SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Rekoh ti. To je to. Mazda daje malo osecaj kaustrofobicnosti. Kakva ti je Kia takav ti je i Tucson, bar po prostoru. Prijatelj je ove godine kupio S-cross ali u Bgu i bio je zadovoljan.
Srecno i samo polako.
Sent from my SM-G998W using Tapatalk
Srecno i samo polako.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kako je moguće da 6 cm duži auto od recimo Kie Sportage bude unutra skučeniji? Plus i spolja deluje za broj veći...
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
@pedalaš
Ma kakav neizdrž, taman posla.
Naravno da ne bih baš plakao da već od sutra vozim novi auto, ali potpuno smo spremni da čekamo i posvećeni smo donošenju ispravne odluke. Pa, i prošli put smo testirali sva vozila koja su nam ušla u uži izbor (S-Cross, Arona, Crossland) i tek onda prelomili, pa poručili (i čekali 4m).
Više mi je neverovatno da recimo Kia ne može (sa fabrikom u Slovačkoj) da održi neki tempo poručivanja pa da rokovi budu bar malo razumniji, hajde Mazda se i sklapa u Japanu, pa prevoz otežava - no, šta je tu je, čekaćemo...
@trojanac
Ne kažem da je Mazda obavezno premala (probaćemo da procenimo tokom test-vožnje), ali već naoko se vidi očigledna razlika u odnosu na Kiu i Hyundai. S druge strane, Karoq nam je bio zanimljiv kad smo tek krenuli da gledamo, ali bio je samo kao dizel i po cenovniku dosta jak. Međutim - ovo što @Day Walker piše uopšte nije tako loša varijanta... Možda ipak odemo i do Intersrema, da bacimo oko. Po spoljnoj dužini deluje da je nemoguće da bude izdašniji sa prostorom od Kie, ali nikad se ne zna...
@milanns
Iskreno, i ne očekujem mnogo u Goti, ali ako ništa, i oni i Stojanov su na putu za Zr, gde mi sestra živi, pa će nam u nekom trenutku biti baš blizu da svratimo.
@Branya
Mi smo sa Betom imali pravi roller-coaster, pisao sam o tome na temi o S-Crossu... Nekad su bili odlični, nekad baš slabo poslovni, da ne upotrebim neki strožiji izraz, ali ovo juče je bilo kao da im je klovn ušao u salon i gleda malo da se zabavi. Pa, da nismo imali ugovoren dolazak, pa i da kaže čovek, nezgodan momenat ili tako nešto, nego lik se nije udostojio ni da mr zadrži u salonu. Starog kupca, koji je razmatrao novih 35+ hiljada da im ostavi... Sa kakvim oni kupcima rqde kad su u tom fazonu - zaista bih voleo da znam.
@Saša
To isto sam i ja mislio (da možda drugi malo preteruju) dok nisam juče video svojim očima. I to, prvo smo videlo Tucson-a, pa CX-5, pa Sportage-a, i zaista je CX-5 delovao unutra znatno manje od Hyundaia, a zatim Kia opet znatno veće od Mazda, svega 20ak minuta kasnije... Mazda ima predugačku haubu, može biti do toga.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Ma kakav neizdrž, taman posla.

Više mi je neverovatno da recimo Kia ne može (sa fabrikom u Slovačkoj) da održi neki tempo poručivanja pa da rokovi budu bar malo razumniji, hajde Mazda se i sklapa u Japanu, pa prevoz otežava - no, šta je tu je, čekaćemo...
@trojanac
Ne kažem da je Mazda obavezno premala (probaćemo da procenimo tokom test-vožnje), ali već naoko se vidi očigledna razlika u odnosu na Kiu i Hyundai. S druge strane, Karoq nam je bio zanimljiv kad smo tek krenuli da gledamo, ali bio je samo kao dizel i po cenovniku dosta jak. Međutim - ovo što @Day Walker piše uopšte nije tako loša varijanta... Možda ipak odemo i do Intersrema, da bacimo oko. Po spoljnoj dužini deluje da je nemoguće da bude izdašniji sa prostorom od Kie, ali nikad se ne zna...
@milanns
Iskreno, i ne očekujem mnogo u Goti, ali ako ništa, i oni i Stojanov su na putu za Zr, gde mi sestra živi, pa će nam u nekom trenutku biti baš blizu da svratimo.
@Branya
Mi smo sa Betom imali pravi roller-coaster, pisao sam o tome na temi o S-Crossu... Nekad su bili odlični, nekad baš slabo poslovni, da ne upotrebim neki strožiji izraz, ali ovo juče je bilo kao da im je klovn ušao u salon i gleda malo da se zabavi. Pa, da nismo imali ugovoren dolazak, pa i da kaže čovek, nezgodan momenat ili tako nešto, nego lik se nije udostojio ni da mr zadrži u salonu. Starog kupca, koji je razmatrao novih 35+ hiljada da im ostavi... Sa kakvim oni kupcima rqde kad su u tom fazonu - zaista bih voleo da znam.
@Saša
To isto sam i ja mislio (da možda drugi malo preteruju) dok nisam juče video svojim očima. I to, prvo smo videlo Tucson-a, pa CX-5, pa Sportage-a, i zaista je CX-5 delovao unutra znatno manje od Hyundaia, a zatim Kia opet znatno veće od Mazda, svega 20ak minuta kasnije... Mazda ima predugačku haubu, može biti do toga.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Astra >> Lambo
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Neverovatno je koliko prodavac može da doprinese pozitivnom iskustvu i potencijalnoj prodaji, a još neverovatnije je da toga nisu svesni u menadžmentu i da nemaju bolje organizovanu selekciju. Pisao sam u mojoj temi o kretenu od prodavca u AK Kole i mom iskustvu sa njim. Da je bio samo malo normalniji, lagano bi mi prodao auto. A pričamo o ozbiljnim svotama novca, a ne u paklici žvaka...
Što se same teme tiče, na više mesta sam čuo/pročitao kako su se isporuke vozila stabilizovale, dok sad iz prve ruke vidimo da i nije baš tako.
Nekako mi se čini da će ovde pasti Kia, mada mislim da ćeš se prijatno iznenaditi prostorom u Škodi. Uzgred, mislio sam da je Karoq jeftiniji. Užas kako su cene otišle gore. Za te pare se do skoro mogao uzeti odlično opremljen Kodiaq...
Što se same teme tiče, na više mesta sam čuo/pročitao kako su se isporuke vozila stabilizovale, dok sad iz prve ruke vidimo da i nije baš tako.
Nekako mi se čini da će ovde pasti Kia, mada mislim da ćeš se prijatno iznenaditi prostorom u Škodi. Uzgred, mislio sam da je Karoq jeftiniji. Užas kako su cene otišle gore. Za te pare se do skoro mogao uzeti odlično opremljen Kodiaq...
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Svuda je to tako nažalost, i ne samo u "auto-branši". Zaposleni su većinom slabo plaćeni i loše motivisani i niko ne razmišlja kakve to sve posledice nosi dalje. Bitno da se posao odvija i da bude eto pozitivno na kraju godine, a koliko je dodatnog prometa, kupaca i profita verovatno izgubljeno, toga je retko ko svestan.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Moglo je do pre 3-4 godineDukeNS napisao: 22 Nov 2023, 09:14 Neverovatno je koliko prodavac može da doprinese pozitivnom iskustvu i potencijalnoj prodaji, a još neverovatnije je da toga nisu svesni u menadžmentu i da nemaju bolje organizovanu selekciju. Pisao sam u mojoj temi o kretenu od prodavca u AK Kole i mom iskustvu sa njim. Da je bio samo malo normalniji, lagano bi mi prodao auto. A pričamo o ozbiljnim svotama novca, a ne u paklici žvaka...

Brzine idu u H-a !!!

Šta taj Ambi'šn za 34.500 ima sve na sebi od opcionala ?Day Walker napisao: 21 Nov 2023, 23:28 Karoq Ambition sa par dotaka 2.0 tdi 4x4 150ks DSG je 34.500€, raspoloziv u decembru
Sent from my iPhone using Tapatalk
Probaces QQ u Tekna paketu sa 4x4 za 33k i to je to
Preboleces manji gepek u odnosu na Hyu
ali ima dosta bolja sedista u odnosu na Hyu/Kia i udobniju voznju 

- Day Walker
Pored standardne opreme (LED farova, dvozonske klime, 16" alu felni, zatamnjenih stakala itd) ima dodato:pedalaš napisao: 22 Nov 2023, 09:58Šta taj Ambi'šn za 34.500 ima sve na sebi od opcionala ?Day Walker napisao: 21 Nov 2023, 23:28 Karoq Ambition sa par dotaka 2.0 tdi 4x4 150ks DSG je 34.500€, raspoloziv u decembru
KESSY sistem, "SMART LINK" (wireless za Apple), navigacioni uređaj Amundsen + Web radio, glasovna kontrola i parking paket (Zadnja kamera, prednji i zadnji parking senzori)
Brzine idu u H-a !!!

Znači, ima analogne instrumente ?
- Day Walker
Ne postoje više analogni. Ima digitalne ali ne onu full virtuelnu.
Brzine idu u H-a !!!

-
- Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29
O kakvoj posvećenosti pričate kada još uvek nemaju šta da prodaju?
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
@mironiko , iskočio mi je jedan test na YT i sad nešto razmišljam... Ne znam da li je ovde bilo pomena i da li si voljan da gledaš malo egzotičnije i šire, ali me zanima da li bi probao nekog od novih Kineza? Možda bi cenovno mogli da ti budu interesantni, puni su opreme, a po testovima deluje da nisu uopšte ni loši...
Mislim da mu je Kia sigurica kad vec nema za Alfu