Tesla automobili
Re: Tesla automobili
Hardversko pojacanje.
- Nemanja987
- Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46
Da, osigurači se menjaju, koliko sam uspeo da shvatim reč je o nekim novim osiguračima sa sopstvenom malom baterijom i procesorom koji tu obavlja neku stalnu regulaciju i kontrolu amperaže. Baterija u trenutku može da isporuči 1500A umesto 1300A.
Ukratko, copy/paste računice:
P85D, with 1300A draw: 415 kW -> 556.52 hp
P90D, with 1500A draw: 415 kW * 1500 / 1300 = 478.85 kW -> 642.15 hp
Kao što može da se vidi, nisu se ni primakli onoj snazi koju reklamiraju za p85d (691ks)
Ali im to nije smetalo da za p90d opale podatak o nekih cca 750 konja.
Dakle za 10000 dolara se dobije 5kwh baterije i ti osigurači.
Ako želiš samo veću bateriju to košta 3000usd.
Kao što može da se vidi, nisu se ni primakli onoj snazi koju reklamiraju za p85d (691ks)
Meni to vise mirise na dodatni superkondenzator nego dodatnu bateriju, iako je moguce.
Drugaciji osiguraci nema nikakvog smisla da se doplacuju.
Drugaciji osiguraci nema nikakvog smisla da se doplacuju.
Sta je ovde 415 u racunici???Nemanja987 napisao:Da, osigurači se menjaju, koliko sam uspeo da shvatim reč je o nekim novim osiguračima sa sopstvenom malom baterijom i procesorom koji tu obavlja neku stalnu regulaciju i kontrolu amperaže. Baterija u trenutku može da isporuči 1500A umesto 1300A.
- Nemanja987
Ovo za bateriju u osiguracu sam citao neke transkripte od petka, kao osigurac ima svoje odvojeno napajanje za taj procesor. Verovatno je to neka mala baterija od 12v.
A racunicu sam prekopirao sa tmc foruma, dosta njih tamo njuska oko modela S, jedan baja je cak i potpuno rastavio dve baterije. Kazu da motori na p85d imaju teoretsku ukupnu snagu od 691ks ali da baterija, kontraktor (nemam pojma kako se kaze na srpskom) i osiguraci ne dozvoljavaju vise od 415kw odnosno 556ks.
A racunicu sam prekopirao sa tmc foruma, dosta njih tamo njuska oko modela S, jedan baja je cak i potpuno rastavio dve baterije. Kazu da motori na p85d imaju teoretsku ukupnu snagu od 691ks ali da baterija, kontraktor (nemam pojma kako se kaze na srpskom) i osiguraci ne dozvoljavaju vise od 415kw odnosno 556ks.
Znači samo u nekom trenutku možeš da dobiješ boost? Nemaš stalno raspoloživu veću snagu?Nemanja987 napisao:Da, osigurači se menjaju, koliko sam uspeo da shvatim reč je o nekim novim osiguračima sa sopstvenom malom baterijom i procesorom koji tu obavlja neku stalnu regulaciju i kontrolu amperaže. Baterija u trenutku može da isporuči 1500A umesto 1300A.
- Nemanja987
Ne, nema nikakvog trenutnog boost-a. Baterija moze da preda motorima 1500A u duzem periodu u odnosu na ranijih 1300.
Ako mene neko pita ovo im je sjajan nacin da uzimaju novce nekim tamo (americkim) paljevinama.
Samo neka sto pre izbace X i da se bace na taj cuveni model 3.
Superkondenzatore ne koriste, bilo je reci ranije i o tome ali su odustali i sto se kaze bacili sve karte na litijum.
Opet ako mene neko pita to im je najveci rizik i mogucnost da propadnu. Dosta se ulaze u tu fabriku u Nevadi. Trenutno imaju posed od 12 kvadratnih kilometara tamo. U ovom trenutku je veliko pitanje sta ako dodje do proboja u baterijama ali ne u smeru koji ukljucuje litijum. Da li ce moci da se narodski receno presaltaju?
Videcemo. Ja navijam da uspeju bar zbog imena
Ako mene neko pita ovo im je sjajan nacin da uzimaju novce nekim tamo (americkim) paljevinama.
Samo neka sto pre izbace X i da se bace na taj cuveni model 3.
Superkondenzatore ne koriste, bilo je reci ranije i o tome ali su odustali i sto se kaze bacili sve karte na litijum.
Opet ako mene neko pita to im je najveci rizik i mogucnost da propadnu. Dosta se ulaze u tu fabriku u Nevadi. Trenutno imaju posed od 12 kvadratnih kilometara tamo. U ovom trenutku je veliko pitanje sta ako dodje do proboja u baterijama ali ne u smeru koji ukljucuje litijum. Da li ce moci da se narodski receno presaltaju?
Videcemo. Ja navijam da uspeju bar zbog imena

Ja navijam za debakl, bar zato sto su US kompanija 

Ima da ih Rimac rasturi.
Ma kakav Rimac, to su prevaranti.
Kad to bude zrelo uletece ozbiljne marke i zavrsiti pricu.
Ma zjb. se.
Solidarnost sa kolegamaLaki021 napisao:Ja navijam za debakl, bar zato sto su US kompanija

Nemanja987 napisao:Ne, nema nikakvog trenutnog boost-a. Baterija moze da preda motorima 1500A u duzem periodu u odnosu na ranijih 1300.

Ali skupo...
I P je preskup u odnosu na običan 85d.
Poslednja izmena od Floyd u 19 Jul 2015, 18:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Imali smo temu o njima, pokazali da su prevaranti i lazljivci u pitanju, finansirani pokradenim novcem, tako da ne znam sta hoces.HKS napisao:Ma zjb. se.
Ono sto ljudi ne kontaju je da je dobar elektromobil iznenadjujuce lako napraviti.
BMW, Merc i Audi napr imaju sve spremno i to ne forsiraju samo zato sto jos nije vreme, izbace po koji elektricni model cisto da imaju know how (i3, sls elektro...), kad postane smisleno za cas posla mogu preplaviti trziste daleko boljim elektromobilima od Tesle i sl...
Otkud znaš da su prevaranti? Verovatno imaš i neke konkretna saznanja ako to tvrdiš?Laki021 napisao:Ma kakav Rimac, to su prevaranti.
Ja ono što sam vidio, govori mi da su daleko od toga.
Lepo nadji temu pa citaj, ima i sta sve lazu i obmanjuju, i ko je bio u zatvoru zbog para i odakle su pare... Diskutovali smo o tome pre par godina, sigurno necemo ponovo.
Npr, kada su pre par god tvrdili kako su izumeli revolucionarnu bateriju sa nekoliko puta vecim kapacitetom, posto nisam pao s kruske tvrdio sam da lazu, evo sad je jasno da su lagali jer od toga ni traga ni glasa.
I ne zaboravite, ni Tesla ni Rimac nisu profitabilne kompanije, dok BMW, Merc, Audi i sl itekako jesu, pa ako mislite da ovi drugi ne prodaju takva kola jer su glupi i zaostali, mislim da se debelo varate, samo cekaju trenutak.
Npr, kada su pre par god tvrdili kako su izumeli revolucionarnu bateriju sa nekoliko puta vecim kapacitetom, posto nisam pao s kruske tvrdio sam da lazu, evo sad je jasno da su lagali jer od toga ni traga ni glasa.
I ne zaboravite, ni Tesla ni Rimac nisu profitabilne kompanije, dok BMW, Merc, Audi i sl itekako jesu, pa ako mislite da ovi drugi ne prodaju takva kola jer su glupi i zaostali, mislim da se debelo varate, samo cekaju trenutak.