Suzuki SX4 S-Cross 2013

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Suzuki SX4 2013

Post od trojanac »

Bio je drugaciji, ali ga je odlikovao veliki prtljaznik sto je bio plus u odnosu na standardni SX4. Ne znam koliko ovde ima potrebe za sedanom.

Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ne znam zasto bi ga i pravili, sedani su se bas slabo prodavali kako kod nas tako i u inostranstvu.
Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Slika

Novi model će biti skuplji od starog 15% u HR. Videćemo sa kojim će cenama izaći na našem tržištu. Moja zamerka novom modelu je to što točkovi izgledaju kao da su broj-dva manji nego što bi trebalo da budu. Klirens je smanjen sa 19 na 16 cm. 1.6 DDIS 4WD ima loše performanse,ispod proseka klase. Qashqai sa sličnom motorizacijom ima bolje ubrazanje (3 sekunde) i maksimalnu brzinu (+20km/h). :zbunjen:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Stigao je novi S-CROSS SX4

S-Cross SX4 je najnoviji Suzuki model koji ima značajno strategijsko mesto u ponudi renomiranog japanskog proizvođača. Razvojem ovog vozila Suzuki je još jednom potvrdio neprikosnovenu stručnost u proizvodnji krosovera i automobila sa pogonom na sva 4 točka. S-Cross svoj karakter izražava kroz savremen stil i dizajn, beskompromisnu bezbednost koju pruža, vozne performanse i upravljanje kao i ekološki aspekt: nisku potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova. Upečatljiv stil daje mu markantan sportski izgled. Prepoznatljiv dizajn nudi dovoljno mesta za celu porodicu i mnogo prtljaga. Najnovija generacija All Grip Suzuki tehnologije pogona na sva 4 točka i sistema aktivne i pasivne bezbednosti korisnicima uliva opravdanu sigurnost. Suzuki je stvorio S-Cross SX4 kombinujući svoje znanje u proizvodnji kompaktnih automobila sa sopstvenim tehnologijama za SUV vozila. Cilj je ostvaren: novi S-Cross se izdvaja svojim stilom i pojavom, pruža najviše unutrašnjeg prostora u odnosu na konkurente, zadovoljava najstrožije standarde zaštite životne sredine sa najnižom emisijom CO2 u ovom segmentu vozila i najzad, vožnja na putu i van puta predstavlja samo uživanje sa najnovijim All Grip 4WD pogonom. S-Cross je izuzetna kombinacija stila, bezbednosti, korisnosti, performansi i ekonomičnosti. To je vozilo kojim sada Suzuki može da ponudi svestrano korišćenje svakoj porodici odnosno predstavlja mogućnost za mnogo više ljudi i za mnogo širi spektar situacija pri samoj upotrebi. Novi S-Cross SX4 je mnogo više od krosover vozila - to je savršen spoj bezbednosti porodičnog vozila, vrhunskih performansi pri upotrebi i zadovoljstva koje Vam pruža.

Cenovnik i tehnička specifikacija za S-Cross SX4.

http://www.suzuki-srbija.rs/Upload/auto ... %20SX4.pdf

http://www.suzuki-srbija.rs/GalerijaVozila.aspx?ID=11

http://www.suzuki-srbija.rs/VoziloTeh.aspx?ID=11

http://www.suzuki-srbija.rs/BojeVozila.aspx?ID=11

http://www.suzuki-srbija.rs/CenovnikVoz ... ModelID=29

http://www.suzuki-srbija.rs/CenovnikVoz ... ModelID=27
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Jumbo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:34
Garaža: Kia ceed 1,4; Renault Clio 1,2 TCe; Dacia Logan 1,4

Post od Jumbo »

Kad (ako) mu za jedno 3-4 godine padne cena za jedno 1.500-2.000 evra, kod mene ulazi u najuži izbor za kupovinu novog automobila uz Hyundai i30, Kiu cee'd i Škodu Rapid.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Post od crni »

da li negde ima spisak opreme? ovaj comfort bi mogao biti jako zanimljiv. za 5 godina neće biti skuplji od 12 soma.

eh kad ne gledam...našao sam
sve što mi treba nalazi se u comfortu osim krovnih šina. mislim ne trebaju meni ni one ali zbog izgleda. mnogo je lepši sa njima.
i mislim da je trebao bar malo jači motor da se ubaci. neki od 150-160ks.
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Nisam gledao detaljno, ali kontam da je taj Comfort paket pristojan i u 2WD varijanti za 15.600 deluje da vredi tih para. Mada, cekam da ga vidim uzivo.

Sent from my HTC Desire X
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Re: Одг: Suzuki SX4 2013

Post od crni »

Meni se cini da vredi

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Meni se cini da je sa 4x4 prilicno skup imaju na umu da je ipak 1.6 atmo motor u njemu.
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Hm, vrlo interesantno. Sad sam detaljnije prostudirao ponudu.
4WD verzija se ne nudi u nižim paketima opreme. Najniži paket sa kojim se nudi je Premium koji je ustvari srednji paket, jer se 2WD verzija nudi još u Basic i Comfort paketima koji su ispod Premium. Otuda i jača cena 4WD modela, a opet je to "samo" 18.500e, što ako se poredi sa QQ, koji mu je otprilike glavni konkurent, je vrlo povoljno. QQ 1.6 2WD Family košta 19.900e, a prvi 4x4 ide sa 2.0 motorom, isto Family paket, a cena je 23.500e!
Jedino što je loše kod Suzukija što još uvek nema u ponudi više motora nego samo ovaj 1.6 benzinac. Na papiru pruža solidne performanse, kako za 2WD tako i za 4WD verziju, potrošnja je odlična ako u stvarnosti bude do 20% od podataka u katalogu, a motor se pokazao kao vrlo pouzdan, tako da nema brige. Mislim da niko od konkurencije nema 1.6 atmo motor koji može da parira ovom Suzukijevom. QQ se dobro prodaje sa osnovnim 1.6 benzincem koji ima osetno lošije performanse, a verujem i veću potrošnju.
No ipak, nedostaje bar još jedan dizel motor u ponudi, ako ne i jači benzinac. Ne znam koje su najave, ali valjalo bi da se proširi paleta motora.

Inače, što se opreme tiče, ja sam prijatno iznenađen. Čak i Basic paket nudi više nego pristojnu opremu. Posebno mi je drago što više ne štede na bezbednosnoj opremi pa čak i Basic paket ima 7 vazdušnih jastuka, ABS sa EBD, ESP sa TCS i BAS, a i podizače prozora na svim vratima. :)
Comfort paket je već ozbiljno dobar paket opreme sa tempomatom i limitatorom brzine, naslonom za ruku, USB priključkom i 4 zvučnika audio sistema. Dakle, meni lično više od ovoga zaista ne bi bilo potrebno. Jedino što mu fale alu felne, koje dolaze tek od narednog (Premium) paketa opreme, ali verujem da se mogu doplatiti ili uzeti odvojeno, tako da po meni to nije nedostatak. Naravno, ko ima 16.800 za Premium paket pored alu felni dobija i dvozonski klima uređaj, hill hold, kožni volan, migavce u retrovizorima itd. Vrlo ozbiljan paket opreme. Ja sam iskreno oduševljen. Iako bi sa cifrom od preko 15.000e sigurno razmišljao i o drugim modelima, za one koji ciljaju prvenstveno na crossover klasu, ovo je vrlo dobra ponuda. Najslabija tačka jeste motorizacija, mada za manje zahtevne vozače smatram da je sasvim dovoljan ovaj motor. Za ovu klasu, 11s do 100 i 180km/h u 2WD verziji su sasvim pristojne performanse.

Još da ga vidim uživo, možda mi se više svidi nego na slikama.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Do sada se oprema nije mogla konfigurisati u salonima i ne verujem da će se to menjati. Ko bude hteo originalne alu felne, platiće ih 800€ i zadržaće čelične za zimski set.

Ne znam zašto forsiraju šerpa plavu boju na instrumentima... Izgleda kao igračka.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Slobo, a da ovaj kupis? Ne zanima te?

-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Ni najmanje.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

Hm, bas dobra reklama od strane vlasnika starog modela :lol::lol::lol:

-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Nije mi deda osnovao Suzuki pa da se očekuje da vozim samo Suzuki. :mrgreen: Rekoh već u onoj temi o Mazdi 3 da hoću za jednu klasu bolji prevoz i ne samo po veličini, već i kvalitetu. I nešto što se lepše vozi od crossovera, bilo kog... Naravno, sve ovo kažem uz rezervu jer nisam video nijedan od pomenuta dva automobila. Ono što je poznato u ovom momentu je da mi je novi SX4 gadan ko lopov.
Odgovori