Ne znam ko od vas je bacio kletvu na mene i ostružički most ali neko jeste. Nema drugog objašnjenja - mračne sile su u igri!
Juče sam krenuo u tom pravcu i ostao bez naočara. Pošto sam bio malo gluplji i nisam na vreme shvatio da su zle čini u pitanju - krenuh danas ponovo. Ovaj put sam se ozbiljnije borio sa snagama zla i uspeo sam da izađem sa ade i krenem put ostružnice. Međutim, posle 3-4km sam malo spustio tempo što je bilo dovoljno kletvi da me stigne i da mi probuši gumu. Zamenuo sam je i krenuo nazad, shvativši da nam neke destinacije nisu suđene, da neka pitanja ne treba ni postavljati i da sam srećan što sam tako jeftino prošao.
A sad nazad na pravo pitanje. Malo mi je dosadilo da jednom mesečno menjam gumu na sred vožnje. Do sad je uvek bio problem sa gumom - pucale su uzdužno, kod ventila i sl. što pokazuje loš kvalitet gume. Još nijednom nije bio u pitanju trn, ekser, posekotina ili tako nešto. Moram da priznam da se nisam ni trudio da nađem bolje unutrašnje - kad mi pukne zamenim, staru bacim i odmah u prvom servisu/prodavnici kupim rezervnu. Skoro uvek je u pitanju neka made in china za 300-400din. Sad bi da probam da pronađem malo bolje unutrašnje, koliko god da koštaju. Međutim sad imam dilemu. Spoljašnje su već ispucale i izlizane i mogle bi već i da se menjaju. A još su i polu kramponke i široke - ne baš ono što meni treba. Iako 95% vozim po asfaltu, ne bi da idem na previše usku gumu da ne bi pazio na svaku rupu ili ivičnjake od 1-2cm. Ili drugim rečima - treba mi guma za gradsku vožnju. Blato, kiša, za to mi ne treba, eventualno neki kratak zemljani putić.
Trenutna guma je 26x1.95. Na koju širinu bi mogao da idem? Da li to zavisi od dimenzija felne? Na felni imam nalepnicu na kojoj piše: 559x19 DIN, 26x1.75
Da li imam bolji i opremljeniji servis na NBG od P.B. preko puta arene?