Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Biciklizam

Post od Bax »

Fabricka greska, ili necija prilikom montaze, tvoj lanac se raspao, koliko vidim, nije pukao?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pa da.
Otprilike 7km pre nego sto se raspao, poceo je da mi preskace lanac i prvo sam pomislio da se rastelovao menjac pa da hoce da ga nabaci na sledecu sajbnu Ali nije, samo je preskakao preko zubca tj. nije isao u stranu nego na gore. Posto sam bio blizu kuce i bez alata, reko kuci cu da vidim to, i posle nekih 3-4km samo se cuo neki udarac i to je to.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ti si imao srece malte ne pred kucnim pragom ti je riknuo lanac, meni se isto desilo 500km od kuce :mrgreen:
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

To jeste. Kako si se snasao? :D

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Drugar je imao alat za lanac, na duzim putevima uvek se nosi alat pogotovo taj za lanac, posto nas je bilo cetvoro svako je nosio razlicit alat za ne daj boze.
Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Sa B92:

Biciklisti žive duže?
Francuski biciklisti, učesnici prestižnog "Tour de France-a" žive šest godina duže od drugih ljudi i ređe umiru od kardiovaskularnih bolesti. To može da znači da izuzetno teške vežbe ipak ne deluju loše na kardiovaskularni sistem, tvrde evropski naučnici.

Naravno, rezultate ovog istraživanja treba uzeti sa velikom rezervom jer je masovno korišćenje dopinga, posebno EPO-a, u biciklizmu počelo tek toekom 90-ih godina, dok 60-ih i 70-ih nije bilo toliko rašireno.

Istraživanje čiji su rezultati predstavljeni na kongresu Evropskog udruženja kardiologa obuhvatilo je svih 786 francuskih biciklista učesnika "Tour de France-a" od 1947. do 2012, i pri tom je utvrđeno da je smrtnost među njima 41 posto niža od proseka za francuske muškarce.

Zavier Žuven iz bolnice "Žorž Pampidu" u Parizu, koji je vodio istraživanje, kazao je da je smanjenje procenta smrtnosti značajno i da rezultat sugeriše da bi lekari trebalo da više insistiraju na jačim vežbama.

"Trebalo bi da više ohrabrujemo ljude da vežbaju "jače". Da postoji ikakva opasnost u jačim vežbama, to bi se videlo u ovoj studiji," kazao je Žuven.

Biciklisti koji učestvuju na "Tur de France-u" - koji se upoređuje sa višednevnim trčanjem maratona koji bi trajao skoro tri nedelje - zapravo imaju 33 posto manji rizik od smrti uzrokovane srčanim udarom od drugih ljudi, pokazalo je ovo istraživanje.

Zapravo, oni su ređe umirali od bilo kakvih drugih bolesti, uključujući i rak, uz jedan izuzetak - traumatske povrede - za što je Žuven rekao da su "zaslužne" saobraćajne nesreće.
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?y ... _id=749702
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Pa verovatno svi sportisti žive duže. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

To je donedavno bilo obrnuto. Pošto se sportisti više "troše" .... da ne dužim sada. Videćemo uostalom. Životni vek kod nas nije nešto dugačak, pa nismo neki reper.
Ako uzmem moje pretke koji su neretko živeli i po 120 godina, a nikad se nisu bavili sportom, ..., ali nisu vozili auto, a i ni biciklo, živeli u planinskim krajevima, onda se to može uzeti kao neko umereno bavljanje sportom danas, da ne kažem rekreativac. Ne verujem da ekstreman sport može da ti produži život, možda može ćivot( :kezo: ), ali možda i grešim :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ma kakav sport i makrobiotika... Samo "jaki" geni i što manje sekiracije.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Sportisti mogu da žive dugo, ali moraju da nastave da bave ozbiljnom rekreacijom i da budu aktivni ceo život.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Kretanje je osnova i jedna od predispozicija da covek pozivi svoj vek, genetika je takodje bitna ali najvise licne sklonosti da li je neko konzument cigara, alkohola ili lose hrane. Kako organizam stari tetive, misici, zglobovi i kosti gube elasticnost, da bi do nekle ublazili tu ne elasticnost potrebno je da se krecemo, dal je to hodanje, trcanje, voznja biciklom ili plivanje nebitno je.
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Wooden bike – Made in Serbia

Drveni bicikl je napravljen za “Paris Design Week 2013″ a napravili su ga: Uglješa Vrcelj & Žarko Bubalo
Slika
Dizajner i inženjer areonautke Bubalo će se u Parizu predstaviti svojim Drvenim biciklom, rezultatom fascinacije dizajnera da drvo kao plemeniti materijal primeni u oblasti u kojoj se obično drvo retko koristi, u proizvodnji bicikla.
Modernim pristupom u samoj izradi, Bubalo je dizajnirao i izradio dva modela drvenog bicikla.

Obavezno pogledati video kako je bajk napravljen :)
http://www.bicisvet.com/2013/09/wooden- ... in-serbia/
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Spot je super, a bicikl je još bolji. Meni su drveni bicikli odlični, al imam frku kako će vrat da izdrži sva naprezanja.
Ne videh nigde koliko je težak. :mrgreen:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Posto je od punog drveta radjen ne verujem da je bas lak :kezo: Mislim da sam negde video i bajk od bambusa da je napravljen.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kačio ja slike. Cevi od banbusa, a spojevi od titanijuma. Boles :D
Odgovori