 165 obr/min.

Ђенерал Јанковић
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
Kad vidim kakve bicikle imate mene je sramota da pokazem moju
Imam neki MTB Atala Explorer znam da su tockovi 26", a za ram ne znam koja je velicina. Ima Shimano menjac 20 brzina, napred ima 4 zupcanika pozadi 5. Kupio je 98. za tadasnjih 700 DM. Mogu da kazem da sam se sit navozao sa njom pogotovo za vreme bombardovanja i posle dok je bila kriza za gorivo. Prestao da je vozim 2005 kad sam dobio prvo dete, sad deca stasala pa se vozimo zajedno. Hteo da kupim ove godine novu biciklu ali sam se ipak odlucio da zadrzim moju staru, oterana kod majstora na servisiranje sve u svemu zamenje su gume, pedale i sve sajle, ostalo je ostalo sve fabricko na njoj, podmazana centrirana i sad uzivam u njoj
Vizuelno izgleda onako pregazilo je vreme ali radi savrseno i ide kao metak
Vec 15 dana ne silazim sa bicikle prelazim dnevno sa njom oko 15 km idem na posao sa njom i sve svoje potrebe po gradu zavrsavam sa biciklom. Napravio sam dve duze ture od 25km ali sam ispao iz kondicije i imam problema sa zadnjim trapom
boli me buljafon od sedista
Ostalo mi da kupim osvetljenje i hocu da kupim brzinometar da vise ne akam telefon cim sednem na bajs upalim navigaciju na telefonu i ukljucim snimanje da znam koliko predjem, hteo bih da da zamenim i gumu na volanu ali ne znam gde da kupim toliku gumu posto ima one rogove, dali ima neka alternativa za to neka traka ili slicno?
Evo neka slika sa nocne voznje i te malo duze ture

Danas je bila porodicna voznja

Imam neki MTB Atala Explorer znam da su tockovi 26", a za ram ne znam koja je velicina. Ima Shimano menjac 20 brzina, napred ima 4 zupcanika pozadi 5. Kupio je 98. za tadasnjih 700 DM. Mogu da kazem da sam se sit navozao sa njom pogotovo za vreme bombardovanja i posle dok je bila kriza za gorivo. Prestao da je vozim 2005 kad sam dobio prvo dete, sad deca stasala pa se vozimo zajedno. Hteo da kupim ove godine novu biciklu ali sam se ipak odlucio da zadrzim moju staru, oterana kod majstora na servisiranje sve u svemu zamenje su gume, pedale i sve sajle, ostalo je ostalo sve fabricko na njoj, podmazana centrirana i sad uzivam u njoj

Vizuelno izgleda onako pregazilo je vreme ali radi savrseno i ide kao metak

Ostalo mi da kupim osvetljenje i hocu da kupim brzinometar da vise ne akam telefon cim sednem na bajs upalim navigaciju na telefonu i ukljucim snimanje da znam koliko predjem, hteo bih da da zamenim i gumu na volanu ali ne znam gde da kupim toliku gumu posto ima one rogove, dali ima neka alternativa za to neka traka ili slicno?
Evo neka slika sa nocne voznje i te malo duze ture

Danas je bila porodicna voznja

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Bax i ja smo se danas malo provozali, sa namerom da vozimo biciklijadu. Otišli do Trga, sačekali početak i kad je krenulo (sporo, ali je krenulo) priključili se i mi. Od Brankovog mosta je tek počelo malo da se vozi, ali već kod YUBC organizatori zaustavljaju kolonu, pa onda kod kružnog toka, pa tako svako malo stani. Pritom smo mi prišli skroz do policajaca na motorima, kad se neka riba iz organizacije vrlo bezobrazno prodrala na nas da bežimo nazad. Mi malo usporili, a onda uleteli opet u gužvu. Inače se vozi jako sporo, stalno koče, udaraju se, padaju... Policija nije obezbedila rutu da ulice budu slobodne samo za nas već kad nailazimo ovi na motorima uključe sirene i stanu na raskrsnicu dok prođe kolona i sve tako. Pritom je pisalo da prvih 500 dobijaju majice, a kad smo došli na Trg kažu da majice dobijaju oni koji su se prijavili mailom. Sve u svemu, biciklijada totalni smor, tako da smo se isključili kod SIV-a II i posle vozili neku svoju rutu. Ne znam koliko smo odvozili, nije ni bitno, bitni da smo se malo družili.
Posetite www.garaza.rs !
sharance jel si siguran da napred ima 4 a nazad 5?
to prvi put cujem.
Takodje bio na biciklijadi i istina je da se zaustavljalo cesto ali ipak treba imati razumevanja jer je ovo bila porodicna voznja i bilo je puno roditelja sa decom. Ko je hteo pravu voznju, mogao je juce da se vozi do Avale i nazad vrlo lepim tempom.
Dobio sam majcu i dve limenke koka kole koju ne volim ali kad je dzabe i sirce je slatko
@trojanac svuda gde sam ja citao je pisalo da treba mailom da se prijavis za majcu

Takodje bio na biciklijadi i istina je da se zaustavljalo cesto ali ipak treba imati razumevanja jer je ovo bila porodicna voznja i bilo je puno roditelja sa decom. Ko je hteo pravu voznju, mogao je juce da se vozi do Avale i nazad vrlo lepim tempom.
Dobio sam majcu i dve limenke koka kole koju ne volim ali kad je dzabe i sirce je slatko

@trojanac svuda gde sam ja citao je pisalo da treba mailom da se prijavis za majcu

- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Skoro pa istu biciklu sam sredjivao pre par nedelja i iznenadio sam se kada sam video da ima 4x5. 

- Uroš S.
Sredio sam problem sa sakama, uzrok je bila kombinacija previse podignutog sedista, i previse povucenog napred, i neadekvatno podesenog guvernala. Sad je sve ok, juce izvezao 30km.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ringe, izgleda sam ja pogrešno razumeo. Sad vidim da je pisalo da je potrebno prijaviti se mailom, a ispod da prvih 500 dobijaju majice. Mada mi je majica nebitna, nego mi je taj detalj zapao za uvo, ali očigledno sam ja pogrešio.
Iskreno, meni ovo nije porodična vožnja kad moraš non stop da paziš i na sebe i na dete, da negde ne udari ili da ga neko ne udari. I da su imali kakav god, pa i najsporiji tempo, ali bez zastoja, to bi bilo ok. Ovo je stvarno bilo smaranje. Al dobro, znam da neću ići sledeći put.
Iskreno, meni ovo nije porodična vožnja kad moraš non stop da paziš i na sebe i na dete, da negde ne udari ili da ga neko ne udari. I da su imali kakav god, pa i najsporiji tempo, ali bez zastoja, to bi bilo ok. Ovo je stvarno bilo smaranje. Al dobro, znam da neću ići sledeći put.
Posetite www.garaza.rs !
Zar se Biciklijada ne vozi od Trga do Ade (bar je tako nekada bilo)? Otkud to da se ide na Novi Beograd?trojanac napisao:Bax i ja smo se danas malo provozali, sa namerom da vozimo biciklijadu. Otišli do Trga, sačekali početak i kad je krenulo (sporo, ali je krenulo) priključili se i mi. Od Brankovog mosta je tek počelo malo da se vozi, ali već kod YUBC organizatori

Ne znam šta je falilo "staroj" Biciklijadi koja se tako održavala godinama, i zašto u ovoj šugavoj zemlji moraju sve što valja da upropaste.

Ђенерал Јанковић