Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
Re: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?
ObraTiti paznju, postoji paket dynamic i dynamic plus. Moji si uzeli dynamic i uz njega su dobili set za reparaciju, pa uvek proveriti sta ide uz auto..
Rezerni točak je skoro uveden, a Dynamic plus žnači da imaš led dnevna svetla, automatsku klimu i još nešto ne znam šta. Ovaj od danas nije imao led svetla, dakle nije Dynamic plus.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Hm, po specifikaciji su motori egal u ubrazanju, ali Ceed ima nešto veću maksimalnu brzinu (175 vs 182), ako je to iole bitno. Sigurno da je Auris generalno bolji auto, ali treba provozati oba pa videti koji ti bolje leži. Koja je razlika u ceni?
Posetite www.garaza.rs !
Auris definitivno
Meni je maksimalna brzina potpuno nevažan faktor. Oba vozila razvijaju zabranjene brzine, tako da...trojanac napisao:Hm, po specifikaciji su motori egal u ubrazanju, ali Ceed ima nešto veću maksimalnu brzinu (175 vs 182), ako je to iole bitno. Sigurno da je Auris generalno bolji auto, ali treba provozati oba pa videti koji ti bolje leži. Koja je razlika u ceni?

Razlika u ceni, koliko vidim, je 1000€ između osnovnog Aurisa i Ceed-a Dynamic. S tim da osnovni Auris ima npr automatsku klimu... Nisam obilazio Toyotin salon jer je do pre neki dan Auris bio cenom poprilično iznad mog limita. Svakako treba videti uživo. Na ovogodišnjem sajmu u BG sam vozio Aurisa tri kruga po onom klizavom poligonu i auto mi je "legao" kao da sam odrastao u njemu. Ali mala je to proba da bi se nešto pričalo.
Još uvek nisam našao podatak da li je Ceed pocinkovan ili nije. Prodavac kaže da jeste ali ko još veruje prodavcima

Gledao sam sa mojima Aurisa u isto vreme kad smo gledali i ceed-a. Ja sam tu ostao razocaran prostorom pozadi, onako malo prostora bih zakonom zabranio. Pazi kad smo moja porodica i ja oko 178cm i nema mesta da se sedno jedno iza drugog.
Takodje, iznutra mi deluje totalno bezlicno, kao da sam seo u auto sa kraja devedesetih....
Da ne bude da samo hvalim ceed-a, upravo sam se vozio sa roditeljskim ceedom i primetio sam dve stvari koje bi me iritirale da je moj auto, jedna je to sto NEMA pokazatelj trenutne potrosnje, ima kao neki grafik sa stepenima od 5l, dakle trosis ili 0l ili 5l ili 10l Sve izmedju je cisto nagadjanje koliko je. Ujedno, losa zvucna izolacija na tockovima. Motor je idealno izolovan, tockovi nisu...
Takodje, iznutra mi deluje totalno bezlicno, kao da sam seo u auto sa kraja devedesetih....
Da ne bude da samo hvalim ceed-a, upravo sam se vozio sa roditeljskim ceedom i primetio sam dve stvari koje bi me iritirale da je moj auto, jedna je to sto NEMA pokazatelj trenutne potrosnje, ima kao neki grafik sa stepenima od 5l, dakle trosis ili 0l ili 5l ili 10l Sve izmedju je cisto nagadjanje koliko je. Ujedno, losa zvucna izolacija na tockovima. Motor je idealno izolovan, tockovi nisu...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To je do onih imbecilnih guma, bilo bi me blam da ih vozim. One Kinergy sa cveticima na boku, jezivo.
Potrosnja je grafik, i on ide linearno, samo su marekeri postavljeni na 5 l.
Nisam primetio razliku u sumu guma sa npr focusom.
Nisam primetio razliku u sumu guma sa npr focusom.
ma znam ja da je taj grafik trenutna potrosnja, ali ako imas stepen 0, 5, 10, kako mozes znati da trosis recimo 5.5 ili 6.2 ili 7.9 ili slicno. Pojma nemas, nagadjas. Veruj mi iritantno je.
Inace, ako je to bitno, prosecna potrosnja po nbgd, zemun je 6.1. (1.6 crdi 128ks)
Inace, ako je to bitno, prosecna potrosnja po nbgd, zemun je 6.1. (1.6 crdi 128ks)
Tako je i na Hondi debilan grafik.
U kom salonu ti radis?xxmarkoxx napisao:Ako ti to ovaj prodavac nije nudio, mogu ja da ti sredim to
Ne radim ni u kakvom salonu, cak sta vise, moja strucna delatnost je dijametralno suprotno od prodavca automobila 
Ali kao neko ko je kupio vec 2 KIA vozila, imam poseban status kod prodavaca u salonu pa za drugare forumase uvek moze nesto da se sredi...

Ali kao neko ko je kupio vec 2 KIA vozila, imam poseban status kod prodavaca u salonu pa za drugare forumase uvek moze nesto da se sredi...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Vrlo do jako...Heinz napisao:Tako je i na Hondi debilan grafik.

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...