Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Re: Univerzalne, ALL SEASON, M+S, gume kupovina da ili ne?
Koliko ja vidim na ulicama, najveći broj vozila ima Tigar, Sailun ili neki model Kama / Viatti. Bukvalno nema pravila da li je auto noviji ili ne, da li je jeftinija ili skuplja klasa.
Isto. Radim blizu restorana gde se svaki dan parkiraju jaki automobili i jedno G klasu jos nisam video na Tigru, ovi ostali, pa sigurno pola vozi Tigar.
Koliko ja čujem, većina radio-urednika ceni Eminu što vodi ljubav sa vukovima i ostale Cece i autotjunere.
Pa opet...

Uzmite taj Matador ako vam se ne daju pare.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Mislim da se ne isplati voziti trash gumu.TeaseR napisao: 03 Dec 2021, 18:41 Da li mislite da kvalitet opravdava razliku u ceni? Na primer, da li je bolje voziti Tigar i menjati na 2-3 godine i uvek imati "novu" gumu ili uzeti tipa CC2 i voziti ih 4-5 godina?
U mom slucaju, set tigra me izadje 32k din, a CC2 ~80k.
Po kojoj logici si stavio Hankook u ovu grupu/listu? Klasu-dve je iznad i skuplji je.
Utisci drugara sa Puntom i novim Dunlop, u BG.
Ima li neko jos neke utiske sa danasnjeg snega?

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
Ima li neko jos neke utiske sa danasnjeg snega?

Sent from my Redmi 7A using Tapatalk
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Standardno prođem svugde i kao i obično idem brže ulicama nego većina.
I standardno plašim saputnike aktivacijom ABSa na semaforu na nizbrdici
I standardno plašim saputnike aktivacijom ABSa na semaforu na nizbrdici

Boringly average, but also perfect for school run mums
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
+1 Dunlop Sport AS najnormalnije. Od bržih sam mada ljudi voze kao oboleli, kreće iz mesta odlično, koči odlično, u krivine obazrivo i toeto.
Ne znam dal ljudi očekuju da po snegu sa zimskom ne sme nigde nikad da klizne auto, ili hoćeš da nam kažeš da je Tigar od 10g bolji od Dunlop zimske?
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Ne znam dal ljudi očekuju da po snegu sa zimskom ne sme nigde nikad da klizne auto, ili hoćeš da nam kažeš da je Tigar od 10g bolji od Dunlop zimske?
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Hocu da vam kazem, to sto mi je napisao ortak.
Ni manje, ni vise.
I ne pisem o zimskoj Dunlop vec o AllSeason.
Ni manje, ni vise.
I ne pisem o zimskoj Dunlop vec o AllSeason.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Mislim da nikad nisam kupio dva puta istu gumu, jer volim da probam. Posle 14 godina (pre toga se nisu ni kupovale zimske) raznih Michelin, Dunlop, Goodyear, Continental, što AS što sezonske, mogu da kažem da sa svakom možeš da upadneš u probleme ako su uslovi na putu dovoljno loši, a najkritičniji su uvek baš parkinzi i tih zadnjih ili prvih par metara puta.
I ti uslovi mogu da se promene u roku od par sati, da ne kažem od ulice do ulice. Kad pročitam hvalospeve nekoj gumi kako radi kao po suvom odmah znam da je to nerealno preterivanje.
I ti uslovi mogu da se promene u roku od par sati, da ne kažem od ulice do ulice. Kad pročitam hvalospeve nekoj gumi kako radi kao po suvom odmah znam da je to nerealno preterivanje.
Jel imao neko iskustvo sa Starmaxx gumama? To je Petlasov brend koliko sam nasao. Ja sam prethodne 3 godine vozio na Lassa Multiways, i bio sam zadovoljan. Medjutim presle su 55.000km i ove zime im je vreme za zamenu jer su dosle na 4mm. Hteo sam da uzmem nove 4 iste ali nema ih vise u mojoj dimenziji. I nadjem ove Starmaxx, isto turske, ista cena, citao sam i neke turske forume, jedni hvale Lassu, drugi Petlas pa racunam, sve je to verovatno tu negde. Konkretno ja sam gledao Starmax st582.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Potreban mi je savet.
Ford Fiesta za suprugu, vožnja 90% po gradu, očekujem ukupno godišnje 7-8 hiljada km, planina nikako. Odlučih da pazarim all season gume, dimezija je 195/50/R15.
Ne bih uzimao najjeftinije, ali ni najskuplje, neku sredinu.
Dakle nešto od:
- Kleber Quadraxer 2
- Fulda Multicontrol
- BFG G-grip all seasons 2...
Šta predlažete? Ili nešto drugo u sličnom cenovnom rangu, ako odskače kvalitetom.
Hvala
Ford Fiesta za suprugu, vožnja 90% po gradu, očekujem ukupno godišnje 7-8 hiljada km, planina nikako. Odlučih da pazarim all season gume, dimezija je 195/50/R15.
Dakle nešto od:
- Kleber Quadraxer 2
- Fulda Multicontrol
Šta predlažete? Ili nešto drugo u sličnom cenovnom rangu, ako odskače kvalitetom.
Hvala
Имај у виду да је то ипак нека доња половина. А још када се узме да ако хоћеш добру целогодишњу гуму мораш да купиш одличну - јасно ти је.
Ја бих потражио "Вредштајн Кватрак". Не налази се лако код нас, али ако имаш начина у Босни су практично ценом на нивоу "БФГ-а" и "Клебера" (и то без комбинација са враћањем ПДВ-а).
https://energydoo.com/product/vredestei ... -r15-82-h/
Погледај само добро слику, претходна генерација се звала "Кватрак 5" (и застарела је, сада је прави "Аполо") а нова је само "Кватрак". Стварно солидна универзална гума, једна од пар које су добре лети, још и бест бај, а за твоје потребе би морала бити пун погодак.
Чисто информативно, тај "БФГ" и "Клебер Квадраксер 2" су иста гума, добра по снегу (за универзалну гуму) и слабија у осталим околностима.
Нека средина је "Ханкук Кинерџи 4С 2", али имај у виду да су по свему судећи до сада "Ханкуковим" свесезонским перформансе падале брзо.
https://www.kemoimpex.com/gume/automobi ... nergy-4s-2
Ја бих потражио "Вредштајн Кватрак". Не налази се лако код нас, али ако имаш начина у Босни су практично ценом на нивоу "БФГ-а" и "Клебера" (и то без комбинација са враћањем ПДВ-а).
https://energydoo.com/product/vredestei ... -r15-82-h/
Погледај само добро слику, претходна генерација се звала "Кватрак 5" (и застарела је, сада је прави "Аполо") а нова је само "Кватрак". Стварно солидна универзална гума, једна од пар које су добре лети, још и бест бај, а за твоје потребе би морала бити пун погодак.
Чисто информативно, тај "БФГ" и "Клебер Квадраксер 2" су иста гума, добра по снегу (за универзалну гуму) и слабија у осталим околностима.
Нека средина је "Ханкук Кинерџи 4С 2", али имај у виду да су по свему судећи до сада "Ханкуковим" свесезонским перформансе падале брзо.
https://www.kemoimpex.com/gume/automobi ... nergy-4s-2
- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Ja vec dve godine na Ford Focusu mk1 vozim Fuldu Multicontrol i evo ova dva dana su se dobro pokazale po ovom snegu. Isto prelazim 7-8000 godisnje po gradu 90% i ponekad do Fruske Gore (iz NS sam). Tako da od mene preporuka za Fuldu mislim da za grad stvarno ne treba davati para za skuplju gumu.Subota napisao: 13 Dec 2021, 20:03 Potreban mi je savet.
Dakle nešto od:
- Kleber Quadraxer 2
- Fulda Multicontrol
Hvala