Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Biciklizam

Post od Bax »

THX,

a jel moze poredjenje sa ovom alternativom, koju mogu da kupim u Bugarskoj za istu/slicnu cenu?

http://bikescenter.bg/velosipedi-bg/sho ... compact-bg
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Bugarski Spec je sa dve kategorije lošijim komponentama od planetovog Scott-a tako da o njemu ni ne razmišljaj ako su slične cene.

Ja lično ne bih uzimao u planetu jer za th cca 1000€ možeš da kupiš opasno dobar polovan bicikl star godinu, dve ili tri.
Ajde opet da te pitam koja ti veličina treba pa da bacim pogled na oglase kad stignem.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Misterija sa skripom diskova od pre par strana je razresena. Epilog 80e, dva para novih plocica. Zakljucak pazite ko vam cacka bicikl.
U transportu nisu bili oni plasticni umetci koji se stavljaju izmedju plocica kada je skinut tocak i onda su se zbog vetovatno slucajnog stiskanja kocnica, plocice spojile. Odneo sam biciklu u Planetbike samo da mi stave tockove i genijalac serviser je uzeo obican srafciger i poceo da gura, da razdvoji plocice. U tom procesu su se ostetile plocice bas vidno i zbog toga se javljalo skripanje. Ovde sam video da za to razdvajanje koriste neki poseban alat, bas tome namenjen.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Koje bacanje para, ma samo V brejk...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Super, je l ima neka krštena prednja viljuška sa amortima a da mogu da se kače Vbrake?
Ono što mi Bajker reče za cenu ovog mog skota :) prosto mi žao da ga poklanjam za te pare a ovaj majstor jedan mi reče da ću teško naći viljušku..
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ako hoces polovnu, probaj na cikloberzi tj. na ovom linku: http://cikloberza.com/listing.php?category=5&genre=39
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kakva ti j sadašnja viljuška i što bi je menjao? Ima ih i novih u Planetu
Korisnikov avatar
oli
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 19:39

Post od oli »

Hvala na odgovorima
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

u subotu smo drugar i ja krenuli biciklama put Bovanskog jezera (Nis-Aleksinac-Jezero)
Nismo u nekoj Bog zna kakvoj formi, vozikamo povremeno, ali ovo nam je bila jedna od jacih tura. Spakovali mali sator, osnovno od odece i hrane i krenuli...
U jednom smeru je 47km, prevalili smo za tacno 3 sata (2h 45min voznje + ukupno 2 pauze)
Prosek brzine u odlasku je bio 16.6km/h (po ciklometru), vratili smo se sutradan, ukupna prosecna brzina se povecala na 17.6km/h, bilo je vise nizbrdica u povratku i ukupan put je trajao 2h 50min.
Obzirom da nismo u kondiciji put smo dobro podneli, ali guzica trne od sedista toliko da zadnjih 10 km voznje ne osecam nista i molim Boga da ne zveknem u neku rupetinu :)
Kako Vama strucnjacima izgleda ovo prolazno vreme?

p.s. U toku rute, pretekli su nas cetvorica na profi bajkovima, sa kacigama, opremom... opleli su pored nas kao da smo stajali, cini mi se kao da su na toj ravnici vozili bar duplo brze od nas, a mi smi tada isli oko 26km/h :besan:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

paja napisao:Kakva ti j sadašnja viljuška i što bi je menjao? Ima ih i novih u Planetu
Pa radi malo traljavo, kao da je tu reda radi, šta znam. Sve mislim da treba malo kvalitetnije da radi.
Kuzmanovic napisao:Ako hoces polovnu, probaj na cikloberzi tj. na ovom linku: http://cikloberza.com/listing.php?category=5&genre=39
hvala
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

sashicus napisao:u subotu smo drugar i ja krenuli biciklama put Bovanskog jezera (Nis-Aleksinac-Jezero)
Nismo u nekoj Bog zna kakvoj formi, vozikamo povremeno, ali ovo nam je bila jedna od jacih tura. Spakovali mali sator, osnovno od odece i hrane i krenuli...
U jednom smeru je 47km, prevalili smo za tacno 3 sata (2h 45min voznje + ukupno 2 pauze)
Prosek brzine u odlasku je bio 16.6km/h (po ciklometru), vratili smo se sutradan, ukupna prosecna brzina se povecala na 17.6km/h, bilo je vise nizbrdica u povratku i ukupan put je trajao 2h 50min.
Obzirom da nismo u kondiciji put smo dobro podneli, ali guzica trne od sedista toliko da zadnjih 10 km voznje ne osecam nista i molim Boga da ne zveknem u neku rupetinu :)
Kako Vama strucnjacima izgleda ovo prolazno vreme?

p.s. U toku rute, pretekli su nas cetvorica na profi bajkovima, sa kacigama, opremom... opleli su pored nas kao da smo stajali, cini mi se kao da su na toj ravnici vozili bar duplo brze od nas, a mi smi tada isli oko 26km/h :besan:
Lek za utrnulo dupe je da ponovo sutradan vozis i sve dok ti sedalni misici na dupetu ne naviknu na sediste, kasnije ces moci i na cevku da sedis nista te nece boleti. A ovo sto su Vas pretekli verovatno su vozili trkacke bajkove?
Kada malo udjes u kondiciju i sam prosek ce ti se popraviti.
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sklopljen drugi bajk, pre dva dana ga prvi put provozao, Nabavio sam ram sa viljuskom a posle sam nadogradjivao ceo bajk, neke delove sam uzimao sa cikloberze, gledao sam da dobijem sto bolje i novije u sto boljem stanju za solidne novce. Nesto sam uzeo od Paje (odlicne rogove i sticnu :thumbup:) par stvari sam prepakovao sa postojeceg bicikla takodje Cannondale-a. Drugi bicikl sam ostavio danas sutra da vozim decu na zadnjem sedistu a i zena ce ga voziti kada za to dodje vreme. Dakle evo ga novi ljubimac :D
Slika
Shimano delovi se podrazumevaju, XT pogon, nable, prednji i zadnji menjac, SLX hid. kocnice, volan, sticna i rogovi Ritchey WCS, felne i zice DT SWISS, sediste Selle Italia Flite, gume Scott (prepakovane sa drugog bajka a u planu su neke Continental ili Schwalbe)
Poslednja izmena od BAJKER u 30 Jul 2013, 22:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Što je gadan. Pu, pu, pu. :kezo:

U zdravlju da izraubovao. :pivo:
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Cestitam!
Jel moguce zakljucati ovaj amortizer i koja je razlika u odnosu na klasicnu viljusku sa dva vazdusna?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zaključava se viljuška, a razlika u odnosu na konvencionalnu je u tome što Cannondale uvek mora da ide drugim putem. :D
Odgovori