Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Re: Zašto je Srbija tu gde jeste?!
Kao da je stranim silama bilo u interesu da opstane SFRJ ili da se rasparcaju bez nemira? Njima odgovara vise malih nejakih drzava sa kojima ce da upravljaju.
Kolonijalizam u novom obliku.
Nismo ni svesni ali istorija je prisutna i sve je isto samo u drugom obliku.
Sent from my SM-J500F using Tapatalk
Kolonijalizam u novom obliku.
Nismo ni svesni ali istorija je prisutna i sve je isto samo u drugom obliku.
Sent from my SM-J500F using Tapatalk
Ima tu malo i do nas.
Lako je glupane zavaditi, nisu morali mnogo da se trude.
Lako je glupane zavaditi, nisu morali mnogo da se trude.
Druga strana
https://srpskainfo.com/kradja-zvucne-iz ... ju-torove/
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
@rade74
Zašto očekuješ da neko drugi vodi računa o tvojoj koristi, ako ti sam "pišaš uz vetar"???
Zašto očekuješ da neko drugi vodi računa o tvojoj koristi, ako ti sam "pišaš uz vetar"???
superboss napisao: 18 Mar 2019, 16:53Ti stvarno misliš da je nama i njima uopšte bilo dozvoljeno da se dogovorimo?Ji 4Tze napisao: 18 Mar 2019, 15:41 Vidi, da smo znali sami da se dogovorimo, niko nas ne bi diraoovako pošto je prešlo u građanski rat, naravno da će da se mešaju.
Nešto nisam primetio npr. Čehe i Slovake da kukaju na strano mešanje ili Rumune i Moldavce.
Ko nam je kriv kad smo primitivni...

Niko Čehe i Slovake nije pitao da li žele da ostanu u jednoj državi. Parlament je pokrenuo to pitanje, glasao i odlučio. Možemo samo da pretpostavljamo ko je "usmerio" ili platio članove parlamenta da tako glasaju.
Moje lično mišljenje je da je reč o politici Nemačke, koja je upravo bila ujedinjena (a SSSR se raspadao) i koja je htela da rasformira i ponovo kolonizuje slovenske države Čehoslovačku u Jugoslaviju koje su nastale posle 1. svetskog rata.
U Jugoslaviji su prilike bile mnogo složenije, a pravni okvir za referendume o otcepljenju je nađen u Ustavu. Međutim, on je predviđao da federaciju mogu napustiti "narodi" (koji su se u njemu zvali: Srbi, Hrvati, Slovenci, Muslimani, Crnogorci i Makedonci), a ne i "narodnosti" (nacionalne manjine), kao npr. Albanci i još oko 25 drugih. Takođe, nije bilo reči o tome koja "teritorija" pripada kom narodu, jer je u većini republika živelo više njih. Međutim, zapadnjaci su odlučili da počnu sa priznavanjem republika u tadašnjim granicama kao nezavisnih država, iako to nije bilo utemeljeno u ustavu. Tj. počele su su Austrija, Nemačka i Vatikan sa priznavanjem Slovenije i Hrvatske. Amerika, Britanija i Francuska su sačekale još par meseci i taj period je poznat kao vreme "krnje" (engl "rump") Jugoslavije. Na proleće 1992. je organizovan referendum i u BiH, na koji su većinom izašli Muslimani i u izvesnom broju Hrvati, a Srbi su ga bojkotovali. S obzirom da je tadašnja raspodela stanovništva bila: nešto preko 40 % Muslimani, nešto ispod 40 % Srbi i oko 20 % Hrvati, ispada da su morali izaći svi Muslimani i svi Hrvati i svi glasati za. To je apsolutno nemoguće, a meni deluje da glasove niko nije ni brojao. Malo pre toga predsednik Bosne i Hercegovine postaje Alija Izetbegović, muslimanski fundamentalista, koji je za vreme 2. svetskog rata bio član "Mladih muslimana" (islamističke i pro-nacističke organizacije), a 1970. je napisao "Islamsku deklaraciju" u kojoj se zalaže za dominaciju islama i šerijatsko pravo, zbog čega završava u zatvoru, iz koga je pušten malo pred raspad SFRJ. Zanimljivo je da Izetbegović postaje Predsednik Predsedništva SR Bosne i Hercegovine, iako je Fikret Abdić (direktor Agrokomerca i omiljeni političar u zapadnoj Bosni) dobio najviše glasova. Verovatno je reč o podmićivanju saudijskim novcem (na šta Abdić nije bio imun - da ne pominjem sada "aferu Agrokomerc" koja je potresla Jugoslaviju godinu-dve ranije. U svakom slučaju, Fikret Abdić je bio normalni sekularni bosanski musliman, a verski fundamentalisti kao Izetbegović su tada bili retki i strani jugoslovenskom bosanskom duhu. Abdić je tokom rata rukovodio svojim vojnim snagama u zapadnoj Bosni (Velika Kladuša i okolina), koje su se zajedno sa Srbima borile protiv Izetbegovića. Izetbegovićeva ratna politika se bazirala na tome da su muslimani "Bošnjaci" i da su "Bošnjaci" narod Bosne i Hercegovine. Verujem da je opet uticao saudijski novac što Amerika 1992. počinje da podržava ovakvu "Bosnu" i "Bošnjake" i zauzima izrazito anti-srpski stav. Od 1993. do 1994. traje brutalan (ali u zapadnim medijima slabo praćen) rat između Hrvata i Muslimana (najviše u zapadnoj Hercegovini), koji je prekinut 1994. kada pod pritiskom zapadnjaka potpisuju "Vašingtonski sporazum" kojim je stvorena "Muslimansko-Hrvatska Federacija" i kojim su prisilno udruženi kako bi se borili protiv Srba. To je direktno povezano sa padom RSK 1995. godine (kada je Srbima pomogla samo vojska Fikreta Abdića). Alija se inače nije smirio dok Muslimansko-Hrvatsku Federaciju nije preimenovao u Federacija Bosna i Hercegovina, a Muslimane u Bošnjake, pa su ove odrednice 1995. ušle u Dejtonski sporazum.
Jugoslavija je od 1918. do 1941. opstala zahvaljujući zaštiti onih koji su je i stvorili - engleske masonerije čiji je Kralj Aleksandar bio član. Kada je 1934. organizacija "Ustaše" (koju je osnovao Ante Pavelić, uz podršku Italije i Nemačke) ubila Kralja u Marseju, zemlja je praktično bila obezglavljena i usledio je niz katastrofalnih poteza (npr.uspostavljanje diplomatskih odnosa sa SSSR, ili kasnije stvaranje Banovine Hrvatske), a 1941. bila je lak plen za Sile Osovine.Ji 4Tze napisao: 18 Mar 2019, 17:23 Naravno da verujem da je moguće, kako je Jugoslavija opstala tolike godine ako je bilo nemoguće?
Ako misliš na opstanak Jugoslavije 1945-1991, za to je zaslužno pre svega postojanje dve supersile i "Hladni rat" između njih. Jugoslavija 1948. prekida odnose sa Staljinom, a 1961. osniva Pokret Nesvrstanih. On je okupio većinu zemalja Azije, Afrike, Južne i Centralne Amerike, koje su ranije bile zapadne kolonije, a neke su upravo bile dekolonizovane. Nije bilo realno očekivati da će one želeti da se priključe Zapadu u vojnom i političkom smislu, a postojala je velika opasnost da će doći pod uticaj SSSR-a. "Nesvrstanost" je, sa stanovišta Zapada, bila idealno rešenje. Sama Jugoslavija je, u Evropi, predstavljala veliku neutralnu tampon zonu između NATO i Varšavskog pakta i ograničavala eventualni rat u Evropi samo na sukob preko Istočne i Zapadne Nemačke. Međutim, kada je krajem 1991. prestao da postoji SSSR, prestala je da postoji i potreba za nesvrstanošću i Jugoslavijom.
Ђенерал Јанковић
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
"Bio ja jednom na kafi u Zagrebu. I kad sam popio tu kafu, ustanem ja-ustaše svi."
Milovan Ilić Minimaks
Maksovizija 1996. godine.
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
Milovan Ilić Minimaks
Maksovizija 1996. godine.
Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока
kakav narod, takva vlastHKS napisao: 18 Mar 2019, 19:00 Druga strana

Glupi narodi biraju iste takve predstavnike naroda i čine glupe države , koje kao takve koriste za potkorusivanje državama sa pametnim predstavnicima naroda koje opet biraju pametni narodi.
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Drugar dobio posao u Elektrovojvodini, sad isao kod njega na cast.
Ono bese zabranjeno zaposljavanje u javnom sektoru?
Decko je clan DS-a ali je bot SNSa
Samo napredno!

Ono bese zabranjeno zaposljavanje u javnom sektoru?

Decko je clan DS-a ali je bot SNSa

Samo napredno!
Taj dečko nek popuši karu. Zbog takvih je Srbija tu gde jeste.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Nije zabranjeno, svi novozaposleni su na PP. Moj drug je od 2012. ili 13. u Elektrovojvodini na PP
To je tek tamo dzungla. On na PP ima platu recimo 45-50k zavisno koliko se dana radi, koji je mesec, praznici itd. Oni sto rade isti posao kao on ali su tu za stalno, imaju plate 60-70k, svaki praznik im je placen i na kraju svake godine imaju regres reda velicine 50k dinara.
Prethodnih godina svi oni idu u Grcku u junu, pun pansion 7 nocenja, bez prevoza - 60 evra
Ali dobro, mogu na 3 rate da plate...
To je tek tamo dzungla. On na PP ima platu recimo 45-50k zavisno koliko se dana radi, koji je mesec, praznici itd. Oni sto rade isti posao kao on ali su tu za stalno, imaju plate 60-70k, svaki praznik im je placen i na kraju svake godine imaju regres reda velicine 50k dinara.
Prethodnih godina svi oni idu u Grcku u junu, pun pansion 7 nocenja, bez prevoza - 60 evra

Ali dobro, mogu na 3 rate da plate...
-
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
- Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL
Botuje on vec 10 godina otprilike, trud se isplatio na kraju.
Odvezu ih iz SM u NS danas da odrade lekarski i obave kurs zastite na radu, naravno sve je unapred zavrseno kaze oni su samo udarili potpise. Vrate ih u firmu da potpisu ugovore i kazu sutra od 7 na posao
Odvezu ih iz SM u NS danas da odrade lekarski i obave kurs zastite na radu, naravno sve je unapred zavrseno kaze oni su samo udarili potpise. Vrate ih u firmu da potpisu ugovore i kazu sutra od 7 na posao

Ja se recimo takve drugarima sigurno ne bih zvao.
Gade mi se.
I ne- ne mora to da radi.
Problem je što hoće.
Gade mi se.
Problem je što hoće.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Isto kao kad bi rekao nebih se druzio sa nekim automehanicarom zato sto smrdi na ulje.
Jbg takav sklop osobe, radi to zato sto mu ne smeta ili ide linijom manjeg otpora ili nije sposoban da zapocne sam posao ili ne zeli da ide u inostranstvo ili (dopisati...).
Mom i njegovom druzenju to ne smeta, davno je prestao da mi prica o stranci i tako tome, bitnije mi je da radimo obojica i da nismo socijalni slucajevi, a kako ko dolazi do novca - nije mi bitno.
Jbg takav sklop osobe, radi to zato sto mu ne smeta ili ide linijom manjeg otpora ili nije sposoban da zapocne sam posao ili ne zeli da ide u inostranstvo ili (dopisati...).
Mom i njegovom druzenju to ne smeta, davno je prestao da mi prica o stranci i tako tome, bitnije mi je da radimo obojica i da nismo socijalni slucajevi, a kako ko dolazi do novca - nije mi bitno.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
superboss napisao: 19 Mar 2019, 18:06 Ja se recimo takve drugarima sigurno ne bih zvao.
Gade mi se.
Problem je što hoće.

Što da se muči, kad uvek može linijom manjeg otpora.....