Saša napisao: 11 Nov 2019, 21:04
Cakće iz predela body compa, dakle dole levo kod osigurača. Sve je to integrisano na istoj ploči.
TT
Da, izgleda da cakće ispod poklopca osigurača u kabini (kod levog kolena vozača).
Video sam na YouTube, poklopac tih osigurača se skida odvijanjem dva plastična zavrtnja "petodinarkom" (video je bio zamena releja oborenih farova na mk2a ali je prikazana cela tabla sa osiguračima i relejima među kojima je i taj za migavce) Pretpostavljam da upravo taj relej cakće (nisam još skinuo poklopac jer radim do 16h i onda pada mrak. Videću za vikend). Na filmu je relej za migavce tri puta veći od releja za oborena svetla.
Pretpostavljam da nema rešenja, sem zamena releja, ali ko mi garantuje da nov ili polovan neće biti isto tih. Verujem da je i moj u fabričkim vrednostima, ali kada sednem u Oktavia 1 stvarno je moj migavac mnogo tiši.
Nego, na tom poklopcu imaju neki mali paralelni useci (kanali), mislio sam da su otvori ventilacije ali sam na jednom videu za test Punto-a da to može da posluži za stavljanje kovanog novca (stvarno, kao da su napravljeni da u njih gurnem i novčić od pet para u najmanje kanal ali i od 20 dinara u najveći). Mislim da je taj relej upravo ispod tih useka (kanala). Da li bi dobio jači zvuk ako bi jedan od tih kanala probušio ?