Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Biciklizam

Post od grujicd »

Evo jedna stara slika, nisam sad pored bajsa da ga slikam:

Slika

Sad mi je tek palo na pamet da bi mogao da ga testiram i u stajanju - zakočim i guram ga pa da vidim koliko se mrda taj amortizer. Probaću i sa tim podešavanjima na amortizerima.

Edit: malo guglanja mi je pokazalo da dosta ljudi ima taj problem. Samo kad krenu saveti kao da su na latinskom, ne znam te delove bajsa ni na srpskom kako se zovu a ne na engleskom. Kad budem prolazio pored nekog servisa svratiću da pogleda majstor. Sad bar znam malo više nego prvi put kad sam pitao.
Poslednja izmena od grujicd u 14 Jun 2013, 15:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Probaj da eliminišeš samu viljušku kao problem.
Ako nije viljuška na taj način, može da bude problematična na drugi način, da se čiri pri jakom kočenju, ali je to najmanje verovatna opcija. Čak i da je to da se rešiti takozvanim busterom.
Treća pocija je da su same kočnice nekvalitetne i da nisu dovoljno jake da iztrpe stisak.
Četvra ocija je da nije ništa od toga nego da viljuška nije dovojno jako stegnuta. Ovo ćeš proveriti tako što ćeš dok bicikl stoji uhvatiti viljušku i probati da je cimaš napred-nazad i da tako vidiš da li radi u odnosu na vrat bicikla kroz koji prolazi. Ne sme da bude lufta i mala je šansa da je ovo jer bi provalio već.
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

BAJKER napisao:
Incognito napisao:Sto se tice novog mosta i penjanja na isti sa strane ade,moram da kazem da ono nije nimalo zgodna putanja za penjanje,cak ni za profi bajkere.Ne mogu da kazem da se namucim kada se penjem na most,ali ako se vi penjete tuda kao od sale,onda svaka cast ! :) Naravno,pricam o nekim niskim brzinama.
Ja se tuda penjem jos sa detetom pozadi, ovi sto ne mogu da izguraju a koje sam video su duplo mladji od mene :mrgreen:
:oops:
A ja dok sam gore gurao bicikl sve sam gledao oko sebe nadajuci se da me neko ne primeti kako se ne bih obrukao,kad ono prolete pored mene jedan cetrdesetogodisnjak sa detetom pozadi. :mrgreen:

Salu na stranu,sto se toga tice,nije strasna uzbrdica,savladavao sam ja mnogo gore uzbrdice,a i svakako je dobra za nozne misice.Mnogo veci problem je kad se ljudi s mosta spustaju niz nju pri punoj brzini,a ona podloga onako klizava.Ne smem ni da pomislim sta bi se desilo kad bi neko tresnuo o asfalt u punoj brzini. :kuku:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Kada idem sam preko mosta ako se uverim da nema nikog na tom delu nizbrdo, raspalim po pedali u tridesetoj brzini idem preko 50 :D Dva puta sam sustizao i prestizao gradski bus, on putem a ja biciklistickom stazom :)
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ja kada idem preko novog mosta, sa nbg-a ka adi, uvek idem ulicom. Dovoljno je siroko da ne bi bilo neprijatnih situacija, dok je pesacki deo dosta uzi i klizaviji.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Jutros je pao Tur d Kineski mos'.
Kruzna tura po nasipima i njivama beogradske Vojvodine :mrgreen:
Borca-Crvenka-nasip-Kineski most-Kovilovo-njive-Borca

To je izgledalo otprilike ovako (tek pred zgradom sam se setio da imam i Endomondo):
Slika
Ukupno - 20km. to mu dodje bar dvesta po asfaltu :D

Salu na stranu, nasip je uglavnom lepo utaban.
Na par deonica je nesto uza staza i visa trava, pa sam strahovao od krpelja i stidnih vasi (da, dobro ste procitali, ne znate vi cemu nasip sluzi nocu :kezo: )

Ovde sam zastao, proverio zalihe vode i prelomio na koju cu stranu:
Slika
U daljini se nazire gradiliste mosta, do kojeg na kraju i dodjoh (par slicica je u temi o putevima).
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

S obzirom da je danas poprilicno toplo, zalihe vode uvek treba poneti kada se ide biciklom, pogotovo ako se vozi neurbanim sredinama kao sto si ti uradio. Prakticno si uradio bekstvo iz grada a opet si vozio na teritoriji grada BG-a :bravo:
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Narandžasta biciklistička tura okupila više od 500 biciklista iz regiona

U Beogradu je danas održana prva "Narandžasta biciklistička tura", na kojoj je učestvovalo više od 500 ljudi iz zemalja regiona, svi odeveni u narandžasto, po holandskom uzoru. Manifestacija "Beograd Velograd", koja se danas zaršava, nastaviće se brojnim radionicama sve do 17 sati.

Slika
Tura je organizovana u okviru završnog, trećeg dana Festivala "Beograd Velograd", koji promoviše koncept urbanog biciklizma, kao jednostavnog, jeftinog i ekološkog vida gradskog prevoza.

Nakon ture organizovana je Kartatag radionica pravljenja bicikla u Savamali, na ulici ispred KC “Grad” (Ul. Braće Krsmanović 4). Ekipa iz Kartataga pravila je pokretna biciklistička parkirališta od odbačenih materijala
Učestvovalo je više od 500 biciklista
Slika
Na istoj lokaciji do 17 sati biće organizovano nekoliko radionica, a posetioci će moći da dobiju i informacije o biciklističkom turizmu i posete poslovni sajam sa nekoliko kompanija iz Srbije, regiona i Holandije koje će izlagati svoje proizvode.

Uz podršku ambasade Holandije u Beogradu i na osnovu holandskih iskustava u oblasti gradskog biciklizma, "Beograd Velograd" se kroz radionice bavi unapređivanjem infrastrukture za biciklizam, biciklizmom kao mogućnošću za biznis, dizajnom u biciklizmu.

Dugogodišnji aktivista i promoter biciklizma u Beogradu, osnivač Festivala "Beograd Velograd" i vlasnik kompanije "BikeBelgrade" koja za turiste organizuje biciklističke ture oko Beograda, Holanđanin Ralf van der Zijden ističe da biciklizam nije samo sport, te je cilj festivala da se pokaže da su dva točka mnogo više od toga, čak i poslovna prilika.
Jedna od akcija bila je i pravljenje bicikala od odbačenog materijala
Slika
Istraživanje iz 2011. je pokazalo da oko 20 odsto stanovnika Beograda smatra da bi svakodnevna vožnja biciklom za njih bila prilično jednostavna, ali svega 0,6 odsto zaista koristi bicikl kao vid prevoza, iako je pogodan za putovanja do sedam kilometara udaljenosti.

Oko 55 odsto Beograđana smatra da se glavne koristi od korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva odnose na zaštitu životne sredine od zagađenja izduvnim gasovima, dok je između 20 i 30 odsto ispitanika istaklo pre svega da je vožnja biciklom ekonomičnija u poređenju s vožnjom automobilom.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ja danas do Košutnjaka i nazad. Baš je bilo vruće.

Peđa šta je ovo što izgleda ko neko jezero?
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

To jezero pored Borce zove se "Veliko blato"
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Tako i izgleda. :kezo:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Bajker je u pravu. Ipak, da li je jezero ili nije, pitanje je. Vecito se vode rasprave da li je bara ili jezero

Ne znam kako, ali je u privatnom vlasnistvu. Pored je ribnjak, a sada je i celo "jezero" postalo deo istog. Prvo se ribarilo, pa je sluzilo samo za tov ribe, pa su povadili ribu, pa su ponovo poribljavali... A to se samo malo sto sam cuo od pecarosa. Ko zna sta je sve tu stvarno bilo :D

Kao i obicno, stalno se nesto bombasticno najavljuje po Beogradu, pa tako i za ovo najavljuju neko sredjivanje i razne sadrzaje. Nisam siguran kako ce to uspeti u mocvari, ali ko zna, i Vegas je u sred pustinje. NIkada nisam otisao tamo, niti bih znao da to postoji, da ne odoh na Lesce. Posle sam tek skontao kuda vodi putokaz za ribnjak Mika Alas. Google Earth mi je skroz otvorio oci :mrgreen: Jedan dan cu otpedalati tamo, ukoliko nije zabranjen pristup...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Šta te briga i da je zabranjeno. Budi brži. :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Jes pa da njega upecaju ko soma :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Bajkeru, ono kliktanje iz srednjeg pogona, koje u tvom prisustvu nije htelo glasa da pusti svih 50 km prošle nedelje se danas povampirilo. Kliktalo je ko blesavo. Primenio sam recopis koji sam negde našao - zalio sam ga vodom iz bidona i prestalo je. Suludo, al je tako. Nešto nu ne prija vrućina.
Moraćemo da ga rastavimo da vidimo jel u njemu živi drekavac.
Odgovori