Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Post od maniaxxx »

AMG motore sklapaju Turci i naši, i od toga beže švabe....izpadne da rade samo stranci a Švabe su na socialnoj :mrgreen:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Pa polako Zapad ide ka tome...neko brže, neko sporije. "Robovi" sa strane rade sve, dok "patriciji" rade samo fine poslove ili ne rade jer ubiraju prihode i bez rada. Na kratak i srednji rok lepo izgleda i funkcioniše, a na dugi rok nije dobro...za "patricije", pre svega. Što se tiče celog društva...pa kako se gleda: nekome se od toga prevrće stomak jer nestaju "stare, dobre vrednosti", a može i da se gleda pozitivno kao nova energija u posustalo društvo i sveopšti napredak koji će doneti novu vrednost i novu klasu "patricija". Ali, nije to ništa novo u istoriji.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A da cujete tek tuznu pricu svabe gastarbajtera (Franfurkt okolina) koji radi kod nas u firmi :) Pljuje po Nemackoj vise nego vi po Srbiji :) Jedino voli da ga vozim u Nemackoj masini :) Mnogo simpa tip... Kada ga slusam cujem odjeke iz Srbije:) kako je sve relativno i zavisi od ugla gledanja...
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

starac vujadin napisao: 24 Dec 2018, 19:30 Eto, da je u bolnici u Beogradu na toj poziciji 9 Srba i 7-oro iz Sirije, Angole i Vijetnama šta bismo mislili ovde?
Da, baš me zanima kako bi pisali ovde?

@Woodoo Pa nzm jesi li ksenofob? Ja to nisam rekao, ali ne vidim čemu teorije zavere i strahovi pa čak i da ovde dođu da žive ti isti migranti (iako su šanse male)...

Ako je ok ići napolje raditi u zemljama koje su već prihvatile milione takvih, i tamo negde su ti oni radne kolege, komšije, i deci školski drugari, ne znam zašto ne bi i ovde mogli biti?
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ako se vratite dovoljno daleko u prošlost, shvatićete da smo svi mi migranti, samo nam je vreme dolaska na ovo područje drugačije.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Iznenadili biste se koliki je trenutni broj fizickih radnika kineza, turaka, ex sfrj na gradilistima u Srb.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

ljuba napisao: 24 Dec 2018, 20:11 A da cujete tek tuznu pricu svabe gastarbajtera (Franfurkt okolina) koji radi kod nas u firmi :) Pljuje po Nemackoj vise nego vi po Srbiji :) Jedino voli da ga vozim u Nemackoj masini :) Mnogo simpa tip... Kada ga slusam cujem odjeke iz Srbije:) kako je sve relativno i zavisi od ugla gledanja...

Koje stvari ga konkretno tiste?
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Hteli mi to u SRB ili ne-ali za 5-10g ako se nastavi osipanje stanovništva kao do sad, a naročito medicinskog osoblja-ko će da to radi u Srbiji?

Država ne čini ništa(ili jako malo) da nas zainteresuje da ostanemo. Mada, mislim da ne moramo da se brinemo puno, ne verujem da je veliki broj migranata zainteresovan da ostane.

@DukeNS

verovatno iste kao i ljude u SRB-ili jako slične
What i do for the livin'? I live for the livin'.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Svabe su izuzetno direktne i bez dlake na jeziku i bez zle namere kada kritikuju.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Teško je našim ljudima da shvate(ne mislim na tebe DukeNS) da i Nemci, iako imaju deset puta veći standard i isto toliko uređeniju državu od nas-često imaju iste muke kao i mi.
Poslednja izmena od superboss u 24 Dec 2018, 20:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Najvise ga tisti policijska drzava :) Kaze mi Svabe smo mnogo gadni kada se radi o zakonima i policiji. Plus uslovi rada :) Mozda ja nisam relevantan i objektivan, ali i meni je Nemacka mracna maksimalno. Policija i drzavni organi nenormaln grubi i strogi. Jedan primer iz 2000 godine. Isao sam vozom od Beograda do Amsterdama. Nemacki kondukter je hteo (izbacio me) da me izbaci iz voza sto nisam imao 1DM doplatu za neki specijalni tip voza, i izveo me dok nisam palatio to i dubio na glavi. A u Holandiji u istom tom vozu kondukter je samo bacio pogled na kartu i pozeleo mi lep provod - pa isto tako na svim nivoima. A da ne pricam da je nemacki kondukter obucen kao SSobac, a Holandski u sareno zuto plave boje... I mene licno nervira sto se u Nemackim firmama gazdama i sefovima obracas kao bogovima, a u Holandiji kao drugarima, na skoro svim nivoima...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Što se toga tiče, mislim da je Nemačka mala maca za Veliku Britaniju.

Oni su tek "uzakonjeni" uzduž i popreko.

Da se razumemo, nikad nisam bio u UK-ovo sam zaključio iz priča sa ljudima ovde.

@ljuba

Retko koja država po opuštenosti može da se poredi sa Holandijom.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

superboss napisao: 24 Dec 2018, 20:40 Teško je našim ljudima da shvate(ne mislim na tebe DukeNS) da i Nemci, iako imaju deset puta veći standard i isto toliko uređeniju državu od nas-često imaju iste muke kao i mi.

Iako si apostrofirao da ne mislis na mene, licno nemam iluziju da su oni bez problema, samo me je zanimalo na cega su upucene najvece/cesce zamerke...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

PS: Zapad je maksimalno zeznut kada im zapadnes za zub - zasluzeno ili ne.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

ljuba napisao: 24 Dec 2018, 20:41 Najvise ga tisti policijska drzava :) Kaze mi Svabe smo mnogo gadni kada se radi o zakonima i policiji. Plus uslovi rada :) Mozda ja nisam relevantan i objektivan, ali i meni je Nemacka mracna maksimalno. Policija i drzavni organi nenormaln grubi i strogi. Jedan primer iz 2000 godine. Isao sam vozom od Beograda do Amsterdama. Nemacki kondukter je hteo (izbacio me) da me izbaci iz voza sto nisam imao 1DM doplatu za neki specijalni tip voza, i izveo me dok nisam palatio to i dubio na glavi. A u Holandiji u istom tom vozu kondukter je samo bacio pogled na kartu i pozeleo mi lep provod - pa isto tako na svim nivoima. A da ne pricam da je nemacki kondukter obucen kao SSobac, a Holandski u sareno zuto plave boje... I mene licno nervira sto se u Nemackim firmama gazdama i sefovima obracas kao bogovima, a u Holandiji kao drugarima, na skoro svim nivoima...

Holandjani so baš opusteni, vi ste ko neki rasta evropejci :mrgreen: . Ali po tvojem pisanju očigledno je, da je NL prijatnija za život od večine EU zemalja ( ako izuzmemo vreme i skupe avtomobile).

Inače što se kukanja tiče, čak i Norvežani kukaju, ili bolje rečeno kritikuju vlast in to i ono, i to takvi koji su i za njihov standard imučni, meni je normalno bilo nepojmljivo kako oni vide situaciju, mnogo toga zavisi od tačke gledišta. Nažalost u SRB je narod toliko sjeban da jim je i redovna plata neka znastvena fantastika, ili da su pazi prijavljeni na poslu...
Odgovori