Tesla automobili

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Tesla automobili

Post od swemir »

E da si ostao veran bengoli i uzeo g20 i dalje bi vozio :) i to.bi vozio savrsenstvo nebesko...

Ovako.nek te sintetički jag šeta tamo vamo Slika

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Slažem se sa Nidzin postom šta nas čeka, ali ako nas čeka Tesla, onda bolje da putujem javnim prevozom. Ono ne da je ruzno, nego je ogavno, posebno interijer, ne znam ko moze to da vozi, i kako mu ne smeta da gleda TV kad vozi ( koliko se tesla opste vozi ), kako je tek noču ne smem nid a zamislim.

Jedno pitanje? Da lie je iko od vas ikad video teslu u realnom prometu da vozi brže od nekog avtobusa? Ja nisam, niti ne znam nikoga ko jeste, odgovor je jasan, nije baš zabavno stajati svakih pola sata za par sati da se ti baterija napuni.

Inače nisam avtomatsko protiv avta na struju ( u prvoj tesli sam se vozio i fascinantno ide ), ali hype oko Tesle mi ide na neki organ, slično ko Iphone.

I ako smo iskreni, svima je fino da se voze na EV jer je jeftino ( dizel priča se ponavlja ), koliko bi se jih lozilo na struju da kosta km isto ko sa benzincem?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

swemir napisao:E da si ostao veran bengoli i uzeo g20 i dalje bi vozio :) i to.bi vozio savrsenstvo nebesko...

Ovako.nek te sintetički jag šeta tamo vamo Slika
Mislis G30? :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Meni je Tesla preskup auto, najjeftinija Tesla u DE košta 80k evra što je neznatno jeftinije od S klase ili oko 10% jeftinije od Panamere. Ja ne želim da vozim elektro auto, čak ni hibrid, tako da me ta priča ne interesuje.

Ja kod Tesle koncept elektro auta vidim samo kao način da se poluproizvod naplati masno i da to ima "smisla". Kada bi neko kupio konvencionalno pogonjenu Teslu po ceni od 80k evra a da kao alternativu ima Panameru, S klasu, Ghibli i slične automobile?
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Ja sam u DE, bar u Kelnu, video vise Tesli nego Skoda Oktavija, Hyu i30 ili Ceeda.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I u oslu ih ima najvise. Smanje ti porez znacajno pa ti se najvise isplati da uzmes teslu i elektricnog golfa.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

maniaxxx napisao: I ako smo iskreni, svima je fino da se voze na EV jer je jeftino ( dizel priča se ponavlja ), koliko bi se jih lozilo na struju da kosta km isto ko sa benzincem?
Struja (dnevna) je skuplja od dizela, kao energent.
kWh struje (neto) je bez akcize oko 7 dinara, kWh dizela (neto) bez akcize je oko 6 dinara.

Jeftina voznja je nesto sto drzava ne zeli sto pokazuje (zbirnim) porezom od >100% na dizel/ benzin i skoro toliko na TNG.

Ako bi se masovnije preslo na EV sasvi je izvesno da bi drzava uvela /povecala poreze i neke nove "garnatne takse" kao sto je uvedeno za tecna naftna goriva.

Kako u kojoj zemlji, u osnovi se EV pogone osnovno na ugalj, ili uran koji su sve samo ne ciste tehnologije pa je i masovno koriscenje EV koje bi bilo glavni nacin pogona vozila vrlo upitno sa ekoloske strane posmatranja.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Manji porez, besplatan parking i putarina i smeš da koristiš bus traku :)

Bilo je reći o ukidanju nekih subvencija ali ne znam kako je sad.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

ftj napisao:... i elektricnog golfa.
E tako već može.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Pa da, to i jeste kvalitet Tesle, ne njihov proizvod nego konkurencija koju proizvode. Njihov proizvod je odličan za US vozikanje, daily commute od garaže do posla i nazad. Auto moraš da imaš pa moraš.
Zašto Chevy Volt nije dobar a Tesla jeste, nemam pojma... ja ga video u javnoj garaži u LAu još 2011 kako se puni na šteker. Znači već 6 godina imaju serijski model koji radi a nisu mrdnuli... To je pitanje za Chevrolet :) al oni nemaju 5-6-11-15 milijardi viška koje mogu da uprcaju u dodatni R&D jer prosto, nisu prodavali precenjene automobile.
Zato mi je smešna kritika npr. ljubitelja nemačkih proizvođača automobila kad imaju tri četiri poluproizvoda u ponudi dok većinom prodaju precenjena vozila, umesto da budu bolji od svih i kao pravi tehnološki lideri. A onda su najglasniji u kritici Tesle zato što tvrde da prodaju poluproizvod.
Realno, Musk šalje svoja vozila u svemir. A nemačka trojka je i dalje na nivou fijakera.
Što se subvencija tiče, možda ih oni ne dobijaju od nemačke vlade ali su sigurno zaštićeni na neki drugi način.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

O kakvim ti precenjenim kolima pricas?

Malo se informisi pre nego sto pises napamet.
Sta je tacno nenornalno i precenjeno u tome da firme koje prodaju preko 2.5 miliona luksuznih kola i obezbedjuju servise za jos 10 zaradjuju 10 milijardi godisnje?
Margina im je ispod 10%, gde je tu dranje i precenjenost?
Te firme su dovele automibile do fascinantno visokog nivoa na kom su danas a vi ih slobodno podcenjujte.

Ovo gde su sada im nije palo s Marsa, ne mogu svi da se ponasaju bahato i neodgovorno kao Tesla, kakav bi to karambol bio kad bi svi trosili pare koje nemaju.
Korisnikov avatar
Dani
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Okt 2014, 02:41
Garaža: BMW F10 530d

Post od Dani »

Cuj Njemacka trojka na nivou fijakera.
Pa skoro svi bitni sistemi koji su danas prisutni u automobilskoj industriji su potekli upravo iz Njemacke auto industrije. Upravo oni su doveli autoindustriju na nivo gdje je danas i onda dodje jedan glupi Tesla i kao ovo 120 godina sto su radili ne vazi.
Tesla je napravio bum i imaju dobar hype oko elektro motora, ali kad ozbiljni igraci udju u to tek onda cemo vidjeti da li je taj Tesla stvarno toliko dobar. Gledam po netu i vidim da vecina zaludjenika za Teslu su IT frikovi kojima je bitniji kakav softver ima auto, nego dizajn, vozne karekteristike itd.

Najsmjesnije mi je kad neko stvarno misli da neko ko je u auto industriji 120 godina ne zna napraviti elektro auto, a neko ko je od juce zna.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

I dalje ne shvatate.

Da li vam je jasno da oni NIKAD ne bi napravili električni auto? Nastavili bi da sve prave budalama.

Mogu da naprave i bolje i brže i jeftinije, nego neće. Samo neki eksterni faktor je mogao da promeni žalosno stanje stvari.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Pa sta ako nece da prave na struju? Ok, svidja mi se taj obrtni momenat i jednostavniji sklop ali nedostatak zvuka, nemogucnost dugog putovanja, pad kapaciteta baterija mi sve to cini manje privlacnim. Jbt autonomija vozila ti se nakon (recimo) 7 godina upotrebe smanji pa vise ne mozes putovati u Austriju, ali mozes u Sloveniju (karikiram).

Послато са m2 уз помоћ Тапатока
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Koga prave budalama? Koji to ljubitelj žuri da vozi auto na baterije? Ja ne znam ni jednog :)

Pusti IT gikove...

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Odgovori