Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Biciklizam

Post od Paja »

grujicd napisao:Pa da, kacige su posle ušle u priču. Inače bacio sam pogled i na sve izložene kacige u Planet Bike-u. Poneka je imala mrežicu ispod prednjih otvora, što je možda i dovoljno, ali nijednu nisam video sa mrežicom ispod svih otvora.
Imaju mrežice na prednjim otvorima, na zadnjim ti ne treba. Valjda si brži. :kezo:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ja bih trebao da zamenim moju, ova je stara vec 8-9 godina i ofucala se, juce sam svratio u P.B. da pogledam, u odnosu na ovu sto imam sve su bar 1/3 lakse od ove moje :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ne znam ko od vas je bacio kletvu na mene i ostružički most ali neko jeste. Nema drugog objašnjenja - mračne sile su u igri!

Juče sam krenuo u tom pravcu i ostao bez naočara. Pošto sam bio malo gluplji i nisam na vreme shvatio da su zle čini u pitanju - krenuh danas ponovo. Ovaj put sam se ozbiljnije borio sa snagama zla i uspeo sam da izađem sa ade i krenem put ostružnice. Međutim, posle 3-4km sam malo spustio tempo što je bilo dovoljno kletvi da me stigne i da mi probuši gumu. Zamenuo sam je i krenuo nazad, shvativši da nam neke destinacije nisu suđene, da neka pitanja ne treba ni postavljati i da sam srećan što sam tako jeftino prošao.

:rofl:

A sad nazad na pravo pitanje. Malo mi je dosadilo da jednom mesečno menjam gumu na sred vožnje. Do sad je uvek bio problem sa gumom - pucale su uzdužno, kod ventila i sl. što pokazuje loš kvalitet gume. Još nijednom nije bio u pitanju trn, ekser, posekotina ili tako nešto. Moram da priznam da se nisam ni trudio da nađem bolje unutrašnje - kad mi pukne zamenim, staru bacim i odmah u prvom servisu/prodavnici kupim rezervnu. Skoro uvek je u pitanju neka made in china za 300-400din. Sad bi da probam da pronađem malo bolje unutrašnje, koliko god da koštaju. Međutim sad imam dilemu. Spoljašnje su već ispucale i izlizane i mogle bi već i da se menjaju. A još su i polu kramponke i široke - ne baš ono što meni treba. Iako 95% vozim po asfaltu, ne bi da idem na previše usku gumu da ne bi pazio na svaku rupu ili ivičnjake od 1-2cm. Ili drugim rečima - treba mi guma za gradsku vožnju. Blato, kiša, za to mi ne treba, eventualno neki kratak zemljani putić.

Trenutna guma je 26x1.95. Na koju širinu bi mogao da idem? Da li to zavisi od dimenzija felne? Na felni imam nalepnicu na kojoj piše: 559x19 DIN, 26x1.75

Da li imam bolji i opremljeniji servis na NBG od P.B. preko puta arene?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Imaš dve opcije koje meni padaju na pamet. Prva je slik za MTB točak i tu se kunu u Kojak http://shop.jankovic-comp.rs/proizvodi/ ... s_2012/237
Drga opcija na koju bih ja išao je nešto iz Marathon serije npr http://shop.jankovic-comp.rs/32/igenbit ... etails/513
Kojak je čista drumska guma i pokazala se odlično na asfaltu.
S druge strane Marathon serija ima silne zaštite i jako teške se buše. Tu bih išao na racer jer je najlakši i najbrži. Nema zaštitu kao npr marathon plus, al je duplo lakši i prilagođeniji asfaltu.
Usput uzmeš i nove schwalbe unutrašnje i rešiš problem na duže staze.

Obrati pažnju u kakvom je stanju traka koja štiti unutrašnju od nipli.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Slik ne bi stavljao sigurno. Nisam u 100% performance fazonu kao neki ovde :mrgreen:
Ne izlazim sa bajsem po kiši, ali ne bi ni da gatam da li će da me me uhvati nekad uz put a da ne smem kroz baru da prođem. Vidim da je ova druga guma širine 1.5. Misliš da je to ok širina?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ja vozim Michelin 1.5 širinu, treking gumu, kao neki "intermediate", izvanredna je.

Inače, ne plaši se slikova na biciklu, nije to tolika frka.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Što ne bi bila? Pa to je oko 4cm. Ajde sačekaj Bajkera i Baxa da se oglase, al ja mislim da je ok.
starac vujadin napisao:Inače, ne plaši se slikova na biciklu, nije to tolika frka.
:plusone:

Ja vozim čist slik i vozio sam po mokrom, kroz onaj najfiniji mulj koji je Sava nanela na kej, kroz lomljen kamen...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja vec dve godine teram 1,4 gume, burazer 1,25 slikove.

Sad ne bih nikad uzeo deblju gumu, niti mi je potrebna.

Nisam imao ni nekih problema, a vozio sam u svim mogucim varijantama, cak teram i preko makadama, sto se mene tice nema bezbednosnih problema.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

+1
Inace vozim Kenda slik 1.5 sirine i nisam imao nikakvih problema.

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Kako vam se tanki slikovi ponašaju pri prelasku preko mokrih slivnika i mokrih tramvajskih šina? Ja sam nekada vozio trkačke gume širine 1.25 i svaki dodir sa pomenutim objektima je trenutno izazivao padanje. :) Sada na MTB imam slikove 1.75 i oni su, što se toga tiče, bezbedni. Kada budem menjao gume, skoro sigurno ću kupiti Continental Sportcontact 1.6: http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... Gume/2202/ (559 ima u debljinama 1.9, 1.6, 1.3, a ima i 700C). Nisam znao za te Scwalbe Kojak, uzeću i njih u razmatranje.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ja vozim sport Contact 700x32C i nisam imao problema. Kad procenim da bi moglo da bude čupavo samo pustim da pređe. Nema naglih pokreta.
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Ja imam ove UvexSlika

Uploaded with ImageShack.us
Kupio sam ih prosle godine u Planet bajku ,ova crna guma se pozadi skoro nacisto "pojela" i izbila je plastika koje me sad pomalo zulja ,safcici su zardjali.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Burazer vozi svaki dan 15-20km do posla sa 1,25 Kenda gumom, i do sada nikad mi se nije pozalio, vozi i po kisi i preko zime.
Znaci padas, ako u krivini sa sljunkom kocis na prednjoj gumi, u ostalim prilikama ne desava se nista specijalno, i svakako imas malo sporije kocenje nego sa traktorkama.

Ama bas nikakav specijalan dozivljaj, sem sto si osetno brzi, i malo je neudobnije.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ja sam mnogo puta pao zbog slikova. Verovatno zavisi i od stila vožnje, mene uvek povuku koliko dobro drže ali kada naletiš na nešto klizavo odeš u 3pm kad sklizne prednji točak. Na čistom vrućem asfaltu drže neverovatno.

Ako se vozi oprezno nema problema.

Tapatalk HD
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

grujicd napisao: Trenutna guma je 26x1.95. Na koju širinu bi mogao da idem? Da li to zavisi od dimenzija felne? Na felni imam nalepnicu na kojoj piše: 559x19 DIN, 26x1.75

Da li imam bolji i opremljeniji servis na NBG od P.B. preko puta arene?
1.95 sam vozio do pre neki dan, sada imam 2.0 i ne osetim neku razliku u otporu, ako ides mesovito teren-asfalt ja ne bih isao ispod 1.75.
Ako biras gume gledaj Continental, Schwalbe, Kenda, Ritchey. Takodje imas u ponudi i njihove unutrasnje gume, Kineske zaobidji neke serijski pucaju kod ventila, nije ti da ustedis 100-200 din na tim Kineskim pa da posle guras 20km. peske.

Za servis pored P.Bajka imas i solidno opremljen http://www.pilot.rs/
Slika
Odgovori