Akumulatori
Re: Akumulatori
Izdala me Varta Silver posle svega 2 godine
— srećom, još je u garantnom roku.Pre ove sam imao istu Vartu Silver koja je trajala skoro 6 godina bez problema, pa sam zato i ponovo uzeo istu Međutim, posle današnjeg iskustva i svega što se poslednjih godina priča o Varti, mislim da ću ipak promeniti brend. Nosim je sutra na reklamaciju – pa ćemo da vidimo kako će se završiti ova priča.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam pred more isto Vartu Silver zamenio. Nije bila matora uopste. Uzeo Exide Premium. Simpaticno mi je bilo da jebprethodni vlasnik ubacio 64ah i da je ispod bila neka poluga sto se srafi gore (za fiksiranje). Probamo mi isti, nece da stane, na kraju 61ah ubacili i namestili polugu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Da li je ovaj aku za zamenu?
Znači 11.94V je napon posle cele noću stajanja. Zatim napon pada i poludi prilikom startovanja i smiri se na nekih 14.40V. Odmah posle ugasim motor i ostane na 12.50V
https://streamable.com/kqv633
Mereno sa OBD11
Simptomi su da ponekad malo duže vergla pri prvom paljenju, ali podjednakim intezitetom. Jutros je upalio normalno, a juče je verglao 2-3 sekunde, nema pravila, ali svakako se dešava od kada je zahladilo.
Passat je u pitanju.
Znači 11.94V je napon posle cele noću stajanja. Zatim napon pada i poludi prilikom startovanja i smiri se na nekih 14.40V. Odmah posle ugasim motor i ostane na 12.50V
https://streamable.com/kqv633
Mereno sa OBD11
Simptomi su da ponekad malo duže vergla pri prvom paljenju, ali podjednakim intezitetom. Jutros je upalio normalno, a juče je verglao 2-3 sekunde, nema pravila, ali svakako se dešava od kada je zahladilo.
Passat je u pitanju.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Po svemu sudeci za zamenu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Za AGM bi trebalo da je ok 12.5. Ne puni se on uvek dok motor radi, ECU vodi računa o tome.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Tako je, ne puni se uvek, bas mi je crkao alternator skoro, pa sam posle pratio situaciju uglavnom puni na oduzimanju gasa, da iskoristi kineticku energiju. Auto je 2012., nije neki sci-fi.

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Moj akumulator nije AGM ako se dobro razumem u ove podatke sa samog akumulatora. Čak me kopka da li je fabrički jer mi je neverovatno da je izdržao 10 godina pored Webasta, start-stop, i sve dodatne opreme. Jutros 3°, pali na pola ključa.
Nema neke vidljive oznake proizvođača na sebi, što ne znači da fabrički nije već zamenjen "originalnim".

Nema neke vidljive oznake proizvođača na sebi, što ne znači da fabrički nije već zamenjen "originalnim".

Ipak je EFB
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Moll je proizvodjac, vidi se na slici. Deluje kao VW OEM, mozda je menjan vec.

Koje auto?dragvorl napisao: 04 Nov 2025, 20:09 Tako je, ne puni se uvek, bas mi je crkao alternator skoro, pa sam posle pratio situaciju uglavnom puni na oduzimanju gasa, da iskoristi kineticku energiju. Auto je 2012., nije neki sci-fi.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Civic 2012.

Након годину и 4 месеца ми је мрикнуо акумулатор Фајр Сел, мада на њему пише да је гаранција 36 месеци, имали сврхе тражити нови од њих пошто је реч о продуженој гаранцији? Узео бих Топлу, за Астру Ха 1.6 бензин, јел то уреду избор?
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Ako imaš račun - reklamiraj ga, nemaš šta da izgubiš. To je baš kratko vreme upotrebe da bi bilo nekih problema. Ako ti odobre reklamaciju onda vidi koje su ti dalje opcije (zamena za isti ili drugi).
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Na prvu najčešće idu sa: neadekvatna upotreba/punjenje, loša struja automobila itd
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока
Послато са SM-G980F помоћу Тапатока