Kako to funkcioniše? I da li su tačne ta informacije? Kada je neki avion na ruti Istanbul-Pariz preletao preko Bačke Palanke, pogledao sam i video sam neki avion u tom delu neba. Sad da li je to taj ili ne, ne znam
zuzazu napisao:Ovde gde sam ja, prepuno je bicikala bez brzina... Ove u Planet-u sam video. Cenu nisam gledao, ali da su lagani i jednostavni za odrzavanje - jesu. Eto, za neko vozikanje po gradu od A do B, pa vidis da ti i ne trebaju brzine, hidraulika, kevlar, karbon, i sl. Stvar radi radnju a lahko ju je i u ruci poneti.
Sve zavisi od konfiguracije terena, tj. kakav grad je u pitanju. U starom delu Beogarda je bicikl bez brzina slabo upotrebljiv. Ja bih u navedene modele dodao zadnju glavu sa brzinama (bar tri - a može i sa 7, 8, 11 po želji i potrebi) i to bi bio pun pogodak.
U Upsali (Swenska) sam video babu kako przi bajs uz brdo. Prvo sam ostao zabezeknut kad sam video kako pici, a onda sam normalno, spustio pogled na bajs i na moje zaprepastenje video da nema brzine! Da li treba reci da je pitanje voznje bicikla kod njih pitanje kulture i da se ne skidaju sa njega?
Mnogo smo se razmazili.
Ako ne ide uz brdo od Dorcola do Kneza, pa bicikl pored sebe i guranje. Ovakvi bicikli su za relaksiranu voznjixu a ne da sednes pa da se ne skidas...
Normalno, svako procenjuje za sta mu treba bicikl.
Naravno, naravno. A i tu jednu brzinu onaj ko sklapa bicikl može izabrati sa odgovarajućim prenosom, već prema konfiguraciji terena. Kao npr. Ponika, mislim da je tu prenos negde oko 1.5 (+ mali točkovi). Može lako uzbrdo, a na ravnom teraj u obrtaje ako hoćeš brzo.
Ali, kao što kažeš, glavni faktor je kondicija vozača.
zuzazu napisao:U Upsali (Swenska) sam video babu kako przi bajs uz brdo. Prvo sam ostao zabezeknut kad sam video kako pici, a onda sam normalno, spustio pogled na bajs i na moje zaprepastenje video da nema brzine! Da li treba reci da je pitanje voznje bicikla kod njih pitanje kulture i da se ne skidaju sa njega?
Mnogo smo se razmazili.
Ako ne ide uz brdo od Dorcola do Kneza, pa bicikl pored sebe i guranje. Ovakvi bicikli su za relaksiranu voznjixu a ne da sednes pa da se ne skidas...
Normalno, svako procenjuje za sta mu treba bicikl.
Koliko sam se puta vracao sa Ade ciganlije pa preko novog mosta koji je sa te strane strmiji da se popnes, vidim na pola puta momci guraju bicikl jer ne mogu da izadju uzbrdo imaju bicikle sa brzinama a ja pored njih sa cerkom nakacenom samo se smejemo
Baš sam se tuda penjao danas kad sam naišao na sporaća koji se vukao 7-8km/h. Samo sam dao gas i prosto ga oduvao sa svojih 9km/h. Uz doduše malo puftanja i pantanja sa moje strane
Kad sam bio junosa, kladio sam se da cu da se uspentram nekom strminom u 21 brzini, od C.padine do Banovog brda, nisam uspeo, ali sam zato pokrivio pedale...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Danas je u Nisu pocela prva etapa velikog biciklistickog maratona, valjda 96 km, i to je pocela tacno u 16h krenuvsi iz centra grada. J_bote, bukvalno su blokirali grad, podelili ga duzno na 2 dela i u periodu do 19 h je bio apsolutni kolaps, putovao sam s posla sat ipo, napravio 40km jer sam na kraju morao da izadjem na auto put i da udjem u grad bukvalno s druge strane, nikad nisam zatekao ovakvu guzvu, mislim da je 50% povrsine grada bilo u saobracajnom kolapsu, i to bas je tada padala kisica, pa su autom na ulice izasli i oni koji nikada ne voze. Haos!
Voda je počela da se izliva na najnižijim delovima staze - kod sajma i kod Nebojšine kule. Kad se vodostaj digne za još 10-20cm neće moći da se prođe tuda. S obzirom kako raste, to će biti možda već sutra ili prekosutra.