Hrvatska

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Re: Hrvatska

Post od rade74 »

starac vujadin napisao:Možeš i u Crnu Goru, Ohrid ili neko drugo jezero da se iskupaš...

Ako hoćeš na 3-4 dana baš u Hrvatsku, sedni na avion do Brača, imaš tamo 7-8 dobrih plaža i vratiš se nazad...ili ako nema sada mesta za Brač, sedneš na avion za Split, pa na trajekt i odeš na Brač, Hvar, itd...
Bio prosle godine na Bracu, prelepo ostrvo, smestaj sam malo placao 45e dnevno za nas dvoje u avgustu.
Bas mi drugaciji odmor od svega do sada, miris borovine i opustenosti. Niko na ostrvo te i ne gleda. Bilo 10 ak kola svega iz Srbije sto sam video, vecina je italija i Nemacka. Lokalci su prijatni i ne obaziru se na to sto je bilo pre. Ribu sam kupovao kod lokalca i placao 10e kg sveza i ociscena, ispekao na rostilju i jeo uz zvuk mora, jer smestaj je bio na plazi.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ako neko voli mirniji odmor, uz dosta mogučnosti za šetnju ( posebno sa malim detetom ) dobar je i Murter, plus nema trajekta, pa se tu nešto uštedi. I super su izleti na Kornate, Šibenik je blizu...uglavnom ima moju preporuku ako je nekome interesantno.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Hm, Šibenik...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

?
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Toliko smo dobrodosli u sibenik da pisu grafite na cirilici.

Slika
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Ne bih opet o toj temi. Ludaka i kretena ima svuda. Veruj mi, da nas u SLO, koju ti inače toliko voliš mrze možda i više nego Hrvati.

Ali svakako mislim da bi se sa svih strana trebalo jednom završiti to mračno doba, ili je balkan područje na kome se ratovi nikad ne završe (ovde i 2 SV rat još uvek traje ).
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Na moju zalost, nikada se ovde sa mrznjom nece raskrstiti, jer se uredno neguje i potpaljuje...

member napisao: 23 Jul 2018, 18:26 Kojim putem si išao kroz Bosnu?
Ne znam na koji deo teritorije misliš "bez civilizacije"....ono, za nedaj Bože neke.

Pazi drugu stranu medalje...ako ideš autoputem , imaš veliku šansu da se "zaglaviš" na ili na Batrovcima, ili na naplatnim rampama u HR.

Zadnjih 6-7 godina idem kroz Bosnu i mislim da nijednom nisam uspeo da odvozam istim putem. :mrgreen:

Ok je put (spor, doduse), ali ima deonica gde u blizini nema naselja, a obzirom da idem sa bebom, ne bih da rizikujem.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

U Sibeniku nisam bio ali imam neki strah da idem bas u njega i u Zadar. U Split sam opusteno isao kolima i nisam imao strah.
Pojedinci su mi rekli da ne bi smeli i da nisam normalan.
Meni je pitom imam osecaj kao da sam odrastao tamo a nisam.

Sent from my RNE-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Nacionalizam mi je stran i maksimalno sam tolerantan na tu priču, ali u HR na odmor ne bih ni da mi život od toga zavisi.
Imam dobrog prijatelja i poslovnog saradnika u Zagrebu, zadnje dve godine smo mu gosti na proslavi firme. Sedi nas 20-30 sve odrasli ljudi, iz iste smo branše, pevaju se narodnjaci itd... i onda se lik napije pa smara da mu pevaju neku pesmu, muzika se nećka, on ih nagovori, krenu da pevaju a njih 10 sa njim u glas i svi gledaju u nas dvojicu iz Beograda. Kao u kaubojskim filmovima, kad došljak udje u lokalnu kafanu :)

Pesmu čujem prvi put, plus je na dalmatinskom pa ič ne razumem. Sutradan nadjem tekst na guglu, naravno da je neko nacionalističko proseravanje o liku kojem su komšije spalile kuću pa on kune na zgarištu itd... Pitam drugara i kaže mi da niko od tih za stolom nije stradao u ratu, nisu im paljene kuće ni slično. Par njih je iz Splita i okoline.
Ko im budi želju da tako pijani pevaju o mukama koje nisu doživeli, ne znam a i ne interesuje me. Još manje bih da mislim šta bi neko mladji i napaljeniji uradio. Zato idem tamo gde pijani pevaju o nesrećnim ljubavima, nacionalisti odjebite u troskocima ;)
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Here we go again, nije vam dosta svih sranja, pa cisto da repeatujete... :ccc: Ko nece da ide ima x drugih destinacija, pa slobodno, a tema je bas turizam a ne Balkan bure baruta.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Bio sam u Šibeniku na letovanju :) ...najgore letovanje u mom životu. Do zla Boga dosadan grad s lošim plažama. U stvari do tranzicije i rata Šibenik nije ni bio turističko mesto. Sad se nešto trude, ali ne vredi jer imaju loše plaže i jako plitku rivu jer je ceo grad na strmom brdu. Smeštaj je mahom bezveze jer ako nisi na rivi lipsaš dok ne uzvereš do sobe, a posle te mrzi da silaziš u grad kad pomisliš koji uspon te čeka nazad. Ništa nećete izgubiti ako ga propustite.
Tamo se mržnja se osećala i u SFRJ. Šibenčani nisu navikli na veći broj turista, pa samim tim ne vole strance, kao u svakoj planačkoj sredini. U Šibeniku živi priprost i primitivan svet koji radi ili je radio u industriji, Knin je blizu, dosta njih je učestvovalo u ratu i tako...ne možete olekivati časove ljubavi prema Srbima. Dobro mesto da se jugonostalgičari, ljubitelji veštačke ekvidistance u krivici, autošovinisti, tolerantni hipsteri kojima je istorija bljak i novokomponovani navijači hrvatske reprezentacije izleče od svojih iluzija. No, pre svega ništa ne propuštate turistički. U okolini ima ok mesta...bio sam u Solarisu, tu je fina plaža. Primošten je jako lepo morsko mesto....onako kako "mali Perica" zamišlja morsko mesto sa razglednica.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Stvarno ne znam sta coveka natera da ide u HR na more za iste pare kao sto moze otici u All-inc hotel u Turskoj, Grckoj, Tunisu ili Egiptu (dobro, Grcka je nesto skuplja). Jos gledas u pasulj da li ce te neko popreko pogledati, razbiti auto, biras reci, molis Boga da ne pada kisa i bla bla.

Za 1000-1300e da biras hotel sa 4* (ili 5* ako je letovaliste zabacenije, sto verujem nije problem ljudima sa malom decom) za dvoje odraslih i decu do 12god.

Onog ko na letovanje potrosi 500-600e razumem skroz, ali onog ko ide u sopstvenoj reziji i spicka 1000e i jos sam sebi kuva i ide do plaze 500m stvarno ne razumem.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

starac vujadin napisao: 24 Jul 2018, 00:44 Dobro mesto da se jugonostalgičari, ljubitelji veštačke ekvidistance u krivici, autošovinisti, tolerantni hipsteri kojima je istorija bljak i novokomponovani navijači hrvatske reprezentacije izleče od svojih iluzija.

Misliš, efikasan način da definitivno svi postanemo ista govna kao i ti Šibenčani...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kakav fpn review neke destinacije.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Veljo, dovoljno je da kažeš da ti se ne sviđa to što sam napisao. Nema potrebe da izvrćeš reči i smisao da bi kao polemisao. U jednoj rečenici si izvrnuo tri stvari :thumbup:
Odgovori