Biciklizam
Re: Biciklizam
Od kineskih nisu loše CST - firma je iz Hong Konga, sećam se da su se za vreme britanske uprave zvali Cheng Shin Tyres, posle su skratili naziv. 

Ђенерал Јанковић
Ja vozim CST vec par godina nisam imao problema , dok sa Kendom jesam.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nije mi nikad ni bila ideja da uštedim na tome. Nego kad svratim u prvu prodavnicu/servis na koju naiđem i tražim po dimenzijama dobijem tako neku no-name gumu.BAJKER napisao:Kineske zaobidji neke serijski pucaju kod ventila, nije ti da ustedis 100-200 din na tim Kineskim pa da posle guras 20km. peske.
Nego na onim linkovima što je Paja kačio za Schwalbe vidim da je Pilot jedan od prodavaca za Bgd. Ipak ću prvo u P.B. pošto mi je blizu, a u Pilot idem ako ovde ne nađem ništa kvalitetno.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Vencanje na dva toca- Novi Sad

U subotu 06.07.2013. u 16:30h kod matičara na Trgu mladenaca u Novom Sadu venčaće se Knežević Branislav i Knežević Zorana. Nakon venčanja na mesto proslave – restoran Fontana, svi prisutni zajedno sa mladencima ići će biciklima. Za one koji nisu bili u mogućnosti da na venčanje dođu svojim biciklom, biciklistička radnja Fanatic je obezbedila petnaestak rent-a-bike bicikala besplatno kao svoj mali poklon mladencima.
Pozivaju se bajkeri iz Novog Sada da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj : )

U subotu 06.07.2013. u 16:30h kod matičara na Trgu mladenaca u Novom Sadu venčaće se Knežević Branislav i Knežević Zorana. Nakon venčanja na mesto proslave – restoran Fontana, svi prisutni zajedno sa mladencima ići će biciklima. Za one koji nisu bili u mogućnosti da na venčanje dođu svojim biciklom, biciklistička radnja Fanatic je obezbedila petnaestak rent-a-bike bicikala besplatno kao svoj mali poklon mladencima.
Pozivaju se bajkeri iz Novog Sada da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj : )

Al sam popizdro
Odem do vulkanizera da dopumpam gume, prednju završim, krenem da skidam kapicu sa zadnje kad izlete i kapica i igla pod pritiskom i odoše ko zna gde. Nema šanse da nađam.
Odem u planet i kupim novu unutrašnju. Imali samo Kenda u mojoj dimenziji. Vratim se kući, promenim gumu, usput operem kasetu i lanac i odem opet kod vulkanizera, al ovaj put samo sa točkom u ruci. Napumpam gumu kad ona šišti. Potopim odmah točak u onaj njihov lavor sa čistom vodom i vidim da vazduh šiklja ko lud.
Opet se vratim kući i rasturim točak i vidim da je guma bušna dobra 2 mm.
E sad uzmem rezervnu koja mi stoji u torbici, namontiram nju i opet kod vulkanizera. Ovaj put radi.
Odo da krpim novu gumu.
Odem do vulkanizera da dopumpam gume, prednju završim, krenem da skidam kapicu sa zadnje kad izlete i kapica i igla pod pritiskom i odoše ko zna gde. Nema šanse da nađam.
Odem u planet i kupim novu unutrašnju. Imali samo Kenda u mojoj dimenziji. Vratim se kući, promenim gumu, usput operem kasetu i lanac i odem opet kod vulkanizera, al ovaj put samo sa točkom u ruci. Napumpam gumu kad ona šišti. Potopim odmah točak u onaj njihov lavor sa čistom vodom i vidim da vazduh šiklja ko lud.
Opet se vratim kući i rasturim točak i vidim da je guma bušna dobra 2 mm.
E sad uzmem rezervnu koja mi stoji u torbici, namontiram nju i opet kod vulkanizera. Ovaj put radi.
Odo da krpim novu gumu.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
To je gubljenje vremena pre svega.
Nije mi jasno kako igla ispada. Nikad nisam uspeo da izvadim iglu iz ventila, a na ovim gumama ispada. Sad imam dobru gumu bez igle i mogu da je bacim.
Nije mi jasno kako igla ispada. Nikad nisam uspeo da izvadim iglu iz ventila, a na ovim gumama ispada. Sad imam dobru gumu bez igle i mogu da je bacim.
Pa zar se ti ventili ne menjaju?
Sent from my ZTE-SKATE
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Na većini presta ventila igla ne može da se izvadi napolje već samo da se odvrne do nekle. Možda može klještima, al rukama ne. Nemam ideju gde bih našao iglu kao poseban deo da kupim. U Planetu su me gledali bledo.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Nešto mi nije jasno...ti odeš do vulkanizera da ti on pumpa gume, a onda sam menjaš gumu?

Odem da se samoposlužim kompresorom i napravim belaj.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Ti si se Pajo danas vise navozao kolima dok si kupovao gumu i nazad nego sto si proveo vreme u sedlu, verovatno je to sve bilo posle Tur de France prenosa. 

Pajo, pretpostavljam da vulkanizer ima nastavak creva prilagođen automobilskim ventilima? Da li za Presta ventil nosiš svoj adapter? Da li sa adapterom možeš da očitaš pritisak? Ja imam takav adapter, guma može da se napumpa, ali od (tačnog) merenja pritiska nema ništa... Igla u ventilu se delimično vrati nazad, i onda merač prikazuje neku manju vrednost. Za sada pumpam "na osećaj", dok ne nabavim pravu biciklističku pumpu sa manometrom.
Ђенерал Јанковић
Bajkeru jok more. Bilo je u po bela dana po najjačem suncu i sve sam peške. Otvoren je planet na Lionu. To mi je 5 min peške. Nisam gledao TdF i žao mi je jer čitad je Frum oprao sve redom. Ostavio je Kontadora skoro 2 minuta.
Snork Nosim svoj adapter i pumpam malo preko željenog pritiska jer uvek malo vazduha izađe pri vraćanju igle u zatvoren položaj. Ne vidim šta bi dobio ručnom pumpom (koja i meni fali) jer bi opet vazduh izlazio pri zavrtanju igle.
Snork Nosim svoj adapter i pumpam malo preko željenog pritiska jer uvek malo vazduha izađe pri vraćanju igle u zatvoren položaj. Ne vidim šta bi dobio ručnom pumpom (koja i meni fali) jer bi opet vazduh izlazio pri zavrtanju igle.
Ne, ne, ne žalim se ja na to, nego mi merač pritiska u kombinaciji sa adapterom jednostavno ne prikazuje šta treba (ponaša se haotično). Bar tamo gde sam probao. 

Ђенерал Јанковић