member napisao:Ne mogu da se složim, iako nisam probao 4S gume na duži period pa je moj stav subjektivan. Nekako mi logika govori da ne može ista guma biti jednako dobra kao npr.zimska GY ultragrip 8 na -10C u januaru (bez obzira da li je cesta suva, a još i gore ako je na njoj neočišćen sneg) i da bude jednako dobra kao npr. letnja GY na +35C u avgustu. Moje mišljenje da je 4S guma u našem regionu s ovakvom klimom više stvar kompromisa nego realne potrebe. A kompromis s gumama može biti vrlo zeznut.
Niko i nije rekao da su AS gume
jednako dobre kao namenske u uslovima koji su naoptimalniji za upotrebu namenskih, nego upravo to da one, za neke/određene vozače mogu predstavljati dobar (a ne loš) kompromis za sezonske krajnosti.. U ovoj temi na petnaestak strana je to više puta istaknuto i donekle podržano nekakvim testovima.
Uz ostale gornje komentare, onima koji a priori smatraju da su AS gume loš kompromis, jedino mogu da kažem - da ih probaju. Ako su staloženi vozači koji ne jurcaju kršećoi bitno ograničenja brzina, i ako se u godišnju kilometražu uklapa to da im je najekonomičnije da koriste AS gume - mislim da bi promenili svpj stav.
Oni koji brzo shvate da su im takve gume sasvim odgovarajuće - mogu imati sumnju da li će one biti takve i posle npr. dve godine. To je realna bojazan, al` ono što sam ja video je da posle tri godine nisam imao problem sa npr. mekoóm guma ili prijanjanjem, već jedino da treba pazim na dubinu šare i naravno pritisak koji proveravam na dva meseca ili češće (kada je pređena duža kilometraža). Zbog toga da mi se set ravnomerno troši i da ga menjam na svakih tri-četiri godine - pomeran gume napred-nazad na svakih oko desetak hiljada.
@schonenk
Hvala na odgovoru, pretpostavljam da ima veze sa time da se ta honda ipak oštrije vozi.