Darko napisao:Jedino me cudi da se jankovic stavlja u prvi plan umesto jeremica. Uz duzno postovanje jankovic mi deluje nekako kao flegma, bez harizme, zivosti, pokretacke snage, sav nesto smoren. Nasuprot njemu jeremic mi deluje britkije, obrazovanije, i sigurno ima 10x vise kontakata u svetu, koliko sam cuo dobar je prijatelj sa xy diplomata u svetu, poput lavrova, itd..

Plus za Sašu1 i Sašu2 je retko ko van većih gradova i onih koji koriste internet uopšte čuo. Verujem da su dobri ljudi sa dobrim namerama, ali jednostavno nemaju šanse. Jeremić je poznat zbog UN, zbog borbe za Kosovo i čak sam u vreme dok je bio na funkciji čuo razne komšije-penzionere-zatucane glasače SNS kako o njemu govore s poštovanjem.
Meni lično je antipatičan kao pojava i previše nadobudan. Ali obrazovanje i rad na Zapadu, kao i perfektno znanje engleskog mu idu u korist. A najviše to iskustvo u UN, pa je dobro upućen kako svetska diplomatija funkcioniše. Ako se uzme da AV sigurno ulazi u prvi krug, mislim da su jedine šanse za pobedu nekog drugog, da taj drugi bude VJ. Sve ostalo je rasipanje glasova.
Kembridž fizika + Harvard MBA, i jedno i drugo vrhunska mesta. Evo uzmi na primer Merkelovu - isto fizika, osnovne studije Lajpcig DDR + magistarske Moskva.Uroš S. napisao: Jeremić jeste Harvard ali fizika.