Mobilne telekomunikacije
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Mobilne telekomunikacije
Naručen A5 2017. Cena 300 chf
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Sta je kontradiktorno u mojim recima?Milan napisao: 26 Nov 2017, 16:57Druže, ti si toliko kontradiktoran da je to prosto neverovatno. Suzdržavaš se da da veruješ meni koji nemam apsolutno nikakav niti motiv niti interes da nešto izmišljam i preterujem, ali zato veruješ youtube klipovima? Nemam reči zaistaXepoj87 napisao: 26 Nov 2017, 16:10 Jok, mislim da svi preferiraju dokaze umesto lovackih prica.
Mozda neko voli i da uzme zdravo za gotovo sta mu nepoznati lik sa interneta kaze za "licno iskustvo", ali eto, ja pokusavam da se suzdrzim toga, dok nemam konkretne dokaze da podrze moje licno iskustvo.![]()
Ali, ja apsolutno nigde nisam rekao da ti ne verujem, a ono sto ti pricas je apsolutno kontradiktorno, jer pljujes mene koji verujem ljudima sa interneta i video dokazima(sa ogromnim kredibilitetom iza sebe) i otvoreno me prozivas da sam lazov, a onda trazis da verujem tebi na rec, coveku sa interneta .
Nazalost, imas dosta reci, ali ubuduce prvo razmisli o onome sto zelis reci.
Takodje, pokusaj ismevanja mene ne cini tvoje izjave vise tacnima.
Nije ranije pomoglo u raspravi o tvom Nexusu 6 i ne pomaze ni sada u raspravi o tvom Mate 9.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 26 Nov 2017, 18:14, izmenjeno 2 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.

na sekundu sam pomislio da se o tome radi
To samo ako ide i fast wireless charger za telefon uz njega 

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Prešao sam se, držao sam 15min duže telefon na punjaču i sad ne mogu da potrošim bateriju kako bih snimio to punjenje 
U kadru će biti telefon i stranica foruma gde se vidi tačno vreme. Telefon mi je "unikat" jer mu je ekran napukao, ne može biti poturen neki drugi da se lažira rezultat. Šta je još potrebno kako se rezultat ne bi dovodio u pitanje?
Možda termometar, da se vidi da nisam na polarnoj zimi

U kadru će biti telefon i stranica foruma gde se vidi tačno vreme. Telefon mi je "unikat" jer mu je ekran napukao, ne može biti poturen neki drugi da se lažira rezultat. Šta je još potrebno kako se rezultat ne bi dovodio u pitanje?
Možda termometar, da se vidi da nisam na polarnoj zimi

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Huawei 2.09 je prevedeno u vreme 2h5min24sekunde
Samsung 1,.85 prevedeno u vreme 1h51min0sek
Razlika po toj tabeli 14minuta24sekunde.
15 minuta razlike 0-100%.
Pri tome punjenje u opsegu 80-100% veoma zavisi od trenutne temperature baterije (lokalnih uslova punjenja,)
Telefon se brze napuni kada je okrenut ekranom nadole, nije velika razlika ali ako je nekome to bas jako bitno moze da isproba koliko ce ustedeti vremena na taj nacin.
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Testiranje na polovnom telefonu nije 100% merodavno posto baterija vremenom gubi na kapacitetu sto se direktno odrazava na sve brze punjenje.
Takav rezultat/snimak kod polovnog telefona treba uzeti sa rezervom iz gore navedenog razloga.
Isto tako kao sto je napomenuto temperatura ambijenta direktno utice na kontrolu i brzinu punjenja.
Da bi se napravili koliko toliko validni uporedni testovi treba ih raditi na uvek istoj ili bar pribliznoj ambijentalnoj temperaturi, i na novim telefonima koji nemaju vise od 10ak punjenja , gde je baterija sigurno sa 100% kapaciteta.
Jos da dodam na samsungu s7e u momentu kada on pokaze 100% jos uvek nije potpuno zavrsen ciklus punjenja, moze se videti na meracu. Prodje jos neko vreme koje telefon puni lagano bateriju pre nego iskljuci skroz punjenje, iako svo to vreme pokazuje 100% na indikaciji.
To ne radi samo samsung nego verujem i velika vecina ostalih jer za oko lepo izgleda kada je 100% puna baterija, a realno onih 3-5% koje posle jos "ugura" na kvarnjaka i nisu toliko bitni ali bi na taj nacin znatno imali losiji rezultat kod merenja vremena.
Inace rasprava tece skroz u pogresnom smeru, totalno je nebitno da li se do 100% puni 1:30, 2 ili 2:30h, najbitnije je zapravo prvih 70-80% za koje vreme se zavrsi, a tu prednjace telefoni sa fast charge i vecinom se tih 70-80% zavrsi u intervalu izmedju 40 i 60minuta i to je ono najbitnije danas, gde kacenjem 25-30minuta na punjac mozemo da napunimo bateriju za +50% i nastavljamo dalje sa aktivnostima bez potrebe da cekamo satima za isto kao nekad.
Takav rezultat/snimak kod polovnog telefona treba uzeti sa rezervom iz gore navedenog razloga.
Isto tako kao sto je napomenuto temperatura ambijenta direktno utice na kontrolu i brzinu punjenja.
Da bi se napravili koliko toliko validni uporedni testovi treba ih raditi na uvek istoj ili bar pribliznoj ambijentalnoj temperaturi, i na novim telefonima koji nemaju vise od 10ak punjenja , gde je baterija sigurno sa 100% kapaciteta.
Jos da dodam na samsungu s7e u momentu kada on pokaze 100% jos uvek nije potpuno zavrsen ciklus punjenja, moze se videti na meracu. Prodje jos neko vreme koje telefon puni lagano bateriju pre nego iskljuci skroz punjenje, iako svo to vreme pokazuje 100% na indikaciji.
To ne radi samo samsung nego verujem i velika vecina ostalih jer za oko lepo izgleda kada je 100% puna baterija, a realno onih 3-5% koje posle jos "ugura" na kvarnjaka i nisu toliko bitni ali bi na taj nacin znatno imali losiji rezultat kod merenja vremena.
Inace rasprava tece skroz u pogresnom smeru, totalno je nebitno da li se do 100% puni 1:30, 2 ili 2:30h, najbitnije je zapravo prvih 70-80% za koje vreme se zavrsi, a tu prednjace telefoni sa fast charge i vecinom se tih 70-80% zavrsi u intervalu izmedju 40 i 60minuta i to je ono najbitnije danas, gde kacenjem 25-30minuta na punjac mozemo da napunimo bateriju za +50% i nastavljamo dalje sa aktivnostima bez potrebe da cekamo satima za isto kao nekad.
Poslednja izmena od ddanijell u 26 Nov 2017, 21:48, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vladapetr
Slažem se, ali ne osporavamo minute ili sekunde u krajnjem rezultatu, nego mnogo više. Tu razliku neće napraviti trenutno stanje baterije.
Ono što nedostaje u gotovo svim testovima na yt je mera ulazne struje punjača, koja pravi drastičnu razliku kod punjača koji isporučuju drastično veću snagu pri punjenju.
Ekstreman primer: letos mi na Zlatiboru, u prilično sredjenoj gradjevini sa gomilom modernih uredjaja (klima, tv itd...) nijedan šteker u apartmanu nije davao više od 0.5A struje. Punjač za 18650 baterije mi pokazuje ulaznu struju, bez toga bih pomislio da mi je telefon u problemu.
Spomenuo sam malopre, na testovima koji su radjeni kad je konkretno M9 bio nov model (dakle, baterije nisu bile matore ili izraubovane) se snimljeno vreme za komplet punjenje razlikuje za sat vremena. Okačiću printscreenove malo kasnije
Ono što nedostaje u gotovo svim testovima na yt je mera ulazne struje punjača, koja pravi drastičnu razliku kod punjača koji isporučuju drastično veću snagu pri punjenju.
Ekstreman primer: letos mi na Zlatiboru, u prilično sredjenoj gradjevini sa gomilom modernih uredjaja (klima, tv itd...) nijedan šteker u apartmanu nije davao više od 0.5A struje. Punjač za 18650 baterije mi pokazuje ulaznu struju, bez toga bih pomislio da mi je telefon u problemu.
Spomenuo sam malopre, na testovima koji su radjeni kad je konkretno M9 bio nov model (dakle, baterije nisu bile matore ili izraubovane) se snimljeno vreme za komplet punjenje razlikuje za sat vremena. Okačiću printscreenove malo kasnije
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Ne znam za ostale da se odmah ogradim , posto jedino sa samsungom i njihovim punjacima imam iskustva ali za njih znam pouzdano da ulazni napon ne sme da igra ulogu.
Deklarisani su 100-240v , koristio sam ih u uslovima 180-250v i izlazni napon je uvek isti i izlazna struja uvek moze da izgura isto nevezano za napon mreze.
Kabal je najbitnija karika u procesu punjenja , kao i odgovarajuci (originalni pozeljno) punjac.
Samsung je na 5v punjacima jako lepo resio problem pada napona na kablovima tako sto je u kontrolnu logiku punjaca ubacio pozitivnu kompenzaciju.
Punjac ima inicijalnih 5.2v bez opterecenja i kako se povecava opterecenje na 2A napon na izlazu mu je 5.65V cime iskompenzuje neminovni pad napona na usb kablu, tako da na telefonu stigne potrebnih 5v.
U novoj generaciji fast charge su otisli na 9v cime su smanjili struju gotovo za duplo za istu kolicinu predate energije i samim tim i kabal sad igra puno manju ulogu.
Imam i samsungov fast wireless charger koji radi prilicno ok, daleko je to od kabal varijante posto oko 40% energije se izgubi kod prenosa, ali radi posao ok.
U autu nilikin magnetni nosac sa wireless chargerom ali on nema fast charge i punjenje tece jako sporo ali dovoljno da puni bateriju cak i sa ukljucenom navigacijom/mapsom na telefonu i aktivnim displejom.
Deklarisani su 100-240v , koristio sam ih u uslovima 180-250v i izlazni napon je uvek isti i izlazna struja uvek moze da izgura isto nevezano za napon mreze.
Kabal je najbitnija karika u procesu punjenja , kao i odgovarajuci (originalni pozeljno) punjac.
Samsung je na 5v punjacima jako lepo resio problem pada napona na kablovima tako sto je u kontrolnu logiku punjaca ubacio pozitivnu kompenzaciju.
Punjac ima inicijalnih 5.2v bez opterecenja i kako se povecava opterecenje na 2A napon na izlazu mu je 5.65V cime iskompenzuje neminovni pad napona na usb kablu, tako da na telefonu stigne potrebnih 5v.
U novoj generaciji fast charge su otisli na 9v cime su smanjili struju gotovo za duplo za istu kolicinu predate energije i samim tim i kabal sad igra puno manju ulogu.
Imam i samsungov fast wireless charger koji radi prilicno ok, daleko je to od kabal varijante posto oko 40% energije se izgubi kod prenosa, ali radi posao ok.
U autu nilikin magnetni nosac sa wireless chargerom ali on nema fast charge i punjenje tece jako sporo ali dovoljno da puni bateriju cak i sa ukljucenom navigacijom/mapsom na telefonu i aktivnim displejom.
Kontradiktorno je to da si rekao zašto bi verovao nekom random liku sa neta (što sam ja), a glavu daješ za testove nekih drugih likova sa neta za koje ne znaš ni ko su ni šta su, koji se od mene razlikuju po sledećem: žive od toga verovatno, vrlo je moguće da su im recenzije i testovi izmanipulisani (ne sumnjam da ih ima poštenih, ali sam isto tako siguran da ih ima nepoštenih). Dakle, sva logika je da veruješ meni jer sam ja neutralan, nemam interes da nešto izmišljam ili preuveličavam nego nekom ko na youtube snimak može da stavi apsolutno bilo šta tj da ga izmontira kako želi. Al evo, daću ti i odgovor zašto je to tako, tačnije, zašto si spreman da prihvatiš manje objektivnu argumentaciju: zato što ŽELIŠ da je baš ona istinita. A to se zove pristasnost i ostrašćenost što verujem svi vide samo ne ti.Xepoj87 napisao: 26 Nov 2017, 18:02Sta je kontradiktorno u mojim recima?
Ali, ja apsolutno nigde nisam rekao da ti ne verujem, a ono sto ti pricas je apsolutno kontradiktorno, jer pljujes mene koji verujem ljudima sa interneta i video dokazima(sa ogromnim kredibilitetom iza sebe) i otvoreno me prozivas da sam lazov, a onda trazis da verujem tebi na rec, coveku sa interneta .
Nije ranije pomoglo u raspravi o tvom Nexusu 6 i ne pomaze ni sada u raspravi o tvom Mate 9.
Ja nisam došao ovamo da hvalim mate 9 niti me briga šta misle ljudi o njemu, rekao sam da mi se baterija puni za sat i po a ne 2 i po kako si ti prvobitno napisao - to je sve.
Poslednja izmena od Milan u 26 Nov 2017, 22:44, izmenjeno 1 put ukupno.
- Vladapetr
Sad sam čačkao po meniju pa nadjoh grafik gde se prilično jasno vidi koliko se brzo baterija puni.

Hahaha, koja komedijaMilan napisao: 26 Nov 2017, 22:24Kontradiktorno je to da si rekao zašto bi verovao nekom random liku sa neta (što sam ja), a glavu daješ za testove nekih drugih likova sa neta za koje ne znaš ni ko su ni šta su, koji se od mene razlikuju po sledećem: žive od toga verovatno, vrlo je moguće da su im recenzije i testovi izmanipulisani (ne sumnjam da ih ima poštenih, ali sam isto tako siguran da ih ima nepoštenih). Dakle, sva logika je da veruješ meni jer sam ja neutralan, nemam interes da nešto izmišljam ili preuveličavam nego nekom ko na youtube snimak može da stavi apsolutno bilo šta tj da ga izmontira kako želi. Al evo, daću ti i odgovor zašto je to tako, tačnije, zašto si spreman da prihvatiš manje objektivnu argumentaciju: zato što ŽELIŠ da je baš ona istinita. A to se zove pristasnost i ostrašćenost što verujem svi vide samo ne ti.Xepoj87 napisao: 26 Nov 2017, 18:02Sta je kontradiktorno u mojim recima?
Ja nisam došao ovamo da hvalim mate 9 niti me briga šta misle ljudi o njemu, rekao sam da mi se baterija puni za sat i po a ne 2 i po kako si ti prvobitno napisao - to je sve.

Ja sam tebe to pitao kada si ti rekao da ne treba da verujem nekim likovima sa interneta, a tebi treba da verujem.
Ja ne verujem sta citam

Anandtech, gigantski review sajt za hardware, koji postoji 20 godina, zivi od potplacivanja od strane Samsunga...
Dodatno i hoces da kazes da ih je druga po velicini kompanija za telefone platila, a treca po velicini nije imala pare da plati review?
I opet, taj Anandtech izbaci najgori rezultat punjenja sa S7e, zato sto je potplacen?
Ja nisam prvobitno napisao 2 i po sata, prvobitno sam okacio snimak na kome se vidi da se Mate 9 puni za 2 sata i 9 minuta, ali si se ti uhvatio za ono sto ti odgovara, jer van apsurdne tvrdnje da ja namerno lazem, nemas argumenata.
Elem, zato je i fino sto imamo sliku oba telefona od strane istog testera, jer je 99% verovatnoca da su testirani u istim uslovima.
To je najduzi rezultat za punjenje S7e na netu, pa sam ga svejedno okacio, a nije najduzi rezultat za Mate 9 i svejedno sam oba uzeo kao meru.
Nista ja ne ZELIM, Vlada je usao u temu i rekao kako je vreme punjenja Samsunga ocajno, a njegov Mate 9 se puni za pola sata do 60%, pa sam ja na to replicirao da se zato do 100% sporije puni i da brze trosi bateriju, pa ispadne da na kraju duze punis, a brze trosis.
Da se na tome zavrsilo, nikom nista, ali ste onda vas dvojica upali u odbranu Mate 9 i kako ja lazem i kako to nije istina i kako Mate 9 puni 4000mAh bateriju za sat i po, kako sam ja ostrascen, kako ovo i kako ono...
Tebi je smetalo kada sam negativno pricao o Nexusu 6(to jest, tvrdio da je S7e kompletniji uredjaj) i sada ti smeta kada se ista negativno pise o tvom novom telefonu, Mate 9.
Ja se van toga ne secam nekog tvog preterano aktivnog ucestvovanja u ovoj temi.
Naravno, tada se ne secam da si nesto bezao od internet testova, posto S7e nisi posedovao, a znao si da je Nexus 6 bolji.
Naravno, ja i dalje cekam da vidim gde se to Mate 9 0-100% puni za sat i po vremena, posto ste napisali da to postoji i na netu, to jest, Vlada je napisao, a ti rekao da si to iskusio iz prve ruke.
Ovoliko pisanja i truda da mene ponizite, a ni jedan jedini konkretan dokaz.
ljubitelj se smorio od čitanja.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ljubitelj barem uvek prica o temi, a ovde se prica o ljudima, najmanje o telefonima.
Na svaku argumentaciju se odgovara sa "ti si ovo i ono", umesto "Ne, to nije tacno, ovo je..."
Ceo moj poslednji post je odgovaranje na prozivke, umesto da se prica o temi, sto sam ja inicijalno radio.
Valjda ako ispadne da sam ja peder i da se koljem u buljsona, onda ce Mate 9 brze da se puni od S7e i S8+...
A realnost je da sam ja caletu kupio 2x Huawei P9 lite, stariju i 2017. verziju, sto ne bih uradio, da smatram da su sranje i da je Samsung neprikosnoveni car.
Na svaku argumentaciju se odgovara sa "ti si ovo i ono", umesto "Ne, to nije tacno, ovo je..."
Ceo moj poslednji post je odgovaranje na prozivke, umesto da se prica o temi, sto sam ja inicijalno radio.
Valjda ako ispadne da sam ja peder i da se koljem u buljsona, onda ce Mate 9 brze da se puni od S7e i S8+...
A realnost je da sam ja caletu kupio 2x Huawei P9 lite, stariju i 2017. verziju, sto ne bih uradio, da smatram da su sranje i da je Samsung neprikosnoveni car.