Kompjuterske igre

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Kompjuterske igre

Post od Scuderia »

Iskren da budem nadam se da ovo nece biti glavni pravac razvoja video igara, uopste mi nije privlacno i cak me odbija od gaminga. Mozda bi probao, ali ne bi voleo da postane mainstream nacin igranja.

Ovim tempom i razvojem u tom pravcu za 20 godina bi trebalo da ''zivimo'' igru, nije mi to nimalo prirodno ni normalno. :zbunjen:

Nek se drze fotorealisticnosti, bolje facijalne animacije i visokih rezolucija za cilj, meni dovoljno :D

https://www.youtube.com/watch?v=fPlGHuWT1VU
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To na benčmarku sam video kad je već prošlo. Šteta.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ajde prevedi tps i fps skracenicu, pa ce ti se samo kazati koliko gresis, jedina razlika je sto je jedno iz prvog lica, a drugo iz treceg, a oba su pucacine(third person shooter i first person shooter).

Scuderia napisao: ne smatram te za adekvatnog sagovornika na ovu temu, jasno je koliko si upucen nakon izjave da Uncharted 4 ima jako losu grafiku i igras voznju pre na tastaturi nego sa doziranim komandama. :) Pogotovo posle ovog drugog nemam ti sta odgovarati.
Ajde da demantujem ovu kompletnu izmisljotinu od izjave...
Ja sam prvi spomenuo voznje i gamepad u temi:
Xepoj87 napisao: Trke su mi bolje na dobrom gamepadu, jer imaju osetljivost kontrola, ali opet, kada bih imao volan, ne bih pogledao gamepad :)
Uncharted 4 je vizuelno jako lep, zato i imam zelju da ga igram, ali je graficki jako los, to je jasno kao dan, jer ima grafiku sa PC-a od pre 5,6 godina(Tomb Raider 2013 ima duplo bolju grafiku).
Dodatno, nisam rekao tada jako los, i ako to mislim, samo da je lose u poredjenju sa igrama na kompu, mada kapiram zasto tebi to sve izgleda vrh, s obzirom da igras igre na grafici staroj 10 godina.
Sve one slike koje si ti okacio su neki graficki doradjeni wallpaperi, a cak se i na njima vidi ogromna razlika u grafici, a tek kada uzmes ove prave snimke igre, bude ti jasno gde je Uncharted 4, a gde Rise of the Tomb Raider graficki:

https://www.youtube.com/watch?v=eoyizpLFGX0

https://www.youtube.com/watch?v=MM1eTr8tZNI

Svaki covek koji ukljuci autoaim i kaze kako je tako igra bolja, ne bi trebao da se mesa u bilo kakvu diskusiju o igranju igara.

Dodatno, naravno da nisam adekvatan sagovornik, kada te sijem uzduz i popreko u ovoj tematici, neko od 15 godina je tebi mozda adekvatan sagovornik, a ja pokusavam malcice da te levelujem...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 13 Maj 2016, 19:10, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Imas pametnija posla od raspravke s 15ogodisnjakom. Npr popij 8 merica i obori rekord Nurburgringa u trkackoj simulaciji na tastaturi :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Npr, ne vidim kako i jedno ima veze sa mnom?
Kada nekoga pokusas da isprozivas, potrudi se malo, ne mozes da lupis samo prvo sto ti padne na pamet, kao one lazi da sam ja rekao da je bolje na tastaturi igrati voznje ili ovo sada.

Recimo, da ja tebe hocu da isprozivam, rekao bih neke stvari o tebi koje su smesne, na primer kako se lozis na sto realisticnije modele automobila iz GTA, ali ti smeta napredak CGI-ja.
Jebiga, ja kapiram da neko kroz igru zeli malo da prozivi nesto na sta se mozda lozi, ali barem malo razmisljaj sta izjavljujes, jer su te dve stvari kontradiktorne.
Da se lozis na teretanu i vezbanje u istoj, a iskustvo u tome ti je par kg tegova koje si kupio gajbi i 2kg belog mesa kojeg pojedes svaki dan, pa ti je i najveci uspeh tu bio da nabacis 5kg misica.
Mene ispravljas za cene branika i govoris kako lupetam da se prodaju po tim i tim cenama, a jedini branik koji si video, jeste kod komsije.
Lozis se na 19 i 20 inca felne i u svakoj temi o tudjim kolima kritikujes kako su im felne premale, jer o istima pojma nemas van toga sto ih gledas na kompu, a u realnosti ti ne bi isao dalje od 15".
Takodje, svaki auto bez s-line, AMG i M paketa ti je sranje, jer opet, iste gledas na slikama, a ne znas zaista sta isti prakticno donose i koliko potencijalno mogu da kostaju.
I onda mene prozivas za neke simulacije i valjda da pijem 8 merica proteina(sto nema veze sa zivotom, popio ukupno 4 proteinska sejka u zivotu i to sa mlekom dok sam sedeo za kompom, da ne bih jeo slatko), ako sam dobro skapirao?
Decko, ok je da ti budes wannabe i da se lozis i przis na sve zivo, ali je nadobudno da ti onda nekoga sa iskustvom o svim tim stvarima ucis sta i kako treba.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Mnogo si iskusan, pogotovo u dijetetici :kezo: Proveo zivot uz komp i kolu zero. :D
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Banujte ih obojicu.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jok, proveo zivot na bajku, kao dijabeticar, organizator kampa za dijabeticare, isao kod 20ak razlicitih alternativnih "doktora" i isprobao oko 10ak vrsta ishrana na duze vreme, a ne samo dijeta.
Ziveo dve godine bez soli, mesa, slatkisa i testa, ronio i lovio hobotnice i ribe i sam ih na vatri spremao sa Georgijem Nazarovim sa kojim sam isao na more po dva meseca.

To sto sam ja na bajku povredio nogu pre 6 godina i ugojio se, ne definise moj zivot, ali jebiga, ne bi ti to znao, jer kapiram da je tvoj zivot jedna ravna linija.

Sent from my Sony
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Milos napisao:Banujte ih obojicu.
:mrgreen:
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Uopste nije smesno,samo ste vaskrsli flejm star od kad je ljudi i video igara.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ja sam samo skrenuo paznju da nema potrebe da me propituje, necu odgovoriti, a gusi se prostor za druge ljude koji mozda misle da diskutujemo. :thumbup:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Haha, da, samo to si uradio :)
Dodatno, presao si preko svoje reci.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Ja krenem da pisem post,i jednostavno ne mogu.

Skuderija PS fanboj,Ksepoj PC fanboj.
Prvi zivi u 2007. gde je tek izasli PS3 dominirao sa 8 jezgara naspram svih PC tada , drugi bivsi profesionalni igrac kantera ima tu neku strast prema sto boljem hardveru , na sve sto nije mis i tastatura gleda kao da ima koleru.

Sto se tice grafike uvek ce PC moci da pusti bolju grafiku i to jednostavno ne sme da se dovodi u pitanje.E sad opet i ima do toga gde se ta grafika primecuje,tj na kojem se ekranu gleda,koja rezolucija,koje rastojanje.

Niti se moze FPS igrati na konzoli kako treba , tj moguce je , ali bukvalno posvetis se da naucis novu vestinu da sto bolje upravljas analogom , i to i dalje nece biti kao mis , ali ce biti zanimljivo , niti mozes strategije igrati ili recimo menadzera.

Sa druge strane ko igra na tastaturi sportske simulacije ili voznje , jednostavno je greh pored dzostika koji ce moci preciznije da podesi u fudbalu jacinu fora ili u kom smeru se pas upucuje , pa i kod voznje doziranje gasa i kocnice , kao i skretanje.

U sustini se sve moze igrati na svemu , samo je pitanje koliki ste mazohisti.Ali svaka prava ljubav boli.

Ja se igram na konzolama vec 20 godina , i igracu se i dalje , imam i Playstation i Xbox i Steam , i svaki sistem ima svoje prednosti.Niti cu moci Civilizaciju na konzoli da igram , niti fudbal na racunaru.

Rotor je odlicno primetio,velika prednost za konzole za offline multiplayer.

A eksluzive koliko su dobre govore da sam i kupio zbog 2 igre Xbox One (Forza Horizon i najnoviji Tomb Raider) , toliko su i odvratne jer cepaju same gejmere da moraju da ulazu bas ozbiljan kes u ovaj sport.No to je pocelo i sa DLC-ovima
Slika
,cak je jedno vreme i steam naplacivao sve dodatke iz modshopa odredjenu sumu,sto je recimo za igru kao sto je Skyrim bas bilo glupo.Upropascava igre.
Mada su uvek postojale,Sonic za Segu,SuperMario za Nintendo,Crash za Playstation,Gears za Xbox itd...To je legitimno pravo proizvodjaca da privoli kupce za konzolu.

U sustini poenta ovog posta je da preterano serete , igrajte se i uzivajte bez potrebe da opravdavate svoj izbor u diskusiji na internetu , jer ispada da ste nesigurni u svoj izbor i trazite podrsku drugih da je opravda.

I pustite GrujicaD da pise vise o VR :)

P.S. Molim vas sve , nemojte da se frljate sa zanrovima

P.P.S. Kaze se video igre,a ne igrice.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Milose potpuno pogresno si me procenio. Ne znam na osnovu cega me stavljas u tabore kad deo toga si napisao nema veze sa mnom, a mozes da procitas u mojim prethodnim postovima. Ja igram sve na svemu, bitna mi je igra i igracu je u datom momentu na platformi koja pruza bolji ugodjaj, a od kontrola cu koristiti ono sto mi prija za odredjeni zanr.

Nema tu nikakve ljubavi, kao sto si napisao nit se civilizacija igra na ps-u, nit se gran turismo vozi na kompu i to je to.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Gledam Metal gear solid 5 gameplay. Šta im znače oni mali padobrani, na koje kače ljude i lansiraju ih u nebo? :nemampojma:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Odgovori